• You are currently viewing Jos poikani on homo

  Jos poikani on homo

  Jos poikani on homo… niin mitäs sitten? Vaikuttaisiko se mihinkään? Haittaisiko se minua? Ei tietenkään. Minä rakastan poikiani ja he saavat olla täysin sellaisia millaisia itse haluavat, myös tällä saralla.

  Kuitenkin on olemassa vielä paljon ihmisiä, joita se haittaisi, jos heidän lapsensa olisi homo. Miksi se haittaa? Onko asia ehkä joillekin ihmisille vielä niin vieras, että se aiheuttaa pelkoja? Vai onko kyseessä uskonnollinen vakaus, vai ehkä harmitus siitä, että lapsi ei olekaan kuin muut? Syitä on varmasti yhtä monta kuin ihmisiä.

  Mikä olisi sinun ajatuksesi, jos poikasi ilmoittaisi sinulle olevansa homo?

  Hetero tai homo, kunhan on onnellinen

  Seksuaalinen suuntautuminen on ominaisuus, joka kertoo siitä, kehen ihminen ihastuu, rakastuu ja tuntee vetovoimaa. Sitä, että henkilö tuntee vetoa eri sukupuolen edustajaan, kuin mitä itse on  kutsutaan heteroudeksi. Jos vetovoiman kohde on oman sukupuolen edustaja, käytetään termiä homous.

  Arvioiden mukaan 5–15 % väestöstä kuuluu seksuaalivähemmistöön, kirjoittaa tilastokeskus. Seksuaalisuuden raja-aidat ovat häilyviä, ja homo- ja heteroseksuaalinen suuntautuminen saattaa vaihdella eri elämänvaiheissa. Nämä tilastokeskuksen lukemat ovat vuodelta 2013. Nyt kun seksuaalisuuden eri vivahteista puhutaan enemmän ja avoimemmin, saattaa olla, että julkisesti seksuaalivähemmistöihin kuuluvia on nyt enemmän kuin ennen.

  Poikani ovat vielä pieniä, eikä heille kaikille varmastikaan ole vielä selvää heidän seksuaalinen suuntautumisensa, eikä tarvitsekaan olla. Pojat kyllä puhuvat meillä paljon siitä, että ”ottavat” vaimon ja perustavat perheen, joten voisin kuvitella, että melko todennäköisesti he ovat heteroita. Poikieni onnellisuus on minulle yksi tärkeimmistä asioista tässä elämässä ja mikäli he kuitenkin myöhemmin kokevat olevansa homoja, niin minä ja mieheni tuemme heitä siinä täysin.

  Ei lapsenlapsia

  Vaikka lapseni seksuaalinen suuntautuminen ei ole sellainen asia, mikä minua haittaisi, tai vaikuttaisi rakkauteeni poikaani kohtaan, niin ainoa asia, mikä minua siinä harmittaisi, olisi lapsenlapset. Kukaanhan ei takaa saanko lapsenlapsia muutenkaan, mutta olisi se yhdenlainen suru tajuta, että niitä ei voi koskaan saada. Olisi syy siihen mikä tahansa.

  Naispareille perheen perustaminen on helpompaa kuin miespareille. Naisparit voivat saada hedelmöityshoitoja, mutta miespareille tämä ei tietenkään ole mahdollista. Sijaissynnyttäjän käyttö on Suomessa kielletty. Miespareille jää aika vähän mahdollisuuksia hankkia yhdessä vauva, sillä naisten on helpompi löytää lähipiiristään siittiönluovuttaja, kuin miesten löytää nainen, joka haluaa synnyttää heille lapsen.

  Poikieni seksuaaliselta suuntautumiselta en toivo mitään erityistä, mutta lapsenlapsia toivon vielä joskus saavani.

  Mitä ajatuksia aihe herättää sinussa?

  Kommentit

  1. Sanna

   Minun poikani on homo. Hän sanallista asian jo 13 v iässä, nyt ikää 16. Toki ”äidin vaisto” oli jo kertonut minulle asian näin olevan. Olen äärettömän onnellinen ja ylpeä, että lapseni uskaltaa olla oma itsensä jo näin nuoressa iässä. Hän on vahva, herkkä, rohkea, hauska ja minulle täydellinen.

   1. Jonna

    Kiitos kommentista, oli mielenkiintoista kuulla minkä ikäisenä tämä asia on tullut äidille ilmi. Mietin sitä juuri. El ehkä sen jotenkin vaistoaa jo melko aikaisin.

  2. mella

   mulla ei ole lapsenlapsia, vaikka luultavammin pojat ei oo homoja. ei todellakaan ole mitään sitä vastaan. pojat ovat olleet myös uusioperheen isiä, mutta silti ,suhteen loputtua en ole isovanhempi. keskimmäisen pojan avokki sanoi oottaessaan mieheni pojan lasta, etten koskaan olisi mummi,koska en ole biologinen äiti pojalle. se sattui todella.tuntuu pahalta.että ei siihen homoutta tarvii. miltsi

  3. Anonyymi

   Näin ihan tiedoksi tunnen muutaman homon joilla on lapsia, he ovat joko adoptoineet lapsen tai hankkineet naisen kanssa lapsen joka asuu vuoroviikoin äidillä ja isällä.
   Niin ettei välttämättä pidä hankkia yhdesäs sen miehen kanssa lapsia vaan voi pitää miehen ja lapsen erillään.
   Eli homous ei takaa että ei saisi lapsia välttämättä.

   1. Jonna

    Näinhän se on. Toivotaan, että laki muuttuu ja miesparit, sekä yksinelävät miehetkin saavat joskus vielä lapsia hankkia ilman naisia. Esimerkiksi sijaissynnyttäjän avulla.

    1. Pösöjasi

     Mitä feimi läheks deitil?

  Vastaa