• Joulukalenterin toinen luukku

  Joulukalenterin toinen luukku

  Tänään lapset noukkivat joulukalenterin pussukasta lappusen joka lupaili yhteistä leivontahetkeä. Illalla laitettiin tuumasta toimeen, ja lopputuloksena oli jauhoisten nenänpäiden lisäksi pari pellillistä herkullisia pipareita. Lasten ilo oli ihan ylimmillään, tupa vaan raikui kun he vaihtelivat muotteja – ja napsivat raakaa taikinaa suuhunsa. Esikoisemme Romi ei näihin piparitalkoisiin päässyt osallistumaan, mutta Timin ja Vilin kanssa saatiin kyllä hyvät leipomukset aikaiseksi. Näiden joulukalenterin aktiviteettien ei mielestäni tarvitse olla mitenkään poikkeuksellisia spektaakkeleita, jotka vetävät vanhemmat ihan äärirajoille. Tottakai meillä on joukossa myös spesiaaleja juttuja, mutta kummasti kaikki tavallisetkin jutut saa muotoiltua ihan uuteen valoon, kun se ilmaantuu joulukalenteripussin kätköistä. Huominen yllätyskin tulee olemaan melko tavallinen, mutta sille on aikaa harvemmin keskellä viikkoa. Huomisen työpäivästä onnistuin kuitenkin nipistämään pois hyvän tovin, ja aion antaa ajan kokonaan lapsille.

  Huomatkaa Timin hieno leivonta-asu.
  Leipuri Vili.
  Pipareita tehtiin useammalla muotilla, mutta eniten valmiita pipareita näytti olevan lumiukkojen muodossa.

  Remontti loppusuoralla!

  Meidän keittiöremontti alkaa vihdoin ja viimein valmistumaan. Tai no, vihdoin ja viimein…en vain ole erityisen kärsivällinen luonne, ja näiden ruuhkavuosien vauhdissa ilman keittiötä oleminen on pänninyt aika huolella. Olemme tämän vuoden aikana remontoineet keittiön lisäksi myös kahden isomman pojan huoneet, olohuoneen sekä eteiseaulan. Nyt saa hetkeksi riittää, ja nautimme vain työn tuloksista. Kerron keittiön remontista paremmin heti kun saamme sen valmiiksi, laittelen tänne blogiinkin ennen-jälkeen kuvat ja kerron että miksi vain reilut neljä vuotta vanha keittiö laitettiin isolta osin uuteen uskoon. Vielä siis siistitään, listoitetaan, laitetaan uusi allas sekä hana, asennetaan uusi liesituuletin ja sen sellaista. Tapetoinnin hoidin minä, mutta remontin loppuosa on ollut pitkälti Villen harteilla. Meidän perheen touhuja pääsee myös tsekkailemaan Instasta: https://www.instagram.com/ihmemaanmutsi/ .

  Vielä ensiviikon ajan olemme ilman tiskikonetta ja tiskiallasta, joten ideoita kelvollisista pakasteista otetaan vastaan 😉

   

   

   

  Vastaa

  Sulje
  ×

  Cart