• You are currently viewing Varas tyhjensi tilini
  Kortit poikki nips naps! Nyt elellään kortitonta elämää ensi viikkoon saakka.

  Varas tyhjensi tilini

  Varas tyhjensi tilini

  Näitä tarinoita on varmasti aika paljon, enemmän ja vähemmän omasta huolimattomuudesta, sinisilmäisyydestä tai tyhmyydestä johtuvia. Omalla kohdallani en edes tiedä että mitähän ihmisryhmää tässä tapauksessa edustan. Olen nimittäin ollut (mielestäni) melko huolellinen korttini kanssa – siis kotona se on aina hukassa jonkun laukun pohjalla tai väärän takin taskussa. Mutta ainakaan tietoisesti en ole jaellut korttitietojani hämäräperäisille sivuille – ja tästä huolimatta aivan hiljattain kun kirjauduin nettipankkiini maksamaan laskuja, tilin saldo oli huikeat kaksi euroa. Olen melko pienituloinen, ja aika hyvin myös kärryillä tilini saldosta, jonka olisi tuona hetkenä tullut olla muutamia satoja euroja. Pikainen vilkaisu katevarauksiin paljasti että kaikki tilin varat olivat siellä, ja sitten tulikin kiire soittamaan pankkiin. He näkivät että varoja oli käytetty Lontoosta, ja niillä oli tehty erilaisia ostoja Google Play-kauppaan. Kyseessä oli ensinnäkin minulle aivan valtavan suuri summa, sellainen joka todellakin olisi heilahduttanut venettä pariksi viikoksi. Koin siis melkoista ahdistusta, ja sen päälle ihan jumalatonta raivoa.

  Voro iski myös yrityksen tilille

  Pankilta sain erittäin hyvää palvelua nopeasti, vaikka kello läheni tässä kohtaa jo iltakahdeksaa. Sain ohjeiksi tehdä rikosilmoituksen, ja liittää siitä jäljennöksen pankille toimittamaani reklamaatioon. He yrittivät myös purkaa näitä katevarauksia, siinä kuitenkaan onnistumatta. Tässä kohtaa tarina sai sitten vähän lisämaustetta – rahaa alkoi häviämään myös yritykseni tililtä! Olen onnekseni liittänyt yritykseni tiliin palvelun, joka ilmoittaa minulle viestitse jokaisesta verkossa tapahtuneesta tai pankkikortilla tehdystä ostoksesta. Siitä huolimatta että reagoin asiaan minuuteissa, yritykseni tililtä ehti huveta lähes sata euroa. Kaikenkaikkiaan tämä tulevaisuuden toivo varasti minulta useita satoja, ja käytti jokaisen pennin erilaisiin ostoihin Googlen kaupassa. Omalta osaltani tämä tulee päättymään hyvin, ja saan ainakin suurimman osan rahoistani takaisin. Lisäksi, vaikka summa on minulle suuri, olisin tästä vielä päässyt yli  mikäli olisi käynyt niin huonosti, että rahoja ei olisi saanut takaisin. Yrityksen tilillä on toisinaan suurehkojakin summia, ja olisin saattanut joutua asian kanssa tosi pahaan pulaan. Asia mikä nyt ahdistaa niin pirusti, on se että minulle ei ole hajuakaan siitä, mistä voro on molempien korttieni tiedot haalinut? Vastaisuudessa jos tilaan ulkomailta, käytän varmasti ainoastaan Paypalia. Oudoksi asian tekee se, etten ole mielestäni hyvään aikaan tehnyt ostoja ulkomailta, enkä varsinkaan näiltä molemmilta korteilta.

  Onko muilla vastaavia kokemuksia? Lisäksi kuulisin mielelläni kokemuksia erilaisia pre paid-pankkitileistä, joiden kautta saa maksettua turvallisesti verkko-ostoksia paikoissa, joissa paypalia ei kelpuuteta.

  Kommentit

  1. Muu

   Mä oon kanssa super tarkka korttien ja rahojen kanssa mutta kyllä jotenkin joku oli saanu mun luottokortin tiedot…oltiin vielä reissussa ja ihmettelin kovasti et ei mee maksut läpi mutta ei herjaa ettei olis katetta. Edes automaatilla ei nähny mitään tietoa koko kortilta. No siitä vaan soittoa pankiin ja siellä selvis että oli kokeiltu tehä ostoa ulkomailla joten turvajärjestelyt oli onneks sulkenu kortin kun oli epätyypillinen ostopaikka. Onneks meni näin kun katetta olis ollu kortilla aika paljon.

  Vastaa