• Minuuttiaikataulu joululomalle? Meillä ainakin on!

  Minuuttiaikataulu joululomalle? Meillä ainakin on!

  Minuuttiaikataulu joululomalle on seuraavanlainen.

  Ei sekunnin vertaa

  ”Odota, äidin täytyy nyt siivota ensin”

  -höpötystä, ei minuuttiakaan eteisessä seisomista ja ärinää

  ”Nyt pitää mennä, on kiire”!

  Monen monta tuntia yhteistä aikaa, tästä hetkestä loman loppuun hyvällä fiiliksellä jokaisena päivänä. Nautitaan valkoisesta joulusta kun se kerrankin saatiin, kiireettömyydestä, hyvästä mielestä ja loputtomista herkuista. Tämä olisi mukavaa arjessakin, mutta siitäkään en pode huonoa omaatuntoa jouluna.

  Hyvän mielen perinteet

  Suorittamiskeskeinen sekä kiireinen arki on monille valitettavasti liian tuttua. Aina on kiire, vaikka miten yrittäisi jäsennellä asioita niin, ettei olisi. Meillä ainakin arki on aika vipeltämistä. Ville on aina ainakin sunnuntaista torstaihin töissä toisessa kaupungissa, ja ainakin mulle tämä arki yhden vanhemman varassa on melko hetkistä. Vaikka kovasti olen koittanut pyrkiä tästä pois arjessakin, on joulu kuitenkin aivan ehdottomasti rauhoittumisen aikaa. Tuntuu pahalta lukea somesta aloituksia jossa ihmiset tuskailevat kiirettä ja paikasta toiseen juoksemista, siitä ei saisi joulussa olla kyse. Meillä ei kiirettä ole, ei aattona tai missään vaiheessa lomaa. Eikä kauheasti stressiäkään. Oman sairastelun vuoksi ollaan vähän viimetingassa paketoimassa lahjoja ja ruoatkin tilasin pitopalvelulta – mutta mitäs noista! Meillä on melko tiukassa istuvat joulutraditiot, joista koko perhe lapsista vanhempiin ovat hirveän tyytyväisiä. Aattona Villen vanhemmat ja sisko perheineen tulevat aamiaiselle, sen jälkeen me käymme oman perheen kesken sytyttämässä haudoille kynttilät ja suuntaamme mun vanhemmilleni loppupäiväksi, jossa ovat myös mun sisarukset perheineen. Ajomatkaa ei ole kuin 12 kilometriä suuntaansa. Siellä syödään ihanaakin ihanampi jouluillallinen, ja hartaasti odotettu pukkikin saapuu vierailulle. Illan tunteina hurautetaan yöpukuisten lasten ( ja aika älyttömän lahjakasan ) kanssa kotiin, jossa lapset kömpivät nukkumaan ja me katsotaan joululeffaa, viinilasin kera. 

  Joulupäivän yökkäripäivä on must!

  Aaton jälkeisille päiville meillä ei juuri suunnitelmia ole, ja asian tila saa mieluiten pysyä tällaisena. Joulupäivä on meillä usein yökkäripäivä, eli lapset nauttivat uusista leluistaan, herkutellaan, katsotaan leffoja – yöpuvuissa. Ihan parasta! Viime vuonna saatiin naapuritkin yökkäreissä kylään herkuttelemaan ja pelailemaan, ja se oli niiin ihanaa. Mutta toisaalta, jos joku lapsista nyt kutsutaan kaverille tai haluaa lähteä luusuamaan johonkin, niin siitäkään ei mieltä pahoiteta. Muutoin aion itse lomalla ainakin pyöriä koirien kanssa ristiin rastiin pitkin metsiä, keitellä kaakaota laavulla, tavata ystäviä ja lukea kirjoja. Aatonaatona tehtävällä kauppareissulla hankitaan perinteisesti jääkaappi (sekä pakastin..ja kuiva-ainekaappi) niin täyteen ruokaa, että sieltä riittänee melkein uuteen vuoteen saakka – jokaiseen makuun. Ville on joululomalla vuodenvaihteen yli – ja sen parempaa joululahjaa en olisi voinut toivoa. Reissumiehen vaimona en oikein osaa itseäni vieläkään nähdä, ja älyttömän ikävän ehtii oikeastaan huomata vasta silloin, kun toinen on taas läsnä.

  Mitä muiden välipäiväsuuunnitelmiin kuuluu? Kaikkien joko suoraan blogiin tai vaihtoehtoisesti Poikien äidit-facebookryhmässä tämän julkaisun alle vastanneiden kesken arvon huikean perhelipun Suomen suurimpaan sisähuvipuistoon, Helsingin messukeskukseen. 

  Arvonta suoritetaan 23. joulukuuta klo 21:00! Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti, ja lippu toimitetaan suoraan voittajan sähköpostiin.

  Huvipuisto on auki 26.12-2.1, ja tarjoaa ihan huisia vauhtia kinkunsulatteluun. Tapahtumassa on yli 50 pomppulinnaa ja puhallettavaa aktiviteettia sekä kymmenittäin pelejä. Omalla autolla kulkeville myös huippujuttuna ilmainen pysäköinti! Perhelipulla sisään pääsee kaksi aikuista sekä kolme 2-17 vuotiasta lasta. Alle kaksivuotiaille sisäänpääsy on maksutonta. 

  Kommentit

  1. Avatar

   Vapaa päivälle on varattuna äidille omaa aikaa ja siihen ajalle kasvohoito. Muksut pääsee siis mummuloimaan.

  2. Avatar

   Meillä ei ole mitään suunnitelmia, mitä nyt käyn töissä parina päivänä.

  3. Avatar

   Oleilua lasten kanssa töissä vietetyn joulun jälkeen..

  4. Avatar

   Mukana

   1. Avatar

    Hei Patricia ❤️ Onnetar suosi sinua, laittaisitko minulle sähköpostisi niin toimitan lipun perille 😊

  5. Avatar

   Ei minuuttiaikataulu, mutta pakko käydä siellä ja täällä, päikkärit venyy tai jää nukkumatta. Lapset väsyy ja alkaa kitistä, kyläpaikat pahoittavat mielensä kun piltit ei jaksa hymyillä ja olla nätisti. Väsymys ei kelpaa selitykseksi, sillä olisihan kunnon äiti nukuttanut lapsukaiset ennen vierailua, eli heti herättyä pistänyt takaisin nukkumaan. Lopulta pukille pitää pahoitella MEIDÄN olevan myöhässä sovitusta aikataulusta. Seuraavan päivänä ohjelmassa lounas kylässä, aikataulu pettää taas ja koko päivä vierähtää yhdessä paikkaa..perun siis oman puoleni kyläilyt koko joulun osalta. Että TOSI RENTO joulu taas ja pari rekkalastillista lapsukaisten lahjoja joille pitäisi keksiä paikka niiden toivottujen 1/lapsi lahjojen sijaan.

  Vastaa

  Sulje
  ×

  Cart