• You are currently viewing 5 totuutta, jos olet talouden ainoa nainen(tyttö)

  5 totuutta, jos olet talouden ainoa nainen(tyttö)

  Ajattelin kirjoittaa vuoden ensimmäisen kirjoituksen siitä, millaista on olla talouden ainoa nainen (tyttö). Missä asioissa se näkyy, vai näkyykö missään?

  En perusta tätä kirjoitusta vain omaan elämääni, vaan koostin tämän muutaman muunkin äidin kanssa käydyn keskustelun mukaisesti. Hieman taas pilkettä silmäkulmassa. Onhan se tietysti paljon muutakin kuin näitä asioita ja ihan kaikilla meistä ei näitä ollenkaan. Minäkään en jokaista näistä pysty täysin allekirjoittamaan, mutta enemmistön mukaan mennään.

  Perheen ainoa nainen (tyttö)

  1. Olet ainoa, joka tietää missä kaikki sijaitsee

  No tämä nyt on selvä. Miestäsi myöten, jokainen talon poika kysyy aina sinulta missä mikäkin asia sijaitsee. Ja sinä olet todella se ainoa, joka niiden sijainnin aina tietää. Jopa silloin, kun et ole kotona. Onko tämä tavaroiden ”kadottaminen” sisäsyntyistä pojilla/miehillä, sillä samaa ei ole havattaivissa, ainakaan samassa mittakaavassa tyttöjen/naisten kohdalla? Tai ehkä kadottelijoita löytyy meistäkin, mutta tavarat osataan etsiä itsekin. 

  2. Leffoja katsoessa oletetaan aina äidin itkevän

  Tämä on hauska juttu ja löytyi yhteisenä juttuna kaikilta meiltä äideiltä, jotka näitä kohtia pohdimme. Tottakai pojilla ja isälläkin kostuu silmäkulmat elokuvia katsoessa samanlailla kuin äidilläkin, mutta jostain syystä kaikki kurkkivat salaa äitiä silloin, kun elokuvassa on herkkä kohtaus. Itkeekö äiti? No tottakai itkee! On muuten aika työ saada ketään katsomaan kanssaan nyyhkyleffoja.

  Lue myös: Helpota kiireistä lapsiperheen arkea – 5 kohtaa

  3. Olet ainoa perheessä, joka arvostaa sisustusjuttuja

  Tai no korjataan…arvostaa niitä pojatkin, mutta vain tyynysodan aseina tai legoukkojen majapaikkana. Perheen isäkin tykkää nojailla koristetyynyihin ja ehkä jopa katsella koristeita, mutta niiden esteettisyyttä ei tunnu tajuavan kukaan muu talossa. Koristetyynyt ja koristeet löytyvät milloin mistäkin, hyvin harvoin sieltä minne ne olet asetellut. Jos hankit uusia, ihmetellään heti, että miksi ihmeessä? Niitähän oli jo. 

  joulukoriste
  Tosi kivan joulukoristeen ostin

  4. Siisti vessa on upea (ja harvinainen) ilmestys

  Jos haluat siistin vessan, sinulla on todennäköisesti oma vessa talossa. (mikä on muuten loistava idea) Tai sitten koulutat oikein innokkaita pikku vessan pesijöitä. Siinä vaiheessa, kun pojat alkavat harjoittelemaan seisaalteen pissaamista, on melko todennäköistä, että pissaa löytyy ympäri vessaa. Harjoitus tekee mestarin, mutta sen odottelu vaatii talon ainoan naisen hermoja. 

  Lue myös: Lastenhuoneen nurkasta rakennettiin äidille oma vessa

  5. Olet kuningatar, aina vain

  Oikeasti, poikataloudessa äiti on kuningatar. Kukaan ei kyseenalaista äidin auktoriteettiä, koska sitä vain on… kuningatar. Tiedät tietysti parhaiten kaikki asiat tytöistä ja naisista, eikä kukaan ole niitä totuuksia kyseenalaistamassa.  Oikeastaan tiedät kaikesta muustakin kaiken.  Tai niin ainakin pojat luulevat. Jos äidillä ja isällä on erimielisyyksiä, niin pojat ottavat aina äidin puolen. Jes!

  Kommentit

  1. Anna

   5/5 💎

  2. Pekka

   Hmm.. Nyt luodaan kyllä aika stereotyyppistä ja konservatiivista kuvaa sukupuolista. Tietysti asiathan voivat olla noin monessa perheessä. Silti voi miettiä tällaisten julkisten tekstien kohdalla, kuvataanko vai luodaanko todellisuutta.

   1. Jonna

    Uskallan väittää, että 99.9% tämän blogin lukijoista kyllä osaa suodattaa lukemaansa ja naureskella vähän stereotyypisille jutuillekin, vaikka niitä ei esimerkiksi omasta perheestä löydykään. Tämä on kuitenkin koostettu useamman poikien äidin mietteistä ja vaikka omalla kohdallani en voi allekirjoittaa näistä kaikkia, niin silti minusta oli hauskaa miettiä muiden kanssa mitkä jutut toistuvat suurimman osan meidän perheessä.
    Minusta on myös typerää väittää, etteikö ainoana naisena taloudessa oleminen vaikuttaisi mitenkään. Kummasti sitä on aina väittämässä ne jotka eivät ole kyseisessä taloudessa asunut. Kumma juttu. Vaikka kuinka nyt ei saisi sanoa sitä enää nykyään ääneen, mutta niin se vain tuppaa olemaan. Sama juttu isällä joka elää taloudessa joka on täynnä naisia. Kyllä siinäkin on omat juttunsa. Olla se ainoa oman sukupuolensa edustaja.
    Oletko ollut koskaan työpaikassa jossa olisit ainoa mies? Väitän, että se olisi sinulle hyvin erilaista, kuin olla työpaikassa jossa on tasaisesti molempia tai kaikki miehiä. Mikään näistä ei toinen toistaan parempia, mutta erilaisia KYLLÄ.

   2. Minna80

    Mitä ihmettä Pekka tekee kommentoimassa siihen millaista on olla poikien äiti? Oletko Pekka kuinka monen pojan äiti?

    1. Jonna

     No saahan täällä toki kaikki kommentoida.

   3. Eva

    Meillä taloudessa kaksi tyttöteiniä ja yksi poikateini. Poika on ainoa joka edes joskus siivoaa jälkensä ja huoneensa. Jos joku kotityö pyydetään tekemään aikuisten työpäivän aikana niin 95 % kerroista sen on tehnyt poika. Joten se siitä tyttöjen järjestelmällisyydestä ja siisteydestä…

  3. Eero

   5/5 Minä olen nelihenkisen perheen ainoa mies. Voi kun joskus saisi asua talossa, jossa taskulampulla ei kyylätä sormenjälkiä vessoista ja ei tarvitsisi omaa voirasiaa. Onneksi minulla on usroskoira, joka uskaltaa nostaa jalkaa pihalla melkein jokaisessa paikassa. Tosin hänellä on korvat luimussa, mutta on minulla ainakin yksi kohtalotoveri, melkein inttikaverin tasoa .

   1. Jonna

    Olipa hauska kuulla vähän isänkin näkökulmaa tähän.

  4. Paula

   taitaa tuo tavaroiden löytäminen kuulua enemmänkin vaan äitien toimenkuvaan, riippumatta lasten sukupuolesta…

   1. Jonna

    Meillä niitä ei löydä äitikään!

   2. Mari

    No jaa. Mulla on neljä poikaa js yks tyttö. Ja jännästi ne tavarat on aina vaan pojilta kateissa. 🙈 Tai sit tosiaan tyttölaps osaa ettiä tavansa ite, ilman sen suuremmsn numeron tekemistä asiasta. Mä oon todellakin ainoa kuka tietää missä mikin on- silloinki vaik annan tarkat koordinaatit 😄

    Joo. Eihän nykyisin sais sukupuolta edes mainita. Mutta kyllä sillä oikeasti on eroa onko lauma tyttöjä vai poikia vai tasan molempia. En oo kovin monen kuullu kauhistelevan neljän tytön äidille et ai kauhee sul on varmaa vilinää ja vilskettä. Mutta neljän pojan äitinä sitä saa kuulla. Ja pitäähän se paikkansakin kyllä. Ihanaa ja kamalaa 😅
    Kyllä mä oon aika varma että olisin itsekin äitinä hyvin erilainen jos mulla oiski neljän pojan sijasta neljä tyttöä, on meinaan tuttavapiirissä muutama sellainenkin ja hyvin on erilaista. Mutta ihanaa tämä, hermojaraastavaa poikien äidin rakkautta ja elämää. Kovin ylpeä olen kollilaumastani. 😍❤

  5. Pauliina

   Allekirjoitan kyllä tekstin. Ja lisäisin, että perustelen lukemattomien korkkareiden ja blingblingien määrän alati tapahtuvia testosteronihyökkäyksiä vastaan. Meillä äiti hoitaa tuon, tämän ja kaiken. Ja vinkki pissaroiskeisiin – meidän vessassa pissataan istualteen – metsäretket yms. ovat sitten niitä mielekkäitä ”pissaan seisten”- hetkiä. Tuohon listalle vois lisätä myös sen, että perheen ainoana naisena on vaikea tottua siihen, että varsinkin näin talvisaikaan eteinen on täynnä luistimia, mailoja, kypäriä, monoja, suksia, sauvoja ja kaikenlaisia kiekkoja + palloja täynnä. Lisäksi sinun täytyy teini-ikäisten mörököllien kanssa tottua jalkahien aromikkaaseen tuoksuun 24/7 sekä ymmärtää, että painia voi missä vain, milloin vain. Eli todellakin tarvitsen niitä glittereitä ja konkareita!

   1. Jonna

    Ihanasti kirjoitit, kuulostaa kovin tutulta poikien äidin elämältä.

  Vastaa