• Tee-se-itse joulukalenteri – ensimmäinen luukku!

  Tee-se-itse joulukalenteri – ensimmäinen luukku!

  Se on täällä, nimittäin joulukuun ensimmäinen päivä, ja näin ollen myös joulukalenterin ensimmäisen luukun avaus. Rakastan joulua. Rakastan sen tuoksuja, värejä, tunnelmaa, muistoja, lahjoja, ruokia, ihmisiä, koristeita. Kaikki joulussa on mahtavaa. Vaikka pyrinkin välttämään ihan mieletöntä kulutushysteriaa, paketteja tulee aina kietaistua lahjakääreisiin aika hurja määrä. Koska niitä muistettavia rakkaita vaan on niin monta. Olen tehnyt myös miehestäni ainakin jossain määrin pienoisen jouluhullun, ja onnekkaasti saanut tämän ihanan geenin periytettyä myös pojillemme. Joulukuussa tässä tuvassa siis riittää tohinaa.

  Vähemmän materiaa, enemmän tekemistä!

  Omille lapsilleni teen perinteisesti joulukalenterin itse. Sen suklaisen lisäksi, tietenkin. Olen pyrkinyt pitämään itsetehdyn joulukalenterini mahdollisimman vähällä materialla. Pääasiassa minun joulukalenterini luukuista pompsahtaa tekemiseen liittyviä asioita – luontoretki, leffailta, leivontaa, askartelua, uimahallireissu…ja mitähän täältä vielä tuleekaan. Yksi hieman isompi tavara kylläkin tulee tällä kertaa joulukalenterin turvin, jos kelit sallivat sen näiden viikkojen aikana. Mutta kyseinen tavara onkin sellainen, jonka siivin päästään viettämään hauskaa aikaa ulkona koko porukka 😉 Lisäksi joitain askartelujuttuja kalenteri saattaa myös sisältää, koska ne ovat meillä suuri hitti tällä hetkellä. Kaikenlaisesta sälästä ja leluista joulukalenterini kuitenkin sanoutuu irti.

  Yllätyksiä oman fiiliksen mukaan

  Toissa vuonna tein sen virheen, että täytin kaikki luukut samalla kertaa jo marraskuun viimeisinä päivinä. Tämän vuoksi en ollut itsekään aivan kärryillä mitä mistäkin oli tulossa, ja ylipäätään se toteutus ei oikein toiminut. Nyt ripustan seuraavan päivän kalenteripussin näihin meidän tikkaisiin aina lasten mentyä nukkumaan. Olen listannut itselleni hyviä sekä eri vaikeustason ideoita valmiiksi, mutta pohdin aina päivän ja käytettävän ajan mukaan, että mitäs tekemistä seuraavasta luukusta löytyy. Voin kertoa, että poikkeuksellisen raskaan työviikon päätteeksi sieltä ei perjantaiaamuna todellakaan välttämättä nouse useamman tunnin leivontahärdelliä, vaan esimerkiksi leffailta tai rauhallinen luontopolkuretki kuuman kaakaon kanssa.

  Joulukalenteria vartioivat useat tontut.

  Mitä paljastuikaan ensimmäisestä luukusta?

  Ensimmäiseen pussiin siis kurkattiin tänään, suuren tohinan saattelemana. Olin alunperin ajatellut kunnon luontopolkuretkeä laavulle, eväineen kaikkineen, mutta nyt ei kunto sitä sallinut. Nuhakuume on ottanut hampaisiinsa miltei koko perheen, ja nyt aktiviteetit otettiin siis sen mukaan. Suuria hurraahuutoja seurasikin, kun kuusivuotiaamme tavasi pussista ilmestyneen lappusen.

  ”Tehdään siskonpeti olohuoneen lattialle, vuokrataan jouluelokuva ja herkutellaan.”

  Meillä siis illalla tiedossa rentoa lötköttelyä koko perheen kesken. Huippua! Huomisen ylläri polttelee poikia jo hurjasti, eivät millään malttaisi odotella aamuun. Kuten ei myöskään kolmivuotiaamme oikein hyväksynyt, että suklaakalenterista saa vain yhden namun kerrallaan.

  Ovatko muut tehtailleet vastaavia kalentereita? Mitä olette keksineet sisälle ujuttaa?

  Vastaa

  Sulje
  ×

  Cart