• Mitä meidän allergiaperheessä syödään?

  Instagramin puolella kyselin kiinnostaisiko seuraajia kuulla vähän mitä meidän perheessä syödään. Lähinnä ajatuksena, että kiinnostaisiko ihmisiä lukea miten meidän allergiaperhe ratkoo arjen ruokahaasteet ja mistä kaikesta meidän ruokavalio koostuu kun poissa on liuta eri ruoka-aineita. Kyselyn lopputulos oli 100% kyllä, joten tässäpä sitä nyt sitten tulee!

  Mitä meidän allergiaperheessä syödään?

  Meidän pahisten lista ei suinkaan ole pisimmästä päästä, mutta kyllä sekin saa monet jo huokailemaan, että mitä ihmettä te oikein syötte. Ja kyllä itsellä oli alkuun sama ajatus, että sormiako tässä nyt loppuelämä syödään. Onneks ei. Julius saa siis oireita maidosta, soijasta, naudasta, kaurasta, ohrasta, vehnästä, rukiista, mansikasta, omenasta, kananmunasta ja sitrushedelmistä. Todellisuudessa kuitenkin tuota listaa on kovin helppo ainakin näin kotioloissa hallita. Mutta pidemmittä puheitta siirrytään meidän ruokien pariin. Tätä kaikkea me syötiin lauantaista tiistaihin.

  Ruokalista

  Siskonmakkarakeitto
  Tämä ei aiheuta meidän ruokavaliolla muutoksia. Vettä, kasvisliemikuutio, perunat, kasvikset ja siskonmakkarat. Takuuvarma suosikki Juliukselle!

  Ruokvalio allergiaperheessä

  Spaghetti bolognese
  Meidän arjen pikaruoka kun ei tee mieli viettää aikaa keittiössä tai muuten vain on kiire. Jauhelihaa, valmiskastike ja maissipastaa. Helppoa ja maukasta.

  Uunilohi, pinaattiperunamuusi ja keittettyjä papuja
  Kirjolohta uuniin mausteiden kanssa. Perunamuusi sinisellä Keijulla ja mantelimaidolla, kun se on valmis niin sekoitan joukkoon pakastepinaattipussin, tästä satsista tuli aika velliä, normaalisti on siis nestettä vähemmän. Pavut keitän sokerilla maustetussa vedessä.

  Pinaattipannukakku
  Toinen arjen pikaruoka vaikka ei ehkä uskois. Mantelimaitoa, kananmunaa (piilomuna meillä siis menee), fin mix-jauhoseos, margariinia ja muhennettua pinaattia. Myös yksi meidän molempien suosikki. Saadaan helposti tuhottua pellillinen ihan kahdestaan…

  Kanatacot
  Kanafileitä, maustamatonta tai hunajamarinoitua (jälkimmäisestä en pääse kärryille aiheuttaako oireita niin siksi näkyy aika ajoin sitäkin versiota meidän keittiössä), muussattua avocadoa, paprikaa, tomaattia, salsaa, Juliukselle omaa juustoa raastettuna (Porlammin vegeplus) ja tacokuoria. Simppeliä helppoa. Ainut vaaranpaikka tässä on liian nälkäinen 2-vuotias, jolloin hermot ei meinaa kestää tacojen sotkuisuutta!

  Texmex allergiaperheessä

  Siinä olisi meidän ruokavaliota. Mä olen aika ennakkoluuloton meidän ruokien kanssa. Etsin reseptin minkä voisin tehdä ihan normaaleilla aineilla ja vaihdan tilalle vain meille sopivat tuotteet. Kookoskerma, gluteeniton korppujauho, Fin Mix-jauhoseos, mantelimaito, maidoton margariini jne. Toki yleensä ensimmäinen kerta on kokeilua, koska vaihtoehtotuotteilla koostumus voi olla eri ja ainesosien mittasuhteet vähän erilaiset. Mutta kokeilemalla se selviää ja oppii!

  Tuossa nyt neljän päivän ruokia meidän taloudesta. Siihen sisältyi yksi ulkona syöminen ja yksi päivällisen korvaaminen synttärikakulla. Lähes joka ruoalla on kasviksia; tomaattia, avocadoa, paprikaa, kukkakaalia myös ruoan kyljessä. Ne jäi tässä nyt täysin kuvaamatta. Tälle viikolle meillä on ruokalistalla lihakeittoa, riisipuuroa, kalakeittoa ja kanankoipia. Noin esimerkiksi. Että ei ne allergiat aina rajaa ruokavaliota ihan kamalasti!

  Kiinnostaisiko minkään resepti avattuna tarkemmin? Tai onko teillä muita kysymyksiä meidän allergikon ruokailuista?

  Instagramissa meidät löytää siis nimimerkillä onneeneitarviaedespankkia. Siellä pääsee seuraamaan meidän arkielämää tiiviimmin jos vaan kiinnostaa!

  Vastaa

  Sulje
  ×

  Cart