• Tuunattu ruokapöytä ja uusi ruokailutila

  Tässä meidän uusi tuunattu ruokapöytä. Niinhän siinä sitten kävi, kuten usein taloa rakentaville käy. Rahat loppuivat kesken. Uusi ruokailutilamme, mikä on tehty vanhasta makuuhuoneestamme on komeillut tyhjyyttään jo pidemmän aikaa. Pojat jo toivoivat siitä liikuntasalia, mutta sitä siitä ei nyt tällä kertaa tehty.

  Pojat ovat syöneet saarekkeen päällä ja me aikuiset syöty seisten jo pidempään, nyt kuitenkin riitti. Kahdeksan hengen ruokapöydät maksavat maltaita, sellaiseen ei valitettavasti riittänyt rahamme. Onneksi käsistään kätevä mieheni sai ilmaiseksi tuttavaltaan vanhan ruokapöydän ja tuunasi meille siitä ihan meidän näköisen ruokailuryhmän. Ja se on yllättävän hieno!

  Tuunattu ruokapöytä

  Tuunaa ruokapöytä

  Tämä pöytä oli alunperin ihan pingispöydän näköinen. Tarkoitettu kai oikeasti 4 hengen pöydäksi, mutta jatkopalalla sen sai naamioitua kahdeksalle hengelle. Minä en pitänyt siitä yhtään. Kun Pekka kantoi sen sisälle aloin melkein itkemään.

  Sovittiin kuitenkin, että katsotaan saako pöytään ryhtiä maalilla ja sopiiko se tuoleineen meidän uuteen ruokailutilaan tuunauksen jälkeen paremmin. Ja sehän sopii, kuin sialle otsatukka.

  Ensin pöytä hiottiin kauttaaltaan. Sen jälkeen se vahattiin, pöytälevy kelonharmaalla ja jalat valkoisella. Kerroksia joutui laittaman muutaman, jotta peittävyys oli sopiva meidän makuumme. Halusimme kuitenkin, että puunsyyt jäävät vähän näkyviin, joten emme siksi maalanneet sitä perinteisellä kalustemaalilla.

  Alunperin ajattelimme käsitellä myös tuolien jalat, mutta ne sopikin yllättävän hyvin pöytään alkuperäisessä värissään ja jätimme tuolit koskemattomiksi.

  Ruokailutilan uuden lattian tarinan voit lukea täältä: Meidän laajennus on melkein valmis

  tuunattu ruokapöytä
  Pöytä hiottuna, ei huomattu ottaa ihan alkuperäisenä kun väri oli paljon keltaisempi.
  tuunattu pöytä
  vahattu pöytä

  Ruokailutila

  Ruokailutila sijaitsee keittiön vieressä ja sinne on suora näköyhteys olohuoneesta. Ruokailutilassa sijaitsee myös takka, mikä tuo ihanaa tunnelmaa illallispöytään. Takan eteen sijoitettiin vaalea pieni karvamatto. Emme halunneet pöydän alle mattoa keräämään ruuantähteitä.

  Lue myös: Esittelyssä uuden laajennuksen olohuone

  Seinälle ruokailutilaan ripustettiin tärkeitä valokuvia, kuten kehys missä jokainen poika söpöilee yksivuotiaana. Heillä on päällään kaikilla kuvassa sama farkkuhaalari, mikä roikkuu nyt muistona ruokailutilan tikapuissa. Odotan jo sitä kun ensimmäinen tyttöystävä tuodaan kylään, istumme syömässä ja pääsen esittelemään söpön poikani kuvan ja kertomaan tytölle tarinan farkkuhaalarista. (vitsi!)

  Semmoinen siitä tuli. Näillä mennään kunnes voitetaan lotossa.

  Älkää välittäkö keskeneräisestä seinästä takana! Mutta tästä näkee hyvin ruokailuhuoneen sijainnin. Takana olohuone.

  Kommentit

  1. Viivi

   Tykkään! Ei tarvi hävetä eikä miettiä uutta pöytää. Kyllä pienellä fiksauksella voi saada oikein kivannäköistä aikaiseksi. Jos tila antaa myöden vetäisin pöytää edes pikkuisen irti seinästä.

   1. Jonna

    Mieheni haluaisi sen myös irti…minä vastustelin 🙂 Miehelläni siis parempi maku kuin minulla. Minua häiritsi kun menee niin lähelle takkaa. Mutta kyllä se varmaan sitten kun vieraita tulee, vedetään sieltä vähän etäämmälle niin mahtuu noihin seinänkin puoleisiin istumaan helpommin. Ja kiitos.

    1. Anne

     Hei, meillä tulossa ruokapöydän tuunausprojekti lähiaikoina ajankohtaiseksi. Tuo teidän kelonharmaan sävyinen värivaha näyttää hyvältä ja muutenkin lopputulos on kivan näköinen. Muistatko vielä minkä merkkinen tuo vaha oli ja mikä oli sävyn nimi?
     – Anne

     1. Jonna

      Hei, se oli Ilvesmaalin saunavaha, ja väri kelonharmaa.(Puuilo) Mukavia tuunaushetkiä.

      1. Anne

       Paljon kiitoksia! 🙂

  Vastaa