• You are currently viewing Juhlat tulossa – mistä juhlatila?

  Juhlat tulossa – mistä juhlatila?

  Sisältää yhteistyön Venuun kanssa. Artikkelin kuva on Kupittaan paviljongista, ja sen saa vuokrattua itselleen Venuun kautta.

  Juhlat tulossa – mistä juhlatila?

  Päiväni kaksikymppisenä alkavat olla loppusuoralla, kolmekymmentä kilahtaa mittariin tulevana vappuna. Olen aina rakastanut juhlien järjestämistä, se on niin hauskaa! Vaikka arki onkin ihan jees, mun mielestä aina on syytä juhlaan – edes ihan pieniin. Tämän vuoksi meillä on lasten syntymäpäivien lisäksi vuosittain kaikenlaisia kekkereitä. On niin hauskaa miettiä tarjoiluja, pientä ohjelmaa, ja fiilistellä jo etukäteen sitä miten saa taas hyvän porukan kasaan. Viime huhtikuussa järjestin Villen kolmekymppiset, ja vaikka siinä hommaa olikin niin voi miten mulla oli onnellinen mies 🙂

  Villen juhlissa vieraita oli reilut kolmekymmentä. Meillä oli bändi, taikuri sekä loppujen lopuksi myös tulennielijä joka oli oikeasti aika hurja. Kirjaimellisesti koska näin silmissäni että koko paikka palaa poroksi…

  Pienet, suuret vai ei ollenkaan?

  Omien kolmekymppisteni suhteen olen kuitenkin ollut vähän vaihtelevin mielin. Toisena hetkenä olen järjestämässä suuria viidenkymmenen hengen bileitä joissa viini virtaa ja bändin tahdittamana tanssi raikaa, toisena hetkenä taas harkitsen pienen pieniä juhlia tai jopa sitä, että hilpaisen koko synttäriviikonlopuksi minilomalle. No, olen kuitenkin päättänyt juhlat pitää, koska tiedän että katuisin sitä myöhemmin jos en pitäisi. Vieraita aion kutsua suunnilleen neljäkymmentä, ja meidän koti on auttamattomasti liian pieni moisiin juhliin, varsinkin kun tosissani haaveilen siitä bändistä. Nyt alkavat olla viimeiset hetket asialle jotain tehdä, sillä osa juhlatiloista on varattu kevääksi jo hyvän aikaa sitten. Ensimmäinen mistä piti lähteä liikkeelle, on tietenkin juhlatila. Sitä lähdin hakemaan Venuun kautta. Tämä palvelu olisi kyllä ollut tosi kätevä silloinkin, kun reilu viisi vuotta sitten mentiin naimisiin.

  Tilojen lisäksi myös elämyksiä ja aktiviteetteja

  Eli Venuu on siis suomalainen, ja asiakkaalle täysin maksuton varauspalvelu. Venuusta sai eri kriteerien mukaan helposti seulottua oman alueen eri vaihtoehtoja esimerkiksi henkilömäärän tai juhlatyypin mukaan, eli ei tarvinnut hypellä sivustolta toiselle. Venuusta löytyy tiloja ympäri maata, eli se ei valikoidu vain tietylle alueelle mikä on tosi jees. Mua ilahdutti myös se, että Venuun kautta löytyi erihintaisia tiloja, eikä hintoihin tule lisäksi minkäänlaisia piilokuluja. Uskon että Venuun palvelusta on iso hyöty myös valmistujaisia järjestäville, joiden suunnittelu alkaa myös olla ajankohtaista. Tilojen lisäksi huomasin selaillessani Venuun tarjoavan myös erilaisia elämyksiä – ja aloin itse jo miettimään kaveriporukan virkistysiltaa, nimittäin bongasin kuplafutista , flyboardingia sekä cartingia. Olisi aika siistiä viettää ystäväporukalla pieni elämyspäivä.

  Venuun kautta flybordingia on mahdollista varata Espoosta.

  Tiloja omien kriteerien mukaan

  Meinasin ensin laittaa tähän pelkästään omalta alueeltani löytyviä tiloja joihin ihastuin, mutta koska blogia luetaan toki muualtakin, päädyin esittelemään teille mun ehdottomat lempparitilat jotka Venuun suuresta maailmasta löysin – jos vaikka joku bongaakin just sen oman juhlapaikkansa. Mulle tärkeitä kriteereitä olivat avoin tila, sillä en halua että vieraat jakautuvat eri huoneisiin, ja esimerkiksi ohjelman kannalta se on aika hankalaa. Lisäksi mahdollisuus omien ruokien ja juomien tuomiseen oli plussaa. Venuun kautta sai laitettua omat täpit juurikin näille, eikä tarvinnut seuloa tuloksista pois esimerkiksi paikkoja joihin omia juomia ei sallittu.

  Helsinki – Aallonkulma

  Jos pitäisin juhlani pääkaupunkiseudulla, tämä olisi ehdottomasti valintani. Aallonkulma sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, se on mielettömän raikas, valoisa ja kauniit puupinnat tekevät tilasta hirveän kotoisan. Tämä tila sopisi mun mielestä hienosti myös esimerkiksi valmistujaisiin. Istumapaikkoja riittää 50 hengelle, ja kesäjuhlia ajatellen Aallonkulmasta löytyy myös terassi ja grillausmahdollisuus. Tilalta löytyvät myös astiat 60 hengelle, ja sinne saa tuoda omat ruoat sekä juomat. Aallonkulman vuokra on myöskin hyvin maltillinen ottaen huomioon kauniit puitteet ja sijainnin.

  Tampere – MOW Supernova 

  Tampereen tarjonnasta mun sydämeni vei MOW Supernova. Kokonaisuuden täydensi tilasta löytyvä kromattu asuntovaunu, joka palvelee esimerkiksi tarjoilutiskinä, ihan mahtava ja tosi persoonallinen idea! Jotenkin nuo tilasta löytyvät erilaiset tuolit ja pehmoiset rahit sekä sisustuksessa käytetyt välit tekee tilasta hirveän kotoisan ja rennon. Istumapaikkoja MOW Supernovasta löytyy 40 hengelle, mutta seisoen tilaa on 70:lle hengelle.

  Turku – Tv-center

  Tämä on varmaan mun suosikkini – ainakin omia synttäreitäni ajatellen tämä olisi aika täydellinen. Tv-centerissä on tilaa 40:lle hengelle, ja ihanan retron oleskelutilan lisäksi sieltä löytyy sauna. Plussaa toi iso pyöreä pöytä – olisi kivaa saada paljon vieraita istumaan ison yhteisen pöydän ääreen. Tv-centeriin saa tuoda omat ruoat ja juomat, ja sijainti on sellainen ettei isompikaan meteli häiritsisi heti naapureita. Näkisin tämän kyllä ihan täydellisenä paikkana esimerkiksi kisastudioksi, saunailtaan tai ihan vaan kaveriporukan peli-iltaan. Myös Tv-centeristä löytyy kaikki tarvittavat astiat.

  Eli nyt pitäisi lähimmän viikon aikana tehdä päätös tilan suhteen – päivän olen sentään jo päättänyt. Sen jälkeen vuorossa mahdollinen bändi, ruoka, juomat…mulle taitaa tulla vielä kiire!

  Kuulisin tosi mielelläni erilaisia ohjelmaideoita syntymäpäiville, omat ideat alkavat olla niin loppuun kaluttuja!

  Vastaa