• Koulut alkoivat. Saimme kylään kasan lapsia, flunssan ja päivittäiset peliajat

  Mainos: Vitabalans

  Koulut ovat alkaneet ja arki on muuttunut meillä paljonkin siitä, kun oltiin lomalla. Aamut alkavat aikaisemmin, ainakin noilla meidän koululaisilla. Ollaan ”saatu” koko porukka flunssa kylään ja hiljaisen kesän jälkeen, talo on taas päivisin kuin lastentarha, tai vähintäänkin kerhotalo. Mutta se ei haittaa. Ihanaa, kun lapset kavereineen kokoontuvat meille.

  Välillä meillä on 10 lasta talossa

  Parhaimmillaan meillä on ollut koulun jälkeen yhteensä 10 lasta talossa. On kai joskus ollut enemmänkin, mutta tuo kymmenen nyt on sellainen määrä mikä toteutuu aina uudelleen ja uudelleen. Nyt, kun neliöitä on 100 enemmän kuin aikaisemmin (vaikka valmista täällä ei vielä olekaan), iso määrä lapsia ei haittaa mitään. Minusta on kiva, että lapset viihtyvät meillä. Mukava tietää, missä omat lapset menevät ja mitä tekevät ja kiva tutustua heidän kavereihin.

  Piha on hauskannäköinen, kun se on hujan hajan polkupyöriä ja skootteja. Eipä se tällä hetkellä siisti olisi muutenkaan, mutta nyt siitä ei välillä mahdu edes läpi kävelemään.

  Miinuksena se, että ruokaa menee tolkuttomia määriä. En oikein henno olla antamatta ruokaa vieraillekin. Erityisesti, jos asuvat kauempana ja tulevat suoraan koulusta meille. Mutta olen nyt keksinyt, että en tee mitään superkalliita ruokia viikolla, enemmänkin isoja laatikoita ja muuta edullista. Viikonloppuna syömme sitten vähän kalliimmin, kun syömässä istuu vain oma perhe.

  Niin ja se on myös aika haastavaa, kun teen töitä kotoa. Jos olen kirjoittamassa juttua ja talossa on menossa 8-hengen nerf-pyssy sota, niin onhan siinä jonkin verran haasteita keskittyä hommiin. Onneksi Pekka on usein arkena myös kotona ja silloin voin liueta ulos tai omaan huoneeseeni vähän rauhallisempaan ympäristöön näpyttelemään konetta.

  polkupyöriä
  Tänään näytti tältä

  Peliaikaa lisättiin

  Meillä on ollut nyt koulun alettua uusi kokeilu, jossa pojilla on tunti peliaikaa joka päivä. (Ei sunnuntaisin) Tämä siksi, että kun meillä aikasemmin oli vain kaksi pelipäivää viikossa, pojat notkuivat silti kännyköillään aina, kun silmä vältti. Mietittiin, että olisiko kuitenkin pienempi paha pelata ikätasolleen sopivia konsolipelejä, kuin tihrustaa pienestä ruudusta, kun toiset ihmiset pelaavat.

  Toistaiseksi kokeilu on vielä kesken. Peliajan vinkuminen ja peliajasta tappelu on vähentynyt roimasti. Mikä on tosi kiva. Lapset ovat myös joka päivä kotona enemmän, eivätkä mene kavereille, jossa saa pelata. Täällä voimme kuitenkin valvoa helpommin mitä pelataan ja kuinka paljon kuin kavereilla, joissa pahimmassa tapauksessa ei ole edes aikuisia kotona.

  Miten paljon teidän muiden pojat ovat saaneet pelata?

  Lue myös: Pelien ikärajat vanhempien vastuulla. Opettele sanomaan EI

  Ensimmäistä kertaa koko perhe flunssassa

  Tämä syksy on siinä mielessä historiallinen, että nyt meihin pomppasi ihan jokaiseen perheenjäseneen flunssa. Näin ei ole tainnut käydä koskaan aikaisemmin. Meillä on pojat todella terveitä lapsia ollut aina. 12-vuotias Ossian ei ole ollut vielä kertaakaan sairauden vuoksi pois päiväkodista tai koulusta. Eikä ollut nytkään. Hänen kevyt pikku flunssansa meni ohitse päivässä ja sekin ajoittui viikonloppuun. Oliver ja Oscar saivat jonkun kevyen vatsapöpönkin yksi viikonloppu. Tässä on siis sairasteltu historiallisen paljon.

  Me olemme kesän jälkeen vähän laiminlyöneet vitamiineja ja niitä lisäsimme nyt roppakaupalla ruokavalioomme. Otimme syksyksi taas käyttöön Lacto Seven Kids -maitohappobakteerit, joita saimme yhteistyössä Vitabalansin kanssa. Ne maistuvat niin hyvälle ja sulavat huomaamatta suuhun, että Olliekin suostuu ottamaan omansa ilman kiukuttelua. Se on tämän pojan kanssa harvinaista se.

   

  Lacto Seven Kids sisältää seitsemää erilaista kylmäkuivattua, luonnollista maitohappobakteeri- ja bifidobakteerikantaa. Bakteerit kiinnittyvät suolen seinämään, ne lisääntyvät ja vaikuttavat monin eri tavoin suoliston toimintaan. Tabletissa on myös D3-vitamiinia, joka edistää immuunijärjestelmän (vastustuskyky) normaalia toimintaa.

  Saimme tuttavaltamme loppukesästä ison kasan punaviinimarjoja ja niitä on nyt napsittu päivästä toiseen. Niistä saa aivan superpaljon C-vitamiinia. Olen ostanut itselleni myös granaattiomenaa jonka terveyshyödyt ovat huikeat. Pojat eivät oikein välitä sen mausta.

  Onko muilla vältytty sairasteluilta?

  Lue myös: Poikien Testiryhmän Lacto Seven Kids testaus

  koira ja poika
  Sieltä se syksy tulee. Kookos ja Ollie.

  Kunnon syksyä odotellessa

  Kesä on ehdottomasti lempi vuodenaikani. Lämpimät säät eivät todellakaan olleet minulle liikaa. Syksykin on omalla tavallaan ihanaa aikaa. Voi polttaa kynttilöitä, nauttia luonnon väreistä ja juoda kuumaa kaakaota poikien kanssa. Talvea en oikein osaa odottaa. Lumi on ihan ok, mutta ne kamalat pakkaset voisivat jättää tulematta.

  Lue myös: Meillä ei tulipalo pääse yllättämään

  Ihanaa syksyn odotusta ja pimeneviä iltoja kaikille teille lukijoille.

  Vastaa