• You are currently viewing Pienen budjetin keittiöremontti – väriä elämään!

  Pienen budjetin keittiöremontti – väriä elämään!

  Pienen budjetin keittiöremontti, miten se onnistui?

  Kun ostimme meidän kodin viitisen vuotta sitten, oma makumme oli ehkä vielä vähän hukassa. Koska talosta remontoitiin kaikki pinnat, tuntuu nyt jälkikäteen ajateltuna siltä, että valintamme olivat sellaisia ”helppoja” ja melko hajuttomia ja mauttomia, jotka tehtiin kiireessä. Kauniisti sanottuna, meidän porukka on sellainen Kiljusen herrasväki ja meidän kodiksi sopii paremmin vaikka Huvikumpu tai Muumitalo, kuin harmonisesti vaaleilla sävyillä sisustettu koti. Tapetteja olemme vuosien aikana vaihdelleet useammankin kerran (hups), mutta syksyllä alkoi tuntua siltä että keittiölle pitäisi oikeasti tehdä jotain. Kirstun pohjalla ei kuitenkaan ollut mitään mielettömiä summia sijoitettavaksi tähän projektiin, joten piti tarkkaan miettiä mitä hankimme. En tiedä onko remontti liian suurisanainen käsite kuvaamaan projektiamme? Olisiko ehostus ehkä parempi? Toisaalta, tapetoimme kaikki seinät, vaihdoimme yläkaapit..jaa no, antaapa kuvien kertoa.

  Oli se keittiö kyllä ankea. Ja nämä kuvat on otettu ihan muutama kuukausi sen jälkeen kun keittiö valmistui, ja siltin näyttää siltä kuin olisi hirveän vanha ja tunkkainen.

  Väriä, väriä, väriä!

  Vuosien varrella olen lakannut metsästämästä harmonisia värejä ja toisiinsa natsaavia sävyjä. Eivät ne toimi meillä, eivät ne tunnu kenestäkään meistä kotoisilta. Koti alkoi tuntui kodilta, kun aloimme hankkimaan sinne värejä. Lakkasin sisustamasta, ja aloin hankkimaan kotiimme tavaroita ja esineitä joista tulee puhtaasti hyvä fiilis. En mieti sopivatko ne yhteen, koska jos ne tuovat meille hyvää fiilistä, ne sopivat kyllä. Uudesta keittiöstä oltiin oikeastaan kaikilta osin Villen kanssa tosi samoilla linjoilla – haluttiin avohyllyt, valoa ja väriä.

  Jep, tässä kohtaa uupui vielä sokkeli.. 😀

  Avohyllyjen myötä tuli konmaritettua turhat kipot ja kupit veks. Eniten käytössä olevat kuiva-aineet ovat hyllyllä, vähemmän käytössä olevat ovat kaapissa.

  Ikean koivun väriset lack-hyllyt sekä Halpa Hallista ostetut rautaiset kannattimet olivat ihan löytö, ihastuttiin tähän comboon heti.

  Kauniit tasot saatiin todella edullisesti Bauhausista. Olivat hieman karheat, hiottiin ja öljyttiin ne vielä kotona.

  Ihana turkoosi tapetti löytyi Wallcoverilta.

  Uuden uunin parhaat puolet – lämpeää nopeasti ja saa tehtyä isomman pizzan! Uuni ja liesi bongattiin Blackfridayn tarjouksesta muistaakseni Verkkokaupasta.

  Uusi keittiö tuli loppujen lopuksi maksamaan n. 1100 euroa, joka on suuri summa mutta ei mahdoton koska summaan sisältyivät

  • Uusi liesi
  • Uusi uuni
  • Liesituuletin
  • Allas ja hana
  • Tapetit
  • Tasot
  • Hyllyt ja kannattimet

  Listoja summassa ei ole mukana.

  Nyt keittiö tuntuu yhtä ihanan raikkaalta ja värikkäältä kuin muukin osa meidän mökistämme.

  Vastaa