• You are currently viewing Lasten syntymäpäivät – miten teillä juhlitaan?

  Lasten syntymäpäivät – miten teillä juhlitaan?

  *Kaupallinen yhteistyö Decora Housen kanssa.

  Lasten syntymäpäivät – miten teillä juhlitaan?

   

  Kirjoitinkin aiemmin siitä, miten toivoisin sääntöjä lasten syntymäpäiville. Meillä lasten syntymäpäivät ovat tärkeitä tapahtumia, joita ei todellakaan voisi jättää juhlimatta. Menneinä vuosina on nähty myös synttäreitä järjestävä stressiäiti, joka on itku kurkussa siivonnut ja  leiponut. Luojan kiitos jokin naksahti kohdilleen, enkä enää koskaan sorru siihen. Juhlitaan niin että kaikilla on hauskaa, äidilläkin! Kuten nyt käy ilmi, tykkään kyllä laittaa pienesti päivän sankarin toiveiden mukaisia koristeita, sekä hankkia pöydän täyteen herkkuja. Sen sijaan esimerkiksi kaverilahjoihin tai muihin vastaaviin en ole lähtenyt mukaan, enkä aio lähteä vastaisuudessakaan. Meillä juhlimme viime lauantaina kuopuksemme nelivuotisjuhlia. Vieraita oli parin päivän aikana noin kolmekymmentä, eli vilinää riitti – ja se oli ihanaa!

  Kuopus on poika joka rakastaa suklaata, punaista väriä ja Ryhmä Hauta. Koristeet valitsimme yhdessä Decora Housesta. Nelonen oli hänelle merkittävä luku, tai ehkä hän on nyt niin iso poika, että näitä juhlia todella odotettiin. Koristeiksi valikoitui erivärisiä serpentiinejä, ilmapalloja, numeroilmapallo, punainen pöytäliina, sekä tietenkin Ryhmä Hau servettejä, lautasia, mukeja ja pilkullisia paperipillejä. Decora Housen valikoima oli meidän mielestä näiden netin juhlaputiikkien paras, maltillisten hintojen lisäksi. Lisäplussaa muuten siitä, että paketti tuli nopeasti parissa päivässä. Harmittaa aivan valtavan paljon etten ottanut videokuvaa siitä, kun avattiin Decora Housen paketti yhdessä hänen kanssaan, voi mieletön sitä ilmettä ja iloa! Samaa iloa oli nähtävissä juhlapäivänä, kun viriteltiin ilmapalloja, serpentiinejä ja katettiin pöytää.

  Juhlien jälkeen ollaan sitten joka päivä vielä katsottu kuvia, että tossa näkyy ne Ryhmä Hau-mukit ja tuossa se numeropallo. Aika liikuttavaa.

  Ryhmä Hau-koristeet olivat päivänsankarin ehdoton valinta!

  Numeropallo oli lapselle hyvin tärkeä – tämä kesti tyhjentämisenkin ja odottelee uusiokäyttöä kaapissa.

  Hyvä ruoka, parempi mieli!

  Kauniiden koristeiden kanssa ekalle sijalle kiilaavat myös tarjottavat. Arki on meillä melko kiireistä –  sen lisäksi että en todellakaan ole mikään jauhopeukalo. Mulla on kuitenkin vähän huonoja kokemuksia tilauskakuista, esimerkiksi Timin ristiäisistä. Kakku oli hirveän kallis, ja olin ihan kamalan pettynyt, niin makuun kuin ulkonäköönkin. Siitä kakusta ei sattuneesta syystä ole edes kuvia. Mutta nyt juhlien kakut tulivat Raumalta, Prassen konditoriasta. Olen kuullut paikasta ainoastaan hyviä kokemuksia, mutta siltin stressasin että voi miltä kakut näyttävät, miltä maistuvat, entä riittävätkö ne?

  Valitsin siis suolaiseksi lohivoileipäkakun, ja kuopus toivoi täytekakuksi Ryhmä Hau-kakkua, jossa on suklaata. Kun hain kakut Prassenin kahvilasta juhlapäivän aamuna, mun huoleni vaipuivat unholaan heti kun sain kakut käsiini. Olivat todella kauniita, ja ihan superherkullisia. Kumpikin kakku keräsi siis kehuja kaikilta osin, ja niitä riitti reilusti yli santsikierrosten. Luulen tilaavani kakut vastaisuudessakin Prassenilta, sillä mä sain vielä ihan uutta iloakin siihen juhlapäivään niiden kakkujen myötä. Herkkupöydästä löytyi myös makeisia, keksejä, pullaa, broileripastasalaattia, lihapullia, nakkeja, viinirypäleitä, raparperi-mansikkapaistosta…ja mitähän vielä. Kuten ehkä huomaatte, syötävää piisasi.

   

  Ryhmä Hau-kakusta vastasi Prassen-konditorian väki. Aivan mahtavaa!

  Myös lohivoileipäkakku on Prassen konditorian käsialaa. Näitä saa tilattua myös heidän verkkokaupan kautta – niin kätevää!

  Muistoja, muistoja

  Näissä juhlissa vieraina oli siis pääasiassa sukulaisia, joiden joukossa muutama ystäväkin. Muistelen omia lapsuuden syntymäpäiviäni lämmöllä, ja toivon että pystyisin tarjoamaan pojillemme edes osan siitä onnen ja ilon tunteesta, jota olen itse saanut tuolloin kokea. Suurempaa ohjelmaa nämä juhlat eivät ainakaan meillä ole toistaiseksi kaivanneet. Kauniit koristeet, herkut, talo täynnä rakkaita ja se iloinen puheensorina – täydellistä. Lasten ilo on jotain niin käsittämätöntä, kun kaikki tärkeät ihmiset saapuu juhlistamaan sitä päivää heidän kanssaan.

  Juhlien aikana seisoin hetkittäin olohuoneen ovella ja tuijotin, koitin hengittää sitä onnea, juurruttaa omiin muistoihini sitä hetkeä. Pian nämäkin ajat ovat ohi, se surettaa jo nyt. Vielä tulee vastaan se vuosi, kun en saa järjestää ihania kemuja ilmapalloineen ja kakkuineen. Onneksi näitä vuosia on vielä jäljellä, kun saan näiden pienten villikkojen kanssa suunnitella juhlat ja puhaltaa yhdessä kakusta kynttilät.

  Olisi mukavaa kuulla teidän syntymäpäiväperinteistä, bravuuriherkuista, hittikoristeista?

   

  Vastaa