• Ekosiivous, jokaisen ihmisen mahdollisuus

  Kaupallinen yhteistyö: Desteco

  Koska minussa on vähän”kettutyttön” vikaa, niin ei varmaankaan yhtään yllätä, että ekoilu on minulle tärkeää. Olen aloittanut ekoilun kosmetiikasta ja ruuasta, mutta nyt olen vihdoin älynnyt laajentaa sitä myös muille elämän osa-aluille, kuten ekosiivoukseen.

  Ihmiset ekoilevat yleensä kahdesta tärkeästä syystä: Terveys ja/tai ympäristö. Minulla ekoilun kimmokkeena on ehdottomasti vahvemmin ympäristö, sillä koen tärkeäksi eläinten ja luonnon säästämisen sekä hyvinvoinnin. Terveys tulee omalla kohdallani mukavana lisänä ja tietysti äitinä se on tärkeää. että lapseni voivat paremmin ja elävät mahdollisimman myrkyttömässä ympäristössä.

  Myrkytön elämä pojilleni

  Koska laajensin ekoiluani nyt siivoamiseen, niin heti ensimmäisenä minua alkoi kiinnostamaan myrkyttömämmät vaihtoehdot keittiöömme. Keittiön saareketta tulee hinkattua vähän väliä jollain aineella ja samaisella pöydällä pojat pitävät leipiään ja muita välipalojaan ilman lautasta. Olen pitkään suunnitellut etsiväni keittiön siivoukseen jonkun myrkyttömämmän vaihtoehdon.

  Seuraavaksi tartuin tekstiileihin, kuten sohvaan, jolle en ollut löytänyt vielä sopivaa puhdistusainetta. Meidän Kookos koira nuoleskelee kalusteita ja olisi suotavaa että sekään ei saisi turhia myrkkyjä elimistöönsä pesuaineista. Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä tartuin pyykkäämiseen. Pesu- ja puhdistusaineet kuuluvat pahimpiin kotitalousperäisiin veden saastuttajiin ja pyykinpesu onkin yksi merkittävä tapa vaikuttaa luontoon ja sen hyvinvointiin. En halunnut missään nimessä ohittaa sitä puolta.

  Ei ole muuten koskaan ennen siivous maistunut minulle näin hyvin. Odotin kuin kuuta nousevaa syyslomaa, jotta pääsen siivoamaan kunnolla koko asunnon.

  Siivoussuihke

  Naturette siivoussuihke tarttui minun kokeiluuni Destecon nettikaupasta ja se oli suosikki löytöni. Suihketta suihkutetaan likaiselle pinnalle ja pyyhitään pois. Naturetten siivoussuihkeet valmistetaan käsin Suomessa käyttäen kasviöljypohjaisia raaka-aineita. Ne ovat vegaanisia, eläinkokeettomia, parabeenittomia, GMO-vapaita ja säilöntäaineettomia. Tätä suihketta löytyy eri tuoksuissa ja sitä on turvallista käyttää, joten lapset voivat olla huoletta mukana siivouksessa. Meillä tämä tuli pysyväksi tuotteksi keittiön siivoukseen!

  Naturetten siivoussuihkeessa on mukana etikkaa joka tekee siitä tehokkaamman kuin perus kaupan suihkeet, ja se on älyttömän hyvää esim kylppärin saumojen putsaukseen. Natureten tuotteista lahjoitetaan muuten 5% Suomen luonnonsuojeluliitolle.

  ekosiivous

  ekologinen siivous

  ekosiivous

  Siivoussaippua

  Toinen suosikkini ekosiivouksessa on CLS Siivoussaippua. Ne tuoksut! Kun avasin siivoussaippua pakettini, niin pääsin aikamatkalle omaan lapsuuteeni. Aivan ihania tuoksuja. Kyse ei ole mistään ihosaippuasta, vaan saippuasta jolla putsataan koti. Kookosrasvapohjaisella siivoussaippualla puhdistetaan tehokkaasti ja luonnollisesti, aina keittiöstä kylpyhuoneeseen koko asunto. Minä siivosin siivoussaippualla ensimmäisenä vessan. Tuoksu oli niin huumaava, että halusin tartuttaa sen omaan vessaanikin.

  Pala on riittoisa ja ekologinen, sitä voidaan käyttää sellaisenaan siivouksessa tai raastaa ja liuottaa lämpimän veden kera suihkepulloon. Siivoussaippuaa voidaan hieroa myös vaatteille suoraan tahroihin ja antaa vaikuttaa hetki ennen konepesua. Siivoussaippuaa löytyy myös tuoksuttomana vaihtoehtona. Vaikka suosittelen ehdottomasti noita taivaallisia tuoksuja.

  ps. CLS tuotteista löytyy myös pyykkietikka, missä on tarjolla nämä samat ihanat tuoksut pyykinpesuun.

  ekosiivous tuotteita
  siivoussaippuat edessä oikealla.

  Imurointipulveri

  Meidän uusiin sohviin kokeilin imurointipulveria. Kangassohvien puhdistus on ollut haastavaa, mutta tämä tuote ratkaisi ongelman. Pulveria ripottellaan pieni määrä kuivan tekstiilin päälle. Vaikutusta tehostetaan hankaamalla tekstiiliä kuivalla sienellä tai liinalla ja tämän jälkeen jätetään vaikuttamaan noin 30 minuutin ajaksi. Lopuksi imuroidaan puuteri pois. Sohvamme sai tasaisen puhtaaksi tällä keinolla ja mikä parasta, ei tarvinnut huolehtia siitä päätyykö puhdistusainetta Kookos koiran elimistöön. Imurikin tuoksui tämän toimenpiteen jälkeen hyvälle.

  imurointipulveri
  Imuroin pullverin pois sohvalta vaikutusajan jälkeen

  Pyykkietikka ja pyykkipulveri

  Viimeisenä tutustuin pyykkietikkaan ja pyykkipulveriin. Siitä olikin jo aikaisemmin puhetta facebookyhteisössämme   jossa erityisesti ekosiivouksessa pyykkietikka nousi suuren kiinnostuksen kohteeksi. Minua henkilökohtaisesti jännitti, että saanko näillä ekotuotteilla meidän poikien likaiset vaatteet OIKEASTI puhtaaksi. Ja kyllä sain. Jopa futisvaatteet tuoksuivat hyvälle ja olivat puhtaita. Jes!

  Pyykkipulveria annostellaan 1-2 ruokalusikallista suoraan pyykin päälle pesukoneeseen. Sitä voidaan käyttöö myös pesupallossa tai pesuainelokerossa, mutta jos pesulämpötila on alle 60 astetta, suosittellaan se liottamaan nestemäiseksi tilkassa kuumaa vettä.  Pyykkipulveria kannattaa käytettää pyykkietikan kanssa.

  ekopyykkäys

  Aloita ekoilu siitä mikä sinulle on tärkeää

  Jos harkitset ekoilua tai olet laajentamassa sitä uusiin osa-alueisiin elämässäsi kuten minä, niin kysy itseltäsi, että miksi ekoilet? Pelkästään vastaamalla tähän kysymykseen voit jo avartaa ajatustasi sille, että mille kaikille osa-aluille elämässäsi voit ekoilun viedä.

  Jos eläimet ovat sinulle tärkeitä, kuten minulle, niin varmasti haluat löytää tuotteita joiden testaamiseen ei ole käytetty eläimiä ja joiden tuotantoon ei myöskään tarvita turhaa eläinten kärsimystä. Nämä ovat minulle tärkeitä asioita kuluttajana. Jos sinulle on tärkeää meitä ympäröivä luonto, kuten minulle, niin tiedosta esimerkiksi siivouksessa, että pesu- ja puhdistusaineet kuuluvat pahimpiin kotitalousperäisiin veden saastuttajiin. Suuri osa ihmisistä käyttää aivan liian suurta valikoimaa puhdistusaineita.

  Mikäli sinulle tärkeintä on oma ja läheistesi terveys, niin ekologisuus on avainasemassa silloinkin. Monet meistä ovat allergisia tai yliherkkiä aineille, joita käytetään tavallisissa puhdistusaineissa. Kemiallisilta aineilta voi välttyä käyttämällä siivouksessa luonnontuotteita tai ekotuotteita.

  pyykkietikka
  Koska ekotuottet ovat turvallisia lastenkin käyttää, niin nyt pojat voi laittaa enemmän kotihommiin 🙂 Oliver tykkää kun luontokin tykkää. Äidin poika.

  Desteco söpö ekokauppa netissä

  Destecon kauppa tarjoaa todella laajan, ja koko ajan kasvavan, valikoiman ensisijaisesti suomalaisia tuotteita meille kuluttajille. Kun menee Destecon nettisivuille, niin se tuntuu samalta kuin olisi paikanpäällä kauniissa tunnelmallisessa putiikissa, ihastelemassa erilaisia tuotteita ja tuoksuja.

  Destecon tuotteet ovat omalle ja perheemme terveydelle, sekä ympäristölle parempia ja kestävämpiä vaihtoehtoja ruokakaupan tuotteille, tehosta tinkimättä. Tuotteet ovat kauniita katsella, toimivia käyttää ja tekevät ekotuotteista hyvin tavallisia meille jokaiselle. Nämä tuotteet on sitä arjen pientä luksusta. Pikkuisen parempia, tinkimättömiä valintoja, niistä tulee hyvä mieli ja niitä on ilo suositella.

  Suomalaiset tuotteet ovat kaikki käsintehtyjä, eettisin ja ekologisin perustein valittujen ainesosien tuloksia. Ja varsinaisia tehopakkauksia ovatkin! Nämä tuotteet loistavat kauas niin laadullaan kuin kauniilla pakkauksillaankin.

   

  Kommentit

  1. Lina

   Hei,

   Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta! Haluan ehdottomasti kokeilla näitä tuotteita! Kävin Detescon nettisivuilla, tuoksuvaihtoehtoja vain oli niin monta, en tiedä minkä valitsisin… Mikä tuoksu oli sinun suosikkisi?
   Terv. Lina

   1. Jonna

    Tuossa pyykkietikassa ehdottomasti piparminttu. siivoussaippuat oli kaikki tuoksulliset aivan ihania. Pyykkipulverissa tykkäsin vaniljasta. Ihan kaikkia en ole toki vielä kokeillut.

    1. Lina

     Kiitos! Nyt tilaamaan 😊

  Vastaa