• Pojan huone – avaruushuone ja sporttihuone

  Pojan huone. Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom, Tapettitaivas

  Meidän laajennuksen pikkuhiljaa valmistuttua, olemme päässeet vihdoin käsiksi myös talon vanhaan päätyyn ja pistäneet sieltä huoneita uusiksi. Vanhasta olohuoneestamme teimme perheen pienimmille pojille Ollielle ja Oscarille oman avaruushuoneen. Poikien edellinen yhteinen huone annettiin Oliverille ja sekin huone koki pienen uudistuksen.

  Pastellinen avaruushuone pienelle pojalle

  Meillä on neljä poikaa talossa ja tajusin, että en ole koskaan sisustanut poikieni huonetta pastellisävyin. Pojilla on pienestä asti ollut huoneissa kirkkaita värejä, suosimme keltaista, vihreää ja turkoosia. Nyt kun perheen pienimmätkin pojat ovat jo 5- ja 8-vuotiaita, päätin käyttää tämän viimeisen tilaisuuteni hyväkseni ja kokeilla edes kerran elämässä poikien huoneeseen vähän hempeämpää värimaailmaa. Sitä on kuitenkin helppo myöhemmin piristää kirkkailla tekstiileillä halutessaan. Joten siitä johtuen poikien avaruushuone sai söpön vaaleansinisen pohjan.

  pojan huone

  Valitsimme entisen olohuoneen ruusutapetin tilalle vaaleansinisen avaruustapetin Tapettitaivaasta. Vaihtoehtona olisi ollut tummempikin sininen, mutta koska tapetoitava seinä on melko iso, niin emme uskaltaneet valita tällä kertaa sitä. Uusi tapetti on hauska, se on hyvin neutraalin näköinen nopeasti vilkaistuna, mutta kun siihen osuu valo, siitä paljastuu hauskoja avaruusteemaisia kuvioita. Tähtiä, astronautteja ja planeettoja. Söpö pienten poikien tapetti.

  tapetti pojan huoneeseen

   

  avaruustapetti

  Avaruusteemaisia koristeita ja tekstiilejä oli todella vaikea löytää. Onneksi Jollyroomista löytyi pirteät Nolli Polli Hello avaruustyynyt ja hauska Nolli Polli säilytyskori Space Rocket poikien pehmoleluille. Yöpöydiksi laitoimme vanhan leikkimökin tuolit ja niiden päälle söpöt tähtikuvioita seinään heijastavat Cloudberry Castle Stars pöytävalaisimet Jollyroomilta. Ne on illan hämärässä ihanat.

  poikien huone

  Poikien sängyt on sijoitettu eri seinille, jotta molemmilla on oma rauha nukkua. Päiväpeittoja pähkäilin pitkään, ajattelin ensin kirkkaan punaisia, mutta halusin kuitenkin jatkaa kevyempää värimaailmaa nyt ainakin aluksi myös päiväpeitteisiin. Vaaleansininen Alice & Fox Elsa päiväpeiteet Jollyroomista.

  pojan huone

  Poikien huoneen suosikkijuttuni on vanha pulpetti. Olen aina haaveillut sellaisesta lapsilleni. Toinen haaveeni oli saada poikien roolileikkiasuja esille henkariin. Vihdoin saimme senkin toiveen toteutettua. Rooliasujen hatut sijoitimme nätisti kevyelle Alice & Fox seinähyllylle, mikä on Jollyroomista.

  pojan huone

  pojan huone

  pojanhuone

  Tietysti, kun kyseessä on pienten poikien huone, siellä pitää olla mahdollisuus kiipeillä, roikkua ja kiikkua. Edellisestä poikien huoneesta siirsimme tähän uuteen huoneeseen puolapuut ja renkaat. Lattiatila on tahallaan jätetty pääasiassa paljaaksi, koska pojat leikkivät paljon legoilla ja rakentelu on helpompaa lattialla kuin matolla. Myöhemmin varmasti hankimme huoneeseen vähän värikkäämmän maton, kun nyt ehdin kyllästymään tähän pastellimaailmaan ensin.

  Sporttihuone isommalle pojalle

  Oliver on vaatimaton poika, eikä toivo huoneeseensa oikeastaan mitään. Ajattelimme kuitenkin yhdessä, että hänen jalkapallo- ja yleisurheilumitalinsa olisi kiva saada esille. Niitä varten saimme vihdoinkin hankittua mitalitelineet. Seinälle hankittiin myös eläinrakkaalle pojalle hauskat koirataulut.

  Kun huone oli pikkupoikien käytössä, oli seinä keltainen. Nyt se maalattiin hillitymmän väriseksi, eli valkoiseksi. Laitoimme kuitenkin sängynpäätyyn pienen väritehosteen raitatapetista ja nyt mietimme kuumeisesti, että pitäisikö sitä jatkaa vielä koko päätyseinä? Mitä mieltä olette?

  Sängynpäätyyn pääsi kummitädin tekemä kirkas täkkipeitto.

  pojan huone

  Oliverin huoneeseen tuli tilava koulupöytä ja kaksi mustaa isoa säkkituolia kavereille. Oliverin huone on haastava sisustaa, koska huoneen seinistä kaksi on täysin peilikaappien peittämää. Kaikki tavara pitää saada työnnettyä kahdelle seinälle ja se tuo haasteita tavaroiden sijoitteluun.

   

  Yksinkertainen, mutta kotoisa isomman pojan huone saa varmasti lisää ilmettä, sitten kun Oliver itse hieman miettii, mitä huoneeseensa kaipaa. Kuvan oton jälkeen saimme Oliverin huoneen koulupöydälle vihreän lukulampun ja lattialle vähän isomman karvamaton. Huone on nyt oikein viihtyisä.

   

  pojan huone

   

  pojan huone

  Minkälaisia huoneita muiden pojilla on? Laittakaa kuvia vaikkapa Facebookiin. 

  Nyt uuden alakerran, Ossianin pelihuoneen ja poikien oleskelutilan kimppuun…

  Vastaa