• You are currently viewing Hei nainen, älä valita!
  Haluan hyvästellä ruuhkavuosissa nuhjuuntuneet kasvot, hapsottavat hiukset, silmäpussit, liikakilot, huonon kunnon ja pahan mielen.

  Hei nainen, älä valita!

  Hei nainen, älä valita!

  …jos vaikka tekisit asialle jotain? Ja tarkennuksena: nyt puhutaan sitten parisuhteesta, eritoten parisuhteesta jossa osapuolina ovat yksi mies ja yksi nainen. Minä nimittäin melkein uskallan sanoa, että yksikään olento ei valita niin paljon, kuin heteronainen parisuhteessa. Ihan oikeasti! Hyvin lievästi kärjistettynä, toisinaan tuntuu että en kuule miehistä kuin valitusta. Ei kehuja, ei kauniita sanoja. Kitinää siitä mitä mies on tehnyt, miten se on sen tehnyt tai mitä se ei ole tehnyt. Täyttänyt tiskikonetta, ostanut ystävänpäiväkukkia, osannut tulla halaamaan oikealla hetkellä… Ja kyllä, toisinaan vedän itsekin marttyyrin viittaa niskaan ja piipitän turhista pikkuasioista, mutta joku roti pitää olla. Jos joka päivä tai edes joka viikko keksii jotain valittamisen aihetta, niin suosittelen vilkaisemaan sinne peiliin. Negatiivisuuden ilmapiiri on ylipäätään hirveän kuluttava, miksi jokaisesta asiasta on pakko valittaa? Asiat eivät varmasti valittamalla muutu yhtään paremmiksi. Jos sulta puhkeaa rengas, niin jäätkö autoon istumaan ja valittamaan?

  Niin metsä vastaa…

  Kaikkein eniten ehkä ärsyttää älämölö siitä että että mies ei ole romanttinen / ei huomioi / ei tule halaamaan / jne. No nainen, oletko sinä? Romanttinen? Teetkö aloitteita? Varmasti jotkut toki tekevät, mutta tosi monilla tuntuu olevan sellainen ajatus, että se on miehen homma. Miksi olisi? Siis vaikkapa nyt sitten anella sitä seksiä, olla saavana osapuolena kun nainen armollisesti antaa? Miehellä on oikeus viedä armoitettu nainen ulos syömään? Jep jep. Itsekin tykkään noudattaa perinteistä naisen roolia kuten olen aiemmin kirjoittanutkin, mutta hei, niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. On kai turha odottaa huomiota, hellyyttä ja romanttisia illanviettoja, jos ei itse myöskin ryhdy tekoihin näiden asioiden eteen – sellaisiin, joista mies oikeasti pitää. Koska väitän, että aika moni mies suostuu lähtemään naisen kanssa jos jonkinlaiseen toimintaan vain siksi, että tietää asian olevan rakkaalleen tärkeä. Tämä purkautuminen lähti liikkeelle siitä, kun yritin etsiä erästä aloitusta keskustelupalstalta, ja ensimmäisen 30 sekunnin aikana löysin kymmenen (!!!) keskustelua siitä, mitä jonkun mies on tehnyt väärin. Sen lisäksi siis, että olen kuunnellut, salakunnellut ja lukenut vastaavia ulostuloja nyt ikuisuuden. Yleisesti ottaen naiset myös puhuvat todella, todella paljon ikävämpään sävyyn miehistään, kuin miehet heistä.

  Ja kyllä. Jokaista vituttaa joskus.

  Vastaa