• Teinipojan ihonhoito-ammattilaisen vinkit

  Teinipojan ihonhoito. Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

  Nykypojat ovat valveutuneita ja trenditietoisia, sen hoito on tullut luonnolliseksi osaksi poikienkin elämää. Kun ihossa alkaa näkyvät ensimmäiset murrosiän merkit, on erityisen tärkeää alkaa hoitaa ihoa heti oikein. Väärillä tuotteilla voi ihossa saada aikaan epätasapainon lisäksi jopa rakenteellisia muutoksia, kuten laajentuneita ihohuokosia.

  Saimme apuja kirjoitukseen kahden pojan äidiltä, Natural Goods Companyn kosmetologilta Johannalta. Johanna kertoo meille poikien äideille miten pojan saa hoitamaan ihoaan ja minkälaiset tuotteet siihen toimivat parhaiten. Teinipojan iho kuntnoon.

  Lue myös: Teini-ikäisen pojan äidin tärkeimmät tehtävät

  Asiantuntija kertoo

  Miten teinipoika saadaan ymmärtämään ihonhoidon tärkeys?

  Ainakaan saarnaamisella ei saavuteta haluttuja tuloksia. Paras tapa on asioiden perustelu. Nykypojat ovat hyvin valveutuneita ja trenditietoisia, eikä ihonhoito ole enää “akkamaista” tai noloa, kuin se oli vielä vuosikymmen-pari sitten. Todennäköisesti sitä ei tarvitse edes perustella, koska poika ottaa jo vaikutteita muista.

  Hyviä ja rehellisiä syitä ihonohoitoon on, että hoidettu iho näyttää paremmalta, puhtaammalta ja se ennen kaikkea toimii, kuten ihon pitääkin.

  Teini-ikäisen ihon hoidossa tärkein asia on puhdistus. Tämä on helpointa ujuttaa suihkuhetkeen – teini kun tuppaa asumaan melko paljon suihkussa. Helppo ja unisex-tuote käyttää on vaahdot ja geelit.

  Lue myös: Luonnonkosmetiikkatestaus. Vauva, sportti, perhe ja äiti+poika. 

  Mitä tuotteita ainakin olisi syytä käyttää?

  Teinipojan iho vaatii puhdistusta. Puhdistuksesta lähdetään liikkeelle. Esimerkiksi MÁDARA Purifying Foam on koostumukseltaan mukavan vaahtomainen.

  Kosmetiikalla on tapana kuivattaa ihoa. Kiristävää ihoaan valittavalle pojalle on helppo ujuttaa myös kosteutus mukaan. Kun ihoa aletaan puhdistaa, mukaan on tultava myös kosteutus. Esimerkiksi MÀDARA Deep Moisture- kosteusvoide on rakenteeltaan kevyttä, mutta silti syväkosteuttavaa.

  Edellämainitut puhdistus ja kosteutus ovat jo hyvä suoritus, kasvoveden käyttöönotto erinomainen! Kasvoveden käytöstä kannattaa tehdä helppoa ja nopeaa, ja levittää se käsin taputellen. Sen funktio on ihon pH:n palauttaminen ja ihon lisäkosteutus. Kosteutetulla iholla eivät finnitkään rellestä – aika hyvä syy käyttää kasvovettä! Esimerkiksi SANTE Refreshing Facial Toner – kasvovesi sopii kaikille ihotyypeille.

  Jos teini ostaa tuotteensa itse, esimerkiksi Santen tuotteet sopivat nuoren ensimmäisiksi ihonhoitotuotteiksi. Myös niiden hinta on huokea.

  Mikä avuksi finneihin ja epäpuhtauksiin?

  Hormonitoiminta vaikuttaa ihon toimintaan ensimmäisen kerran murrosiässä, jolloin keho aloittelee sukupuolihormonin tuotantoa ja kokee isoja, radikaaleja muutoksia. Iho voi pysyä hyvänä, tai pukata näppylää ja rasvoittua. Muutokset ovat yksilöllisiä, eivätkä ole sukupuolesta riippuvaisia. Lohdullista on se, että kehon hetkellinen epätasapainotila palautuu takaisin balanssiin, kun kehoa ja ihoa siinä auttaa.

  Liian vahvat putsarit poistavat ihon pinnalta sille elintärkeän seebumin eli ihon oman rasvan. Kun iho saa viestin, ettei sen suojakerroksena ole enää tarpeeksi rasvaa, iho alkaa ylituottaa lisää talia. Kiiltävä ja rasvoittuva iho tietysti häiritsee, minkä vuoksi ylimääräisestä rasvasta yritetään päästä eroon vielä tymäkämmällä puhdistustuotteella, sekä kuivattavilla mattavoiteilla. Iho laajentaa hädissään ihohuokosia, jotta se voi tuottaa kerralla enemmän rasvaa, jota taas yritetään hädissään poistaa. Kierre on valmis. Ongelmia voidaan ehkäistä aloittamalla ihonhoito heti oikein.

  Jos ihossa tapahtuu “suuri räjähdys”, on tällöin varminta kääntyä ammattitaitoisen kosmetologin puoleen. Kosmetologi näkee ihon tarpeet ja osaa ohjeistaa sekä oikeat tuotteet ja hoitorutiinit että mahdolliset sisäiset valmisteet.

  Vaikka teinipojan iho olisi tullut hoidettua jo vääränlaisilla tuotteilla, peliä ei ole vielä menetetty. Missä tahansa vaiheessa ihon hoitaminen oikein auttaa asiaa ja parantaa ihon kuntoa. Täytyy kuitenkin muistaa, että ihossa tapahtuu pysyvämpiä muutoksia vasta yhden kuukauden käytön jälkeen, mikä on solujen keskimääräinen uusiutusmisaika. Kärsivällinen ihonhoito palkitaan.

  Eroaako poikien ja tyttöjen ihonhoito toisistaan?

  Pohjimmiltaan ihonhoito ei eroa sukupuolen mukaan millään tavalla, eli samat mekaaniset rutiinit,  huolellinen puhdistus, kasvovesi ja kosteutus pätevät ihan kaikilla ihoilla, tytöillä ja pojilla (harrasti meikkausta tai ei). Iho täytyy aina puhdistaa ja kosteuttaa. Myöhemmin mahdollisen parrankasvun ja ihon muuttumisen iän myötä, nuorten miesten ihonhoito saa sitten taas muita tarpeita.

  Yksilöllisiä eroja ihojen välillä onkin sitten aimo liuta, eli näiltä osin käytettäviä tuotteita voi valita niiden erilaisten ominaisuuksien mukaan, ihon paksuuden mukaan, ihon rasvoittuvuuden mukaan, ihon kuivuuden mukaan. Eli puhdistus ja kosteutus ovat kaiken pohjana, mutta hienosäätöä voi tehdä ihon oman tarpeen mukaan. Tarkkoja ja hienosäädettyjä ohjeita on asiantuntijankaan mahdotonta antaa näkemättä ihoa.

  Esiteinit opettelevat meillä ihonhoitoa

  Meillä Ossian ja Oliver ovat jo epäsäännöllisesti kokeilleet ihonhoitoa. Puhdistaneet kasvoja niille tarkoitetuilla tuotteilla, sekä kosteuttaneet tarvittaessa. Treenikassissa kulkevat mukana tuotteet, jotka toimivat heidän ihoilleen parhaiten.

  Oliver tykkää Mádaran tuotteista. Hänelle tärkeää on, että tuotteita ei ole testattu eläimillä. Ossian peseytyy Santen Suihkugeeli & Shampoolla ja käyttää  hiuksissa Santen Hair Wax Hiusvahaa, jolla saa kiharansa kuosiin. Se tuoksuu muuten mielettömän hyvälle.

  Lue myös: Äidin ihonhoito- ammattilaisen vinkit

  Olen äitinä hieman huono esimerkki, koska ihonhoitoni ei ole ollut hyvällä mallilla koskaan. Nyt tämän yhteistyömme Natural Goods Companyn kautta, olen oppinut arvostamaan ihoani erilailla ja tiedän, mistä jatkossa omat ja poikieni tuotteet tilaan.

  Vastaa