• You are currently viewing Laajennus valmis, se vaati juhlat ja herkut!

  Laajennus valmis, se vaati juhlat ja herkut!

  Laajennus valmis, Kaupallinen yhteistyö: Kulmakonditoria

  Tajusin, että en ole kirjoittanut missään vaiheessa sellaista postausta, jossa esittelisin valmiin laajennuksemme. Talo on ollut valmis (tai siten valmis, että sitä voisi kutakuinkin valmiiksi kutsua) jo jonkin aikaa.

  Tässä vaiheessa koimme, että on hyvä hetki pitää tupaantuliaiset ystäville ja sukulaisille. Vietimme samalla myös meidän molempien 40-vuotisjuhlat, mutta koska minä täytän vasta maaliskuussa 40, niin ei siitä sen enempää tässä postauksessa. Niin iso merkkipäivä vaatii oikeana ajankohtana ihan oman postauksensa. 

  Juhlat tuparit

  Ystäviä ja herkkuja

  Oli ihanaa saada meille kylään ystäviä, joita suurinta osaa ei ollut pitkään aikaan nähnyt. Moni pääsi näkemään meidän uuden talon vasta ensimmäisen kerran. Koska meidän arki on niin kiireistä, ei käynyt pienessä mielessänikään lähteä leipomaan itse tarjottavia. Tilasimme aikanaan Ollien ristiäisiin tarjottavat Kulmakonditoriasta ja päädyimme nyt samaan valintaa. 

  Saimme salaatteja (mitkä on muuten Kulmiksessa aivan loistavia), viisi erilaista kakkua, piirakoita ja voileipäkakkuja. Olen kuolannut Kulmiksen kahvilassa usein valkosuklaa-mustikka kakkua, enkä ole sitä vielä päässyt maistamaan. Nyt pääsin ja se oli taivaallista. Kuten kaikki muutkin kakut. Juhlaväen suosikiksi nousi karpalo-kinuskikakku. Kana-vuohenjuustopiirasta ja Feta-parsakaalipiirasta  maistelivat pojatkin ja tykkäsivät kovasti. Kulmiksen tarjoilut eivät pettäneet meitä taaskaan,

  Oli ihanan helppoa vain hakea juhlapäivänä tarjoilut, (jotka oli muuten pakattu todella hyvin ja ne sai kuljettaa kotiin kätevästi kuljetuslaatikoissa.) Tavarat esille ja juhlat oli valmiit. Itse tein juhliin vain karkkibuffetin ja sipsipöydän. Helpommalla ei olisi voinut päästä! Kiitos Kulmis kun mahdollistat upean juhlatarjoilun myös meille kiireisille perheille. 

  juhlatarjoulu
  tarjoilut juhliin
  kakut juhliin
  tilauskakut

  Esittelyssä laajennus

  Hieman taustaa…me siis ostimme vanhan omakotitalon, jossa 100 neliötä tilaa. Tila ei meille riittänyt ja asunto oli muutenkin aika pimeä ja ahdas. Pekka teki kovan työn ja rakensi meille toiset 100 neliötä lisää talon kylkeen. Hommasta teki hurjan se, että hän todella rakensi sen yksin. Kivi kiveltä, lauta laudalta ja naula naulalta. Nyt urakka on kuitenkin loppusuoralla ja tässä keräillään perhettämme taas kasaan. 

  Lue myös: Talon laajennus alkaa NYT

  Olohuone on suosikkijuttuni meidän uudessa talossa. Muuten en kovastikaan toivonut tai vaatinut laajennukselta mitään, mutta olohuoneeseen halusin isot ikkunat ja korkean katon. Ne sain.

  olohuone sisutus
  Olohuoneesta ja kalusteista  lisää: Uuden laajennuksen olohuone

  Keittiö on vanhalla puolella, mutta yllättävän vesivahingon vuoksi sitäkin jouduttiin hieman korjailemaan. Samat kaapit pysyivät, mutta lattia vaihdettiin. Tykkään tosi paljon saarekkeestamme, (minkä Pekka rakensi itse) ja tietysti tykkään vanhasta puuhellasta. Olohuone ja keittiö ovat vierekkäin. 

  keittiön saareke
  Lisää vesivahingosta: Vuoden 2017 ikävä päätös, Vesivahinko

  Keittiön vieressä, seinän toisella puolella on ruokailutila. Siellä on myös takka. Siitä tilasta pidän todella paljon. Nämä kaikki avautuvat siis samaan näkymään, olohuone, keittiö ja ruokailutila. 

  tuunattu ruokapöytä
  Ruokailutilan pöytä: Tuunattu ruokapöytä
  Laajennus
  Tästä näkee miten huoneet yhdistyy toisiinsa. Tässä kohdin meni vanhan talon ja laajennuksen raja. 

  Laajennuspuolen alakertaan tuli pojille oleskelutila. Sekin alkaa olemaan jo viittä vaille valmis. Alhaalla on myös isoimman poikamme huone ja vaatehuone (mikä ei ole vielä valmis). 

  laajennus
  Alakerran oleskelutilasta ja Ossianin huoneesta lisää: Teinipojan pelihuone ja oleskelutila

  Makuuhuoneemme tuli talon uuteen osaan, ihan olohuoneen viereen. Saimme aika kivasti yksityisyyttä, kun makuuhuone on ihan eri puolella asuntoa kuin poikien. 

  Vanha puoli taloa

  Ihan viime metreillä Pekka päätti vähän rempata meidän eteistäkin. Edellisenä päivänä ennen tupareita Pekka poisti eteisestä peilikaapin ja teki siihen vähän lisää tilaa. Onneksi olohuoneen lattiaa oli jäänyt vähän ylitse, niin saimme siihen myös uuden lattian samalla. 

  eteinen remontti
  Olohuoneen lattiasta lisää: Lapsiperheen kestävät lattiavaihtoehdot

  Pienten poikien huone tehtiin meidän vanhaan olohuoneeseen. Siellä on nyt tilaa telmiä. Huone on siis kahden pienimmän pojan ja niiden vieressä on Oliverin oma futishuone. 

  lastenhuone
  Poikien huoneista lisää: Poikien avaruushuone ja jalkapallohuone

  Ennen vähän kauniimmin sisustettu verantamme on nykyään vain kenkien ja takkien säilytystila. Se on kätevä ennen tuota pientä eteistä. Siitä nyt en laita kuvaa… se on tosiaan vain tila, jossa tuhansia takkeja ja kenkiä. 

  Tässä se lyhykäisyydessään on. Meidän 200 neliön asuntomme. Ensi kesänä alkaakin sitten uusi rupeama, kun tuo täysin myllätty piha pitäisi laittaa kuntoon. Siinä riittää hommaa. 

   

  Kommentit

  1. Mirva Kukonlehto

   Hei !
   Olen mieheni kanssa miettinyt myös talomme laajentamista.
   Paljonko meni rahaa talon laajentamiseen?
   Terv. Mirva

   1. Jonna

    Hei. Meillä meni 83 000, se sisälsi myös uuden katon. Suunnittelut + luvat laskettuna yhteensä 88 000. Eli tehtiin tosi halvalla, erityisesti kun tästä laajennus on rinteeseen (kaksitasoinen). Mutta mies teki ihan kaiken itse.

  Vastaa