• You are currently viewing Poika mekossa kerää tykkäykset instagramissa

  Poika mekossa kerää tykkäykset instagramissa

  Poika mekossa on nykyaikana somessa hyvikin tuttu näky. Sukupuolisensitiivisyydestä ja sukupuolitietoisuudesta kirjoitetaan ja puhutaan nykyään todella paljon. Omaan makuuni jopa liikaa, sillä minulle itselleni tämä ajatus ei ole millään muotoa uusi tai tabu, kuten ilmeisemmin sitten monelle muulle on? (No nyt syyllistyn itsekin siitä jälleen kirjoittamaan.)

  Huomasin, että esimerkiksi Poikien Äitien instagramissa kuva pojasta mekossa kerää tykkäyksiä kolminkertaisen määrän, verrattuna kuvaan pojasta supersankariasussa (tai ihan missä vaan asussa). Sama ilmiö tuntuu toistuvan monilla muillakin sivuilla. Ei siis vaikuta tabulta enää!

  Eräs äiti kirjoitti ”jokainen poika pitäisi velvoittaa leikkimään nukeilla”. Ja tykkäyksiä kommentilla hurjasti. Velvoittaa? Mitä ihmettä? Miksi yhdenkään lapsen olisi pakko leikkiä millään, millä ei itse halua leikkiä? Ollaanko tässä menossa nyt pylly edellä puuhun? Onko entiset ahtaisiin muotteihin tunkemiset muuttumassa ihan samaksi, mutta toisinpäin. Nyt tungetaan vain eri muotteihin?

  Edellä aikaani?

  Pikkuveljelläni oli korvakoru ja minulla nallipyssy jo yli 35 vuotta sitten. Esikoispojallani oli HelloKittyn punainen kimaltava paita päiväkodissa 11 vuotta sitten ja hänen pikkuveljellään mekko ja kaulakoru kotileikeissä useinkin. Nämä asiat eivät ole minulle millään tapaa uusia tai ihmeellisiä. Siksi en ehkä ole ihan nyt mukana tässä suuressa hypetyksessä. Meille lasten vapaa valinta leluissa, väreissä, harrastuksissa ja aivan kaikessa, on ollut arkipäivää aina.

  Lue myös: Pojan naamalla ei niin väliä. Tikit vain tytöille

  Pohdin, että onko tämän aiheen toistuva nostaminen ja vatvominen vain haitaksi koko tärkeälle ajatukselle? Poikalasten äidit miettivät, että eivät voi pitää pojallaan sinistä, koska se on niin kliseinen väri. Äiti saa varmasti kuulla muilta, jos pojalla on vaaleansininen paita päällään. Silloin väreille juuri tehdään iso merkitys, mitä niillä ei mielestäni pitäisi missään niemessä olla. Kaikkien värien pitäisi olla samalla linjalla ja niitä värejä pidetään, joista tykätään. Lapsen sukupuolesta huolimatta.

  mekko pojalla
  Arkistojen kätköistä löysin tämän kuvan omasta pojastani.

   

  Miksi poika mekossa kerää tykkäyksiä?

  Miksi kuva pojasta mekossa sitten kerää isot tykkäykset? Jos aihe olisi kovin vieras ja tabu, kukaan tuskin viitsisi kuviin mitään kommentoida tai tykätä. Selvästi aihe on suosittu ja tykätty. Ajatellaan, että äiti ja isä, joiden poika pukeutuu mekkoon, ovat suvaitsevaisempia ja parempia vanhempia, kuin muiden lasten vanhemmat.

  Entä jos poika ei halua pukeutua mekkoon? Jos poika pitää sinisestä ja rakastaa leikkiä ritsalla. Kehtaako sellaisesta pojasta julkaista kuvaa lainkaan? Tykkääkö sellaisesta pojasta kukaan?

  Lue myös: Tasa-arvo lähtee kotoa. Oletko sinä sukupuolitietoinen kasvattaja? 

  Poikien Äideissä meille on tärkeää, että ihan kaikenlaiset pojat ovat hyväksyttyjä omanlaisinaan. On ihanaa, että poika mekossa kerää tykkäyksiä, minäkin tykkään niistä kuvista, mutta toivon samalla, että poika ihan missä vain vaatteessa keräisi samat tykkäykset ja minkälaisen tahansa pojan vanhemmat koetaan yhtä hyviksi vanhemmiksi.

  Koska pojat, tytöt ja kaikki lapset ovat ihania juuri sellaisena kuin aidosti ovat!

   

  Kommentit

  1. Merre.

   Aamen! En jaksa enää yhtäkään haastattelua, uutista tai otsikkoa tuosta aiheesta.

  Vastaa