• You are currently viewing Poikaperheissä mystisesti katoilevat tavarat

  Poikaperheissä mystisesti katoilevat tavarat

  Olemme huomanneet muiden poikien äitien kanssa, että meidän kaikkien poikaperheissä katoilevat tavarat mystisesti. Ja ne ovat meillä kaikilla samat tavarat. Sattumaako? Tietysti näitä tavaroita ja asioita voi hävitä myös muunlaisissa lapsiperheissä. Niitä voi kadota myös perheissä, joissa ei ole lapsia. Eikä suinkaan jokaisessa poikaperheessä nämä asiat katoile… mutta varmasti jokainen fiksu lukija sen tajuaa itsekin. Poikien äiti kun olen, niin tässä kuitenkin minun ja useamman muun poikien äidin huomio tavaroista, jotka meidän kaikkien perheissä jatkuvasti katoilee.

  Poikaperheissä katoilevat tavarat

  1. Nerf-panokset

  Mitkäs muutkaan katoilisivat poikaperheissä, kuin Nerfpyssyjen-panokset. Se on ihan sama kuinka paljon niitä ostaa, ne katoavat silti. Me tilasimme panoksia kerralla satoja kotiin, ja alle kuukaudessa ne olivat kaikki hävinneet. Meillä hävittämiseen osallistuu poikien lisäksi Kookos-koira, joka rakastaa kantaa niitä jonnekin sivuun ja repii sen oranssin pään irti. Näitä saa olla ostamassa vähän väliä.

  Lue myös: Nerfpyssyjen-panokset hyötykäyttöön. Äideille

  2. Sukat

  Sukat katoavat aina ja nimenomaan vain toinen sukka! Toiset parit eivät jostain syystä katoa? Olen luovuttanut tämän sodan kanssa ja meillä mennään parittomilla sukilla lähes aina, myös minä. Tuntuisi ihan hullulta heittää tuollainen iso sukkalaatikko sukkia roskiin, vain siksi, että värit eivät mätsää. Oudointa on, että missä nämä kaikki parittomat sukat nyt ovat? Luulisi, että sellainen määrä parittomia sukkia jo näkyisi kasana jossain.

  3. Pikkulusikat

  Pikkulusikoiden katoaminen on ehkä mystisintä ikinä. Niitä saa joka tapauksessa olla ostamassa koko ajan lisää. Mihin ne katoavat? Menevätkö ne vahingossa jogurttipurkin kanssa roskikseen vai lähtevätkö ne eväiden mukana pelimatkoille? Joka tapauksessa pikkulusikoiden hävikki on huomattava.

  4. Kynät ja pyyhekumit

  Miksi nimenomaan pojilla tuntuu kyniä ja kumeja katoavan enemmän kuin laki sallii? Osa meistä ostaa kynäpaketin viikossa ja silti sekin katoaa. Toisaalta on sitä todistettu vieressä kun kokonainen kynä kuluu yhden läksytuokion aikana pitkästä tyngäksi. Vaikea sanoa onko kulutus niin vauhdikasta vai häviävätkö ne, mutta kyniä ja kumeja saa joka tapauksessa olla ostamassa pojille ihan jatkuvasti. Mitään penaalia ei tietysti käytetä, vaan kynät ja kumit heitetään repun pohjalle, kun lähdetään kouluun.

  5. Juomapullot

  Ostin jossain vaiheessa pojille laadukkaita BPA vapaita ja kestäviä juomapulloja treeneihin. Nyt en enää viitsi, me mennään käytetyillä vischypulloilla. Juomapulloja hävisi lähes joka treeneihin tai ainakin joka viikko. Niihin kirjoitettiin kissan kokoisin kirjamin poikien nimet ja silti ne eivät koskaan enää päätyneet takaisin kotiin. No kun kurkkaa jalkapallohallin löytötavarakasaa, emme todellakaan ole ainoita äitejä, joiden pojilta juomapullot ovat jääneet treeneihin.

  6. Lippikset ja pipot

  Luulisi, että kun lähtee kotoa lippis tai pipo päässä, tajuaisi tulla myös kotiin takaisin ne päässä? No, niin ei poikaperheessä kuitenkaan tapahdu, ainakaan sen perusteella paljonko lippiksiä ja pipoja joutuu vuositasolla hukkaan. Johtuuko se siitä, että ne joudutaan ottamaan kypärän alta pois ja ne katoavat siinä vaiheessa vai katoavatko ne kaikki päiväkotiin ja kouluun? Vai ehkä kavereille?

  Lue myös: Näin pysyt järjissäsi energisten poikien äitinä -5 kohtaa

  7. Pallot ja kiekot

  Meillä pelataan kesällä paljon säbää omalla pihalla. Vaikka pelit tapahtuvat omien aitojen sisällä, häviää sählypalloja silti järjettömiä määriä kesän aikana. Me vanhemmat ostamme niitä pakettitolkulla pojille. Jääkiekkoa pelaavien poikien äidit kertovat, että kiekkojen kanssa sama juttu. Aivan sama juttu myös futareiden kohdalla. Jalkapallohallille on useampi pallo hävinnyt. Miten se on edes mahdollista? Luulisi, että jalkapallon kokoisen pallon löytäisi kuka vain. Todennäköisesti pallot ovat lähteneet väärille omistajille mukaan, ei ole nimittäin kerta tai kaksi, kun on epähuomiossa meidänkin pojat kantaneet jonkun toisen lapsen pallon kotiin asti.

  8. Pompulat ja urheilupannat

  Ne poikaperheet, joissa pojilla on pidempi tukka ja harrastetaan aktiivisesti liikuntaa, on pompuloiden hävikki aivan mieletön. Siinä vaiheessa, kun meillä oli kolmella pojalla pitkä tukka, ostin pompuloita meille joka viikko. Pompulat usein irtosivat poikien päästä treeneissä, eivätkä koskaan päätyneet takaisin kotiin asti. Sama juttu futispantojen kanssa. Futispannat ovat vielä “mukavan” hintaisia hävittää yhden käyttökerran jälkeen. Äidin kukkaro kiittää.

  Mitä teillä katoilee?

  Kommentit

  1. Sari

   Hei! Meillä vanhin poika käy jo töissä, minne hän ottaa kotiruokaa evääksi samoin kun isänsä. Meillä häviää eväsrasioita ja aina vaan jaksan siitä jankuttaa, että ne pitää muistaa tuoda takaisin kotiin. Välillä palautuu ja välillä ei, joten niitä häviää ja aina saa olla ostamassa uusia!

   1. Jonna

    Apua, se jatkuu vielä siis isompanakin!

  2. neito

   Meillä 10 vee poika, joka ei hukkaa tavaroitaan, kouluun ja harrastuksiin. Joskus on jotain jäänyt, mutta seuraavalla kerralla etsinyt unohtuneen asian ja ottanut sen taas mukaansa. Kotona tosi on joitakin asioita hukannut, mutta nekin löytynyt jossain vaiheessa. Poika hyvinkin samantyyppinen kuin lähipiirinsä eli rauhallinen, joten omppu ei ole kauas puusta pudonnut.

   1. Jonna

    Meilläkin selvästi on eroja meidän pojissa, osa hävittää ihan kaiken ja osa sitten vähän vähemmän. Mutta meillä hävittelee kyllä vanhemmatkin, että meillä myös omppu ei ole kauas puusta pudonnut 🙂

  Vastaa