• Miten kodista tulee koti?

  Miten kodista tulee koti?

  Miten kodista tulee koti?

  Tärkeimpinä koen ihmiset, eläimet ja hetket. Mikään materia ei korvaa rakkaita eikä heidän kanssaan tehtyjä muistoja, ja ne luovat mulle sitä kodin ilmapiiriä. Mutta on myös materiaa, tärkeitä esineitä ja asioita jotka henkivät sitä fiilistä, että koti on tässä. Halusin nyt jakaa teidän kanssa näitä mun lempparijuttuja meidän kodista.  Lakkasin vuosia sitten miettimästä että miten nämä verhot sopisivat tuon maton kanssa, ja mätsääkö tuo lipasto tämän senkin viereen. Sen sijaan aloin hankkimaan kotiin esineitä puhtaasti sillä mentaliteetilla, että tuleeko tästä hyvä fiilis? Sillä kaikesta josta kodin asukille tulee hyvä fiilis, ovat todellinen match made in heaven. Lisäksi itselleni on tärkeää tehdä sisustushankintoja eettisyyttä ja kotimaisuutta silmällä pitäen. En halua tukea kertakäyttökulttuuria vaan hankkia kotiini esineitä jotka kestävät aikaa ja katsetta.

  Sohva, ja sen päälle sohvan taakse tehty hylly. Lucky me, sillä mun armas aviomieheni työskentelee rakennusalalla ja sen lisäksi että remontit hoituvat ilman ulkopuolisia tekijöitä, myös tällaiset rakennelmat valmistuvat käden käänteessä. Tämä nurkka on niin lokoisan kotoisa ja kaunis ettei mitään määrää. 

  Ettehän huomaa terassin kaaosta ja vielä tässä vaiheessa listoittamatomia ovenpieliä ja…no se siitä. Mutta siis nuo keittiön penkit! Aivan ihanat ja mukavat. Ovat myös lapsiperheelle käytännölliset, sillä eivät ime itseensä likaa, esimerkiksi kaatuneita mehulaseja. Pöytä menee kyllä vielä vaihtoon.

  Meidän makuuhuone ja sänky. Patjat menevät vaihtoon vielä tulevan vuoden aikana sillä ne ovat meille ihan liian pehmeät, mutta makkarin tunnelma ja jättimäisen suuri vuode houkuttelevat kyllä ilta toisensa jälkeen. 

  Keinutuoli ja kirjahyllyt. Kyseinen tuoli on jo edesmenneen veteraani-isoisäni peruja, ja ehdottomasti tärkein ikinä omistamani esine. Pappa odotti meitä AINA tuossa tuolissa kylään. Tuoli pääsee toivottavasti tämän vuoden aikana entisöijälle jotta saamme sille vielä monia vuosia aikaa. Takana näkyvät kirjahyllyt seisovat paraatipaikalla olohuoneessa – ja niiden sisältää löytyy aarre toisensa perään.

  Arabian mukit, Frendit-muki sekä vanhat aikakauslehdet. Keräilen kirpputoreilta vanhoja aikakauslehtiä, mun mielestä on älyttömän kiehtovaa lueskella niitä ja löytää vielä inspiraatiota omaan työhön. Frendit-muki…niin, no me ollaan vähän addikteja sen sarjan suhteen, jopa meidän häätanssi oli slovari Frendien tunnarista -> https://www.youtube.com/watch?v=HRpqS9d2f74 . Arabian mukeista en ikimaailmassa luopuisi, näillä kestitään vieraat ja juodaan omat aamuteet. 

  Vanha televisio, kissojen unikaappi. Kuvassa taustalevy vielä uupuu. Tähän sain inspistä Keltainen kahvipannu-blogista, ja meillä oli tosi hauskaa Villen kanssa värkätä tätä. Eli tarkemmin sanottua tutkia, miltä vanha televisio näyttää sisältä 😀

  Näitä kuvia olisi varmaan kymmenittäin, on vissiin aika vähän juttuja mistä en meillä pidä. Tosin, kylpyhuone lukeutuu ehdottomasti niihin, ja se toivottavasti remontoidaankin kuluvan vuoden aikana. Koen että meidän koti on todellakin meidän näköinen, tällainen boheemi ja värikäs pesä, jossa kaikki on toisinaan vinksin vonksin.

  Olisi kiva nähdä teidän lempijuttuja ja kuulla millä mentaliteetilla teillä sisustetaan?

  Vastaa

  Sulje
  ×

  Cart