• You are currently viewing Hyvästi seksi…vai lukko makuuhuoneen oveen?

  Hyvästi seksi…vai lukko makuuhuoneen oveen?

  Joskus olen lukenut, että pienten lasten vanhemmat kokevat, ettei parisuhteen ylläpitämiselle ja vanhempien väliselle seksille oikein jää aikaa? Nyt kysyisin, että miten ihmeessä muka? 

  Tervetuloa tähän aikaan, kun lapset ovat isompia. He heiluvat myöhään hereillä ja kuulokin on parempi kuin vahtikoiralla. Aikaan, jolloin koko arki on niin täyteen tungettu aikatauluja, että jos kaipaa kahdenkeskeistä hellyyttä kumppaninsa kanssa, sille oikeat ajankohdat ovat…yö, yö ja vielä myöhempi yö.

  Pitäisikö hankkia makuuhuoneen oveen lukko?

  Seksi onnellisen avioliiton avain?

  Tutkimuksen mukaan (Huffington Post) seksi on avainasemassa onnellisessa avoliitossa. Ilmankos niin harva avioliitto on onnellinen, eihän seksiä ehdi koskaan harrastamaan, vaikka haluaisikin.

  Tutkijat kertovat, että seksuaalisesti vähemmän aktiiviset tai harvoin seksiä harrastavat miehet ja naiset kertoivat olevansa vähemmän tyytyväisiä avioliittoonsa. Ne pariskunnat puolestaan, joilla seksi oli useammin osa elämää, olivat onnellisemmissa avioliitoissa.

  Lue myös: Yksin kotona ekaa kertaa 12 vuoteen. Outoja puuhailin

  Kumpi oli ensin, muna vai kana? Tekeekö seksin harrastaminen pariskunnat onnelliseksi VAI harrastaako onnelliset pariskunnat enemmän seksiä? 

  Tutkimus ei ole mikään tuorein mahdollinen, mutta asia tuskin on kovastikaan muuttunut tässä muutaman vuoden aikana.

  Parisuhteissa elävien halujen epätasapaino on lisääntynyt meillä kotimaassa 2000-luvulla selvästi. Suomalaisen FINSEX-tutkimuksen mukaan (Väestöliitto) halun puute on lisääntynyt erityisesti naisilla.

  Niillä pareilla, jotka harrastavat paljon seksiä, on myös paljon läheisyyttä ja hellyyttä suhteessaan. Parit, jotka harrastavat vähän seksiä, eivät yleensä korvaa sitä muulla läheisyydellä ja hellyydellä. Ehkä tässä on ongelma?

  parisuhde
  Käsi kädessä kesällä!

  Annetaan läheisyyttä arjessa

  Tästä tulikin mieleeni arkiset hellyydenosoitukset ja vanhempien välinen läheisyys. Se olisi hyvä muistaa tämän kaiken arjen ja kiireen keskellä. 

  Pussailetteko ja halailetteko te muut koskaan toisianne lastenne nähden? 

  Huomasin yhdessä vaiheessa poikieni katsovan hämillään, kun Pekka tuli antamaan minulle pusun keittiössä. Siitä tajusin, että arkinen pussailu ja halailu oli selvästi muuttunut liian vähäiseksi meillä. Asia korjattiin, ja nyt pojat eivät enää ihmettele pusuja ja haleja keittiössä.

  Lue myös: Enää en naura ruuhkavuosille

  Onneksi toisen huomioimiseen ja lähellä pitämiseen ei tarvitse sitä lukkoa makuuhuoneen oveen. Pusu silloin ja kosketus tällöin, auttaa jo tankkaamaan läheisyyden tarvetta parempiin lukemiin.

  Mutta miten sitten se kahdenkeskinen aika, miten sille löytää oikean raon? Miten te muut olette saaneet arjessa ajan riittämään myös parisuhteelle ja kahdenkeskeiselle ajalle? Miten erityisesti silloin, kun perheessä on jo isompia ja tarkkaavaisempia lapsia? Sitten kun se tuttu pikkukakkos-seksi ei tule enää kyseeseen?

  Vastaa