• Eka päiväkotipäivä…TAAS

  Soutaa, huopaa, tämä äiti nyt ei selvästi osaa päättää onko lapsi päiväkodissa vai eikö.

  Meidän 5 vuotias Ollie aloitti uudestaan päiväkodin. Hän oli päiväkodissa osa-aikaisesti silloinkin, kun olin edellisessä työpaikassani, mutta jäi kotiin kokonaan vuosi sitten, kun aloin yrittäjäksi ja työpaikkani siirtyi kotiin. Se oli oikein hyvä ratkaisu, koska poika ei oikein viihtynyt siinä vaiheessa päiväkodissa ja minä olin hänen kanssaan enemmän kuin mielelläni päivät.

  Ollie aloitti samalla kerhon, mikä valitettavasti ei enää jatkunut tänä keväänä. Ollie on kuitenkin jo sen verran iso, että hän kaipasi selvästi leikkikavereita ja tekemistä, joten aloimme kesällä harkitsemaan uudestaan päiväkodin aloittamista. Ollien olisin mielelläni pitänyt kanssani joka päivä tässä kotonakin, mutta Ollie itse alkoi selvästi kyllästymään. Hän kaipasi lapsia ja seuraa. Ollie lämpesi ajatukselle päiväkodista nopeasti.

  Lue myös: Päiväkodin päiväunet lapsen painajainen

  päiväkodin aloitus
  Tässä sitä mennään. Isoveli otti kuvan.

  Täältä tullaan päiväkoti

  No nyt me aloitettiin sitten päiväkoti….taas. Vähän ehkä huvittavaa, mutta toisaalta tuo vuosikin kotona Ollien kanssa oli aivan ihanaa aikaa. Kiireettömät aamut, pusut aamupalapöydässä ja aamupiirretyt sylikkäin sohvalla. Ihania muistoja. Näillä muistoilla jaksaa pitkään.

  Eikä ne muistot tähän onneksi pääty. Ollien päiväkotipäiviä on vain 2-3 viikossa, joten vielä hyvin jää meille kotipäiviäkin. Ihanaa. En myöskään aio tehdä aamuista kiireisiä, me heräilemme Ollien kanssa rauhassa ja menemme päiväkotiin sitten kun ehdimme. Joskus yhdeksän aikaan hän sinne on nyt nämä ensimmäiset päivät mennyt. Se on hyvä rytmi meille.

  Lue myös: Meillä päättää äiti, eikä pojat

  Ensimmäisten päivien tunnelmia

  Ensimmäinen päivä meni todella hyvin. Ollie oli kuulemma silmin nähden nauttinut muiden lasten seurasta ja ohjatusta toiminnasta. En yhtään epäile, kun miettii, että täällä päässä oli vaihtoehtoisesti tietokonetta näpyttelevä äiti ja yksinäiset leikit. Ollie on varmasti nyt onnellisempi.

  Oikeastaan on tämä minullekin parempi. Niin paljon kun rakastinkin sitä, että Ollie oli tässä vieressä häärimässä, niin työnteko oli kieltämättä haastavampaa. Työ keskeytyi usein ja minulle tuli hieman huono omatunto siitä, että en voinut antaa aikaani pojalleni, joka sitä selvästi niin kovasti olisi kaivannut.Nyt saan työt tehtyä paljon tehokkaammin niinä päivinä kun Ollie on päiväkodissa ja hyvällä tuurilla loput arkipäivät voin tehdä kevyemmin töitä.

  Jos jostain olen elämässäni tällä hetkellä erityisen kiitollinen, niin se on poikieni lisäksi se, että voin olla täällä joka päivä vastassa kun koululaiset tulevat koulusta. Pojatkin sitä selvästi arvostavat. Oscar surkutteli yksi päivä ääneen sitä, kuinka luokkakaverinsa joutuvat odottamaan äitejä ja isiä kotiin melkein iltaan asti. Uskon, että on myös hyvä, että Ollien ei tavitse olla päiväkodissa viittä päivää viikossa, vaan hän voi olla siellä vähän vähemmän ja nekin päivät ovat kohtuu pituisia. Näin meille jää enemmän aikaa yhdessä. Olen todella kiitollinen tästä elämäntilanteesta.

  päiväkoti
  Askartelu ja laskeminen on Ollien lempijuttuja

  Aika hurjaa, että tässä se nyt oli. Ensi vuonna Ollie menee eskariin, joten kotona täysin olevia lapsia meidän perheessä ei enää ikinä tule olemaan. Taas uusi aikakausi on alkanut.

  TULE MUKAAN ÄITIEN JA POIKIEN TAPAHTUMIIN

  KATSO TULEVAT TAPAHTUMAT

  Vastaa