• You are currently viewing Onko sun koti turvallinen paikka?

  Onko sun koti turvallinen paikka?

  Onko sun koti turvallinen?

  Uskoisin että suurin osa suomalaisista tuntee olonsa pääosin turvalliseksi omassa kodissaan, ainakin mitä tulee kodin ulkopuolelta tulevaan uhkaan.  Asuntomurtoja tehdään kuitenkin edelleen todella paljon, vaikka lukema onkin laskenut pahimmista ajoista. Vuonna 2014 tavallisiin kotitalouksiin tehtiin melkein 2700 ja vuonna 2016 määrä oli tippunut, ollen 2400. Määrä on silti valtavan suuri. Eniten murtoja tehdään asukkaiden ollessa poissa kotoa, murtoja joissa asukkaat nukkuisivat kotona, tehdään harvoin.

  Vaikka murtoja harvoin tehdäänkin yöaikaan, nukkuisin näiden kamujen kanssa paljon levollisemmin mielin hälyttimen turvin.

  Mistä meille paras vaihtoehto?

  Vaikka eniten murtoja tapahtuu edelleenkin Helsingin Kalliossa, varkaille ideaaleja kohteita ovat omakotitalot maalla – tällaiset jossa me asumme. Emme siis asu missään erämaassa, vaan aikalailla keskellä pientä kylää, eikä kaupunkiinkaan ole tolkuton matka. Vaikka täällä toisaalta huomataankin epämääräiset hiipparit melko nopeasti, en välttämättä itse kiinnittäisi huomiota omituiseen pakettiautoon naapureiden pihalla keskellä päivää. Täällä tehdään toisinaan murtoja, eli ajatus ei ole mitenkään utopistinen. Siispä näiden seikkojen – kotimme ja omaisuutemme turvaksi, koulusta kotiutuvien lasten varjelemiseksi ja esimerkiksi tulipalojen sekä vesivahinkojen varalle olen alkanut miettimään kattavaa hälytysjärjestelmää kotiimme. En vain tiedä mikä vaihtoehto olisi meille hyvä.

  Vaikka olo sohvalla viltin alla oman kodin lämmössä onkin superturvallinen, tuntuu siltä että on aika ottaa käyttöön järeämmät keinot.

  Listasin alle seikkoja jotka ovat meille erityisen tärkeitä, sen lisäksi tietenkin, että haluamme järjestelmän joka toimii eikä pätki.

   

  • Helppo käyttää. Laitteiden ja järjestelmän käytön ei tulisi olla kovin monimutkaista. Käytön tulisi olla jouhevaa ja esimerkiksi koulusta saapuvien lasten olisi  helppo päästä sisään.
  • Ripeä vasteaika siitä huolimatta että asumme kaupungin ulkopuolella
  • Niin halutessamme meidän on itsekin saatava yhteys kameroihin esimerkiksi puhelimella, tämä on ihan ehdotonta.
  • Kattava tuki. On tärkeää että mahdollisissa häiriö- tai pulmatilanteissa saisimme nopeasti yhteyden asiakaspalveluun.
  • Selkeä laskutus. Olen kuullut että joillain palveluntarjoajilla on niin sanottua palapelilaskututusta, jossa kuukausilasku muodostuu ja riippuu useista eri tekijöistä, muuttuu ja vaihtelee. Me pyrimme hankkimaan palvelun jossa olisi pakettihinta.

   

  Olisin todella kiinnostunut kuulemaan teidän kokemuksia eli hälytysjärjestelmistä, niin hyviä kuin huonojakin? Oletteko joutuneet testaamaan hälyttimiä ja palvelua tosipaikan tullen?

  Vastaa