• You are currently viewing Lapsimessut 2019 ja tärpit pojille

  Lapsimessut 2019 ja tärpit pojille

  Ilolla ilmoitamme, että myös me Poikien Äidit olemme mukana Lapsimessut 2019 tapahtumassa. Ensimmäisen kerran! Olemme NIIN innoissamme! (Lisää meidän osaston toiminnasta jutun lopussa.)

  Messufiilikseen kun pääsimme, niin ajattelin kerätä tähän messuilta ne jutut, mitkä kiinnostavat todennäköisesti erityisesti poikia ja heidän perheitään. Käykää ihmeessä kurkkaamassa koko messutarjonta ja lisätkää kommentteihin mikäli minulta jäi jotain kiinnostavaa uupumaan.

  Lapsimessut 2019, 12-14.4  Messukeskus

  Lapsimessut ja Hupicon yhtä aikaa

  Lapsimessuilla on tänä vuonna kaksi lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnattua aluetta. Sieltä löytyy tuttu Lapsimessujen puoli, mutta sen lisäksi on nyt myös uusi kouluikäisten tapahtuma Hupicon. Hupicon on perustettu kävijöiden toiveesta ja se koostuu ohjelma-alueista, messuosastoista, leikkimielisistä kilpailuista, demopisteistä, tietoiskuista ja workshopeista. HupiCon korvaa myös aiemmin järjestetyn Model Expon.

  Lisäksi messukeskuksessa on viikonloppuna OutletExpoELMA – maaseudun eläimiä ja kädentaitoja sekä Eläinystäväni (la-su). Isoja esiintymislavoja on kaksi, toinen Vekarat-lava löytyy Lapsimessujen puolelta ja Hupicon-lava tietysti Hupiconin puolelta.

  Kurkkaa Poikien Äitien muut tapahtumat

  Tässä meidän messutärpit Lapsimessut 2019.

  Pienoismallinäyttely

  Pienoismallinäyttelyä voi käydä ihmettelemässä kaikkina kolmena messupäivänä. Osastolla on myös työnäytöksiä eri pienoismallien rakennustekniikoista. Kansainvälinen muovimallirakentajien yhdistys IPMS Finland Ry järjestää HupiConiin pienoismallikilpailun, joka on avoin kaikille pienoismalliharrastajille. Kilpailu käydään lauantaina.

  Lisätietoa kilpailusta

  Osastonumero 7c130

  Winter Jumps -kilpailu

  Vauhdin huumaa luvassa RC-radalla. Messuosastolla voitte poikien kanssa tutustua pienoisautoiluun ja nähdä näytösajoja aina puolelta klo 10.30 alkaen. Radalla ratkotaan myös radio-ohjattavien autojen kilpasarjan mestaruus sekä lauantain että sunnuntain päätösosakilpailuissa. Myös messukävijät pääsevät testaamaan ajamista puolentunnin ajan testiradalla klo 10.

  Aika 14.04.2019 9:00 – 17:00

  Autorata / Winter Jumps

  Kirja käteen -lukualue

  Pojat pitää saada lukemaan, sen tiedämme kaikki. Ehkä pieni pysähdys kirjan ääreen messuillakin voi tehdä hyvää. Kirja käteen -tempaus avaa ovia lukemisen maailmaan! Tarkoituksena on tuoda lukemista esiin mukavana harrastuksena kouluikäisille, sillä vaarana on, että tänä vuonna koulunsa aloittaneista ekaluokkalaisesta joka kymmenes ei tilastojen valossa oppisi peruskoulun aikana lukemaan kunnolla. Kiinnostus ja innostus lukemiseen on vähäistä. Siksi tarvitaan Kirja käteen –tempausta.

  Kirja käteen -alue on Hupicon -lavan vieressä.

  Lumo Stars – aarrejahti

  Aarteenetsintä toimii aina pojille. Äiti voi vähän hengähtää välissä. Käykää etsimässä piilotetut  tuotteet Lumo Stars -osastolta ja osallistukaa kilpailuun, josta voit voittaa ne kaikki omaksi.

  Osastonumero 6d50

  Taneli ja tunari taikavoimia etsimässä

  Näyttelemisestä ja teatterista kiinnostuneiden poikien kannattaa suunnata HIT Mini Kesäteatterin osastolle. Osastolla pääsee nimittäin kurkistamaan miten teatteriesitys valmistuu. Kiinnostavaa.

  Siellä näkee myös otteita ensi kesän musiikkinäytelmästä. kesällä 2019 Tervasaaren amfiteatteri tempautuu merelliseen seikkailuun! Kun vettä valuva Tunari huuhtoutuu syvältä meren kätköistä rantaan, alkaa vauhdikas matka Tunarin taikavoimien palauttamiseksi. Luvassa on iso annos musiikkia, ystävyyttä, onnistumisia sekä tietysti keinoja, joilla tunaroinnista selvitään.

  Kesäteatteriliput ennakkohintaan

  Aika 12.4.2019 09:00 – 18:00

  Osastonumero 6b91

  Helsingin kaupungin pelastuslaitos

  Tällä osastolla pitää kaikkien pienien poikien tietysti käydä. Enempää selittelemättä, kyllä poikien äidit tietävät.

  Osastonumero 7g128

  Helsingin poliisilaitos

  Ja täällä… samasta syystä.

  Osastonumero 6a80

  Värilaboratorio

  Ai miten täydellistä, laboratoriokokeita, mutta ei sotkua kotona. Värilaboratoriossa tutkitaan värejä oikeita koeputkia ja pipettejä apuna käyttäen. Pajassa tutustutaan värien merkityksiin, ihmisten ja eläinten värinäköön sekä opiskellaan väriteorioita hauskalla tavalla. Laborantit saavat käyttöönsä laboratoriotakit sekä tutkimustulosten kirjaamista varten lomakkeet ja muistiinpanovälineet. Lempivärin voi viedä kotiin näyteputkilossa.

  Värilaboratorio huomauttaa, että laboratoriotakeista huolimatta vaatteet saattavat kastua tai värjääntyä. Uskomme, että poikien äidit ovat ottaneet tämän vaatteiden sotkeutumismahdollisuuden huomioon muutenkin messuille lähtiessään.

  Pajaan otetaan lapsia ilmoittautumisjärjestyksessä max 10 kpl/paja vanhemman kanssa. Ilmoittautuminen osastolla. Yksi paja kestää noin puoli tuntia.

  Paja-ajat:

  Perjantaina klo 10.00, 12.00, 15.00 ja 17.00

  Lauantaina klo 10.00, 12.00, 15.00 ja 17.00

  Sunnuntaina klo 10.00, 12.00 ja 15.00

  Osastonumero 6h80

  Tubettaja Miklu ja Paras Kirja Ikinä + meet & greet

  Meidän risteilylläkin aikaisemmin tavattu tubettaja Miklu, esittelee uuden kirjansa messuilla.

  Heti esityksen perään on lavan vieressä Miklun meet&greet klo 14.50-15.30, jossa on mahdollista saada signeeraus hänen uuteen Paras Kirja Ikinä -teokseensa.

  Aika 13.4.2019 14:30 – 15:00

  Hupicon-lava

  Kengurumeininki lastenkonsertti

  Pienemmille pojille tärppinä Kengurumeiningin keikka. Kengurumeininki on tulossa mukaan myös Äitien ja poikien kevätristeilylle. Käy kurkkaamassa Kengurumeingin toiminallista konsertia jo messuilla ja päästä pojat pomppimaan musiikin tahtiin.

  Aika: 14.4.2019 11:00 – 11:45

  Vekarat-lava

  Lasten liikennekaupunki

  Lasten liikennekaupungissa opetellaan liikennesääntöjä ja varovaisuutta iloisesti leikin kautta. Poikia varmasti erityisesti kiinnostaa mahdollisuus päästä ajamaan polkuautoilla. Ajoradalla pääsee harjoittelemaan käytännössä, miten otat myös muut huomioon liikenteessä.

  Aika 12.4.2019 09:00 – 18:00

  Osastonumero 7a100

  Voimistelualue

  Eläväisten poikien kanssa on pakko välillä päästä johonkin tuhlaamaan energiaa. Tällä osastolla voi lapset kokeilla voimistelutelineitä ja temppuilua voimistelualueella! Alueella pääsee tutustumaan oman iän ja taitotason mukaan voimistelun jännittävään maailmaan. Käykää heittämässä kuperkeikka tai oppimassa uutta ohjaajien avustuksella.

  Voimistelualue

  Ruffle Armyn jättisaippuakuplaesitys

  Jättisaippuakuplaryhmä Ruffle Army taikoo suuria ja kauniita monivärisiä jättisaippuakuplia koko messuväen iloksi.

  Aika 13.4.2019 16:00-16.15

  Vekarat-lava

  Poikien Äidit

  Viimeisimpinä, vaan ei vähäisimpinä, me.

  Poikien Äitien pikkuruisella osastolla voi kokeilla aitoa palomieskypärää, ampua äidin kanssa kisaa Nerf-tarkkuusammunnassa tai tehdä vaikka käsikorun itselleen tai äidilleen. Osastollemme on tietysti tervetulleita niin isät, tyttäret, kuin mummot ja vaaritkin. Lisäksi meitä voi nähdä aina välillä Hupiconin lavalla, siellä mukana juontamassa myös yksi poikavahvistus.

  Osastollamme voit tavata Poikien Äitien tiimiä sekä bloggaajia ja viettää pientä äiti ja poika -hetkeä, kaiken muun hulinan keskellä. Voit ostaa tarjoushinnoin Poikien Äitien tuotteita ja myynnissä myös todella edullisesti erä pienten poikien espanjalaisia vaatteita.

  Perjantaina klo 10-11 ja 14-15 paikalla Onneen ei tarvita edes pankkia- blogin Janiika. Jos haluat nuuskuttaa pienen vauvan tuoksua, onnistuu se samalla, sillä mukana Janiikalla perheen tuore poikavauva. Sunnuntaina paikalla klo 10.30-15.30 räväkkä ja ihastuttava Ihmemaan Mutsi -blogin Linda.

  Me olemme Sannan kanssa messuilla koko messujen ajan. Olisi hauska vaihtaa teidän kanssa kuulumisia, joten tulkaa juttelemaan. Välillä vierailemme Hupicon-lavalla, mutta meistä jompi kumpi on aina osastolla ottamassa teitä vastaan.

  Tule osallistumaan myös meidän messuarvontaamme. Voit voittaa Nerf-pyssyn ja panoksia.

  Osastonumero 6f75

  Nähdään messuilla!

  Huomaa myös nämä, Lapsimessut 2019

  Silent Discon Suomen ennätyshaaste

  Tähän pitää tietysti poikien osallistua. TwoDads®️ ja StepUp School haastavat koululaiset ja sitä nuoremmat mukaan ohjatun Silent Discon Suomen ennätykseen. Tavoitteena on saada 100 osallistujaa bilettämään yhtä aikaa. Ennätystä tavoitellaan samanaikaisesti Lapsimessuilla ja Hupiconissa. Ideana siis se, että musa soi luureissa.

  Koululaiset haastetaan opettelemaan trendi-tanssiliikkeitä kotona tai koulussa etukäteen ja sitten näyttämään osaamisensa yhdessä kaikkien kanssa messuilla. Katsokaa ensimmäinen tanssiliike.

  Suomen ennätykseen voi osallistua Hupiconin lavalla Perjantaina 12.4. klo 10:30, Lauantaina 13.4. klo 14.00, sekä Sunnuntaina 14.4. klo 14.00. Lisäksi Silent Discoa voi käydä kokeilemassa TwoDadsin osastolla Lapsimessujen Eväsparkissa.

  Osastonumero 6p40.

  Hupicon lava

  Kids Talent 2019

  Kilpailu on avoin kaikille 5-11 -vuotiaille lapsille ja tyylilaji on vapaasti valittavissa. Kids Talent 2019 kilpailussa voi lapsi esittää omat taitonsa, on sitten kiinnostunut laulusta, soittamisesta, voimistelusta, tanssista, taikuudesta, imitoinnista tms. Lähettäkää lyhyt max. 3-4 minuutin mittainen video lapsesta, jossa hän tuo omat taitonsa esille. Liittäkää mukaan vanhempien, sekä lapsen henkilötiedot.

  Lue lisää kilpailuista

  Videoiden perusteella valitaan 10-15 parasta ehdokasta semifinaaliin, jossa tuomaristo valitsee lopulliset KIDS TALENT-2019 finalistit, jotka esiintyvät Lapsimessuilla lauantaina.

  Aika 13.4 klo 15.00.

  Vekarat-lava

  Lapsimessujen ja Hupiconin ohjelma täydentyy maaliskuun 2019 aikana. Lapsimessut 2019

  Vastaa