• You are currently viewing Seksi ja parisuhdeaika lapsiperhearjessa…Miten?!

  Seksi ja parisuhdeaika lapsiperhearjessa…Miten?!

  Seksi ja parisuhdeaika lapsiperhearjessa…Miten?!

  Seksi lapsiperheessä, onko sitä? Lehtiartikkelit toitottavat viittä, kuutta tai kahdeksaa vinkkiä siihen, kuinka pitää parisuhteen seksielämä kunnossa, mainokset hehkuttavat pikkutuhmia asuja… Mutta auttavatko ne tai muistaako niitä, kun viimeisenä illalla kaapii puurojämät koiralle, laittaa tiskit, seuraavan päivän vaatteet ja uni tulee heti kun pää osuu tyynyyn? Seksistä ja sen tärkeydestä puhutaan paljon, ja ainakin itse oman parisuhteeni osalta allekirjoitan väitteen seksin oleellisuudesta onnellisessa parisuhteessa. Lapsiperhearki on kuluttavaa, ja kovinkaan moni tuskiin merkkaa täyteen viikkokalenteriinsa seksiaikoja. Tai toisaalta, pitäisikö? Itse ainakin heitän kiitoksen Pikku Kakkoselle (vanhemmille lapsille Netflix, Elisa Viihde, Viaplay..you name it!) ja hyvässä käytössä on myös pyykkihuone… Päivän aikana puolison lähetetyt puolivillaiset viestit pitävät kummasti myös mielen virkeänä.

  Laatu korvaa määrän?

  Monesti olen kuullut myös väitteen siitä, että lasten saannin myötä seksi itsessään olisi huonompaa. Kuulisin mielelläni mielipiteitä tähän, itse en ainakaan myönnä tätä väitettä. Vaikka parisuhteen hoitamiselle ja seksille ei olekaan aikaa niin paljoa kuin sitä toivoisi olevan, mun mielestä seksi on paljon parempaa kuin ennen lasten saantia. Liekö sitten niin, että laatu korvaa määrän? Aina parisuhteen eri osapuolten halutkaan eivät kohtaa,  ja pahimmassa tapauksessa seksistä tulee kiistakapula – tai oikeastaan pahinta on ehkä se, jos siitä ei puhuta ollenkaan? Seksin ohella pidän tärkeänä läheisyyttä. Vaikka kuukauden mittaisen kuivan kauden keskellä se pelkkä halailu ei lähtökohtaisesti lämmittäisi, niin päivittäiset halaukset, suukot ja muut huomionosoitukset pitävät toisen osapuolen konkreettisesti lähellä. Itse koen, että toista on vaikeaa päästää lähelle – ja on vaikeaa itse lähestyä, jos viikkoihin (tai kuukausiin) kontaktia ei ole ollut edes halauksen muodossa.

  Me vietettiin viime marraskuussa hääpäivää kotoa käsin. Peti olohuoneeseen, kynttilöitä, viiniä ja hyvää ruokaa. 

  Parisuhde ei voi olla tauolla lasten vuoksi

  Olen itse kasvanut sellaisena aikakautena ja ehkä sellaisessa perheessä, jossa seksi oli vähän tabu ja parisuhdetta ei sen kummemmin hoidettu. Muistan mun oman äitini suhtautuneen aika nuivasti tuttavaperheisiin, joiden vanhemmat laittoivat toisinaan lapset hoitoon ihan vain tehdäkseen asioita kahdestaan. Vanhempani ovat kyllä edelleen yhdessä, mutta tässä asiassa en toimi heidän mallinsa mukaisesti. Perheaika on ihanaa, mutta meidän parisuhteemme ei saa tarvittavia asioita pelkästään siitä. Mun mielestä on vähän hassuakin ajatella, että lapsen syntymän jälkeen aiemmin kahdestaan elänyt pariskunta alkaisi elää vain ja ainoastaan lapsilleen. Tällä hetkellä tukiverkkomme on olemattoman pieni, joten mahdollisuuksia lasten hoitoon laittamiselle ei ole kovinkaan usein. Tämän mukaan on elettävä, muutaman vuoden päästä meillä on jo eri tavoin aikaa toisillemme – mutta sitä odotellessakaan parisuhdetta ei voi iskeä tauolle. Vaikka mieli halajaisi pitkille kahdenkeskeisille viikonloppulomille ja pitkän kaavan mukaan vietetyille treffi-illoille, niin pikainen seksi kodinhoitohuoneessa, palkatun lapsenvahdin avulla vietetty muutaman tunnin mittainen ravintolailta, kauniit sanat, huomionosoitukset ja kosketukset arjen keskellä auttavat jaksamaan yhdessä. Vielä viimeisimpänä – mulle on ollut todella tärkeää opettaa myös lapset arvostamaan ja kunnioittamaan parisuhdetta sekä sen hoitamista, ja haluan näyttää heille siihen mallia

  Miten tärkeänä pidät seksiä parisuhteessa? Onko teidän mahdollista viettää usein parisuhdeaikaa niin, että lapset ovat hoidossa?

  Vastaa