• Äidin ja pojan juttuja

  Pohdittiin yhden ystäväni kanssa, että mitä erilaista me tekisimme jos meillä olisi tytär. Meillä kummallakaan ei tytärtä nimittäin ole. Vaikka kuinka mietimme ja pohdimme, niin emme keksineet yhtäkään asiaa, mitä ainakaan tähän mennessä olisimme tehneet tyttären kanssa, sellaista mitä emme ole toteuttaneet poikiemme kanssa.

  Tämä voi johtua myös siitä, että olemme tehneet poikien kanssa aivan kaikenlaista. Pojat ovat saaneet hypätä meidän äitien mielenkiinnon kohteisiin mukaan, olemme katsoneet yhdessä Frendejä ja käyty ostosreissuilla. Me äidit puolestamme olemme loikanneet poikien mielenkiinnon kohteisiin, olemme sotineet nerf-pyssyillä ja painineet kasassa trampoliinilla.

  Ehkä perheet joissa on tyttöjä ja poikia jaottelevat enemmän tekemisiä sukupuolten mukaan? Usein sitä kuulee ja näkee äitien ja tyttärien viettävän tyttöjen aikaa tai isän ja pojan tekevän miesten juttuja. Kuitenkin ihan yhtälailla me poikien äidit vietämme laatuaikaa poikiemme kanssa.

  poikien äiti ja pojat
  Mun ja mun poikien juttu! Käydään joka viikko uimassa yhdessä.

  Äitien ja poikien juttuja

  Minulla on jokaisen poikani kanssa ne ihan omat juttunsa ja sitten on myös sellaisia juttuja, joita teemme nimenomaan äiti ja kaikki pojat yhdessä.

  Ihan henkilökohtaista aikaa aina yhden pojan kansaa tulee vietettyä liian vähän. Sitä aikaa olisi hyvä olla enemmän. Syy tähän on varmaankin se, että kun pojat tykkää hyvin samantyyppisistä jutuista ja ovat hyviä ystäviä keskenään, niin ei sinäänsä ole mitään syytä järkätä heille erikseen aikaa.

  On varmaan todennäköisempää järkätä aikaa lapsille yksin aikuisen kanssa, jos perheessä on sisaruksia jotka eivät ole kiinnostuneita samoista tekemisistä keskenään. Kuitenkin välillä sitä aikaa pitäisi järjestää, vaikka ei niin tarve olisikaan.

  Lue myös: Mitä muuta olen, kuin pelkkä poikien äiti

  pojat kaupoilla
  Pojat tykkää käydä mun kanssa kaupoilla.

  Mitä me tehdään

  Esikoiseni Ossianin kanssa me pidämme molemmat elokuvamaailmasta. Olemme katsoneet yhdessä elokuvia ja tv-sarjoja joihin muiden poikien ikä ei ole vielä riittänyt. Pidämme myös näyttelemisestä, Ossian on siinä erityisen hyvä. Saatamme hassutella näyttelemällä kotonakin. Matkustaminen on myös meidän molempien mieleen ja suunittelemmekin paljon tulevia matkoja yhdessä.

  Oliverin kanssa meidän yhteinen kiinnostuksen kohde on eläimet. Oliver on saimaannorpan kummi ja seuraammekin yhdessä välillä Norppaliveä, sekä lueskelemme erilaisten eläimien onnellisia tarinoita netistä. Me molemmat haluaisimme vielä joskus nähdä vapaana meressä uivia delfiinejä.

  Lue myös: 6 henkilöä- 2 viikkoa – 2 matkalaukkua. Lomalla perheen kanssa

  Oscar pitää pulmapeleistä ja hänen kanssaan tulee paljon pelattua esimerkiksi Blokus-lautapeliä ja shakkia. Oscar on niissä todella taitava (minä en niinkään). Olemme käyneet myös Oscarin kanssa kaksin jo useamman kerran laivalla, siitä varmastikin jää meille jonkinlainen perinne. Meidän oma juttu on myös se, että Oscar hakee kitaran ja soittaa minulle.

  Ollie on vielä pieni, mutta meitä yhdistää ainakin tanssi ja musiikki. Kuuntelemme yhdessä musiikkia, laulamme ja tanssimme. Meillä on aika samanlainen musiikkimaku ikäerosta huolimatta. Ysäristä Robiniin, meidän lanteita heiluttaa samat kappaleet. Myös pitkät ja yllättävänkin syvälliset keskustelut ovat jo meidän juttu, ne varmasti vain lisääntyvät kun Ollie kasvaa isommaksi. Hänen kanssaan voi puhua aika suuria asioita, vaikka poika on vasta 5-vuotta.

  Minä ja pojat teemme joka kesä reissun ystäväni ja hänen poikansa kanssa ympäri Suomen. Ajatuksissa on siirtyä reissaamaan Eurooppaan kun pojat vähän kasvavat.

  Äiti ja Pojat

  Sellaisia äidin ja kaikkien poikien juttu on ainakin uiminen. Käyn todella paljon yksin poikien kanssa uimassa. Kesällä rannalla, talvella uimahallissa ja kylpylässä. Teemme myös yhdessä ruokaa ja pelaamme monopolia. Käymme kauppakeskuksissa pyörimässä, syömme hyvin ja käymme pelikaupassa.

  Toivon, että tällaiset äidin ja poikien yhteiset jutut säilyvät sittenkin kun pojat kasvavat. Haluan lähteä vielä isojenkin poikieni kanssa viettämään aikaa yhdessä aina säännöllisin väliajoin. Meillä on ainakin aina tosi hauskaa keskenämme. Nyt kun pojat on jo vähän isompia, eikä tarvitse enää kuunnella ulinaa ja valitusta koko ajan.

  Lue myös: Maailman paras road trip

  Mikä on teidän muiden yhteinen juttu poikienne kanssa?

  Vastaa