• You are currently viewing Mun lapset kuuluu – ja näkyy!

  Mun lapset kuuluu – ja näkyy!

  Mun lapset kuuluu – ja näkyy!

  Värit näkyvät kotimme lisäksi myös mun ja lasten vaatteissa. Mies on hiukan tummempi pukeutuja, mutta hänkin on päätynyt viimeisinä ostoksinaan hankkimaan kaksi ihanan värikästä paitaa. Kuten aiemmassa artikkelissani kerroinkin, en harrasta kiinashoppailua. Budjetti kuitenkin sanelee myös omalta osaltaan sen, mitä päällemme puemme. Rakastan kierrättämistä, ja ostankin paljon vaatteita Second hand-shopeista ja kirppiksiltä. Nykyään tsekkailen myös niiden vaatteiden taustat, eli esimerkiksi kiinakamaa ei lähde mukaan myöskään kirpparilta. Ihanteellisinta olisi ostaa vain suomessa valmistettuja, koko elinkaareltaan suomalaisia tuotteita. Mielestäni ne eivät ole ylihintaisia vaikka oma kukkaroni ei aina annakaan periksi niitä ostaa. Kiinavaatteihin verrattuna kotimaiset tuotteet ovat olevinaan tähtitieteellisen hintaisia, mutta kun miettii tuotteiden käyttöikää, laatua ja moraalia niiden takana, hinta ei olekaan kovin suuri. Myös se miellyttää, että täysin suomalaisen tuotteen elinkaari on läpeensä näkyvä. Halutessani saan helposti tietää koko paitani taipaleen, ja se on mukavaa.

  Hurjan väritön asu meidän käytössämme, vaikkakin kyllä oikein suloinen. Nämä hankinnat on kaikki tehty kirpparilta!

  Mustatkin vaatteet piristyvä kummasti, kun joukkoon lisää värikkäitä asusteita. Kuvan takki löytyi SPR:n kirppikseltä, ja kaulahuivi on peräisin ihan jostain mun lapsuusajalta.

  Värillä ei väliä – kunhan sitä on!

  Omat poikani ovat olleet suhteellisen tyytyväisiä vaatevalintoihini. Toisinaan shopataan yhdessä, ihan jo siksikin että mun mielestä on hyvä opettaa lapsille fiksuja kulutustottumuksia pienestä pitäen. Voidaan vertailla ja pohtia kaksien housujen tai hanskojen välillä, miksi kannattaa ostaa juuri nämä toiset. Ja lapsen sana painaa, tottakai. Itse en hirveästi välitä painokuvista vaatteissa, eivätkä pojatkaan niitä meille onneksi juuri ole halunneet. Pojat ovat vielä niin pieniä, että mun on myös helppo ohjailla heitä tiettyihin suuntiin näiden valintojen kanssa, ja tiedän tilanteen muuttuvan ehkä jo lähivuosina. Se ei kuitenkaan tule muuttumaan varmaan kymmeneen vuoteen, että me vanhempina kustannamme heidän vaatehankintansa, ja siksi myös meillä on sanamme sanottavanaan näihin asioihin.

  Esikoinen lähdössä kouluun ihanassa oranssissa paidassa, mielestäni tämä on Vimman. Itseltäni löytyy samaa kuosia legginsit, ja sekä niitä että paitaa on pesty kymmeniä kertoja, ja tuote on edelleen kuin uusi.

  Rakastin tuota froteehaalaria, se käytettiin meillä ihan puhki. En nyt saa ollenkaan päähäni että kenen tuottajan se mahtaa olla?

  Väreistä lisäturvaa ulkoiluun

  Eettisyyden lisäksi myös tietyt asiallisuuden normit on pakko täyttää, vaikka melko vapaamielisiä mielestäni olemmekin. Lisäksi vaatteen on oltava käytännöllinen kaikilta osin, täällä kotimaassa kun on nytkin menty aika rajuissa sääolosuhteissa. Se mistä taas en piittaa, ovat printtien eri kuviot tai vaatteiden värit. Mun pojat saavat pukeutua pinkkiin kukkapaitaan tai barbilegginseihin, jos he niin haluavat. Ja ovat halunneetkin. Kuopus valitsi itselleen juuri aivan maailman suloisimmat luistimet. Näillä mennään varmaan pari seuraavaa talvea! Eniten heidän vaatekaapeistaan löytyy tällä hetkellä punaisia, keltaisia ja turkoosin sinisiä vaatteita. Itse saan värikkäistä vaatteista hyvää fiilistä, ja etenkin ulkovaatteissa pidän väriä myös turvallisena elementtinä – mitä näkyvämpi lapsi, sen parempi.

  Tuliterät luistimet korkattiin tänään, ja meidän kolmevuotiaasta paljastui todellinen taituri!

  Nämä takit ovat Travalle Remut. Näitä ei ole valmistettu suomessa, mutta valmistusketju on läpinäkyvä ja tarkka. Ostimme samaa sarjaa myös harmaat housut, ja meidän hurjassakin käytössä nämä ovat pysyneet todella hyvinä.

  Tämä Pupu-paita on Metsolan tuote, tämä tarttui mukaan erään kivijalkaliikkeen loppuumyynnistä. Tätä käytetään meillä paljon! Uskoisin että pesukertoja on takana jo yli kolmekymmentä, ja kunto on edelleen loistava.

  Tämä paita tarttui mukaan kirppikseltä, ja on tässä kuvassa näköjään likainenkin, mutta oli kyllä ihan nappiostos meidän värikkään vaatekaapin jatkoksi.

  Tulipa ikävä kesää kun näitä kuvia tänne valitsin!

  Miten puette lapsianne? Minkä ikäinen lapsi saa itse kokonaisuudessaan päättää, minkälaiseen asukokonaisuuteen pukeutuu? Koska lapsi saa itse sanoa myös ostotilanteessa viimeisen sanan?

  Vastaa