• You are currently viewing Mun lapset syö mut konkurssiin!

  Mun lapset syö mut konkurssiin!

  Olenkohan ainoa äiti, joka menettää hermonsa välipaloihin, aamupaloihin ja iltapaloihin?! You know, niitä joita pitäisi näille kasvaville pilteille tarjota lämpimien aterioiden ohessa, joka päivä. Mieluusti jotain muutakin, kuin pelkkää sokerihöttöä. Olis hyvä  olla kuitujakin, sopivasti energiaa, ja tietty sellaista, joka alakouluikäisenkin on helppo laittaa itse. Ja entäs sitten ne lämpimät ruoat? Perunaa, riisiä vai pastaa? Oh my. Tuntuu että kaupassa ei satanen ole kuin näyttää, kotona tämä itse tehtailemani armeija käy ostosten kimppuun jo eteisessä ja jääkaapissa on seuraavana päivänä vain valo. Masentavaa! Ruoka on hyvää ja syöminen on kivaa, mutta olisi kiva selvitä ruokaostoksista vähän pienemmällä summalla.  Pienellä kauhulla aloin pohtimaan aikaa, kun kaikki kolme ovat isompia. Mites sitten? Jos kahden kilon muusi bolognesekastikkeella menee nyt yhdellä aterialla, mites on teini-ikäisten poikien kohdalla? Mun lapset syö mut konkurssiin tätä menoa. Tai sitten ehkä ei!

  Yksi maailman typerimmistä asioista on pois heitetty ruoka!

  Pääsin jokunen kuukausi sitten tutustumaan sellaiseen hävikkiruokapalveluun kuin Matsmart. Sieltä siis saa tilattua edullisesti sekä elintarvikkeita että päivittäistavaroita, joita ei esimerkiksi Kesko (K-marketit) tai S-ketju (Prismat, Salet jne) suostu enää ostamaan koska niissä on virheellinen pakkaus, ylituotantoa tai parasta ennen-päiväys lähestymässä. Ihan hirveästi en laskettele luikuria, kun sanon että saamme viikon ruoat ostettua liki puolet edullisemmin, kun tilaan ostokset Matsmartilta. Sen lisäksi että säästän pitkän pennin vähistä rahoistani, meidän poppoo saa olla mukana pelastamassa ruokaa. Melko win-win tilanne, sanoisin. Roskiin heitetty ruoka on yksi maailman typerimmistä asioista. Mulla tosiaan kaikkein eniten stressiä tuovat välipalat – toisinaan lasten pitäisi itse pystyä napsimaan jotain täyttävää ja ravitsevaa murkinaa. Lemppareiksi ovat nousseet Matsmartilta saatavat nuudelikipot, vadelmapuuro sekä pasta bolognese (joka on muuten just nyt ihan supertarjouksessa!). Näiden lisäks meidän koriin löytävät tiensä näkkärit, puurot, murot, kastikkeet, pastat, riisit, smoothiet pesuaineet, kasvimaidot, kiisselit…no joo, oikeastaan kaikki mahdollinen. Treenaaville sieltä löytyy esimerkiksi erilaisia proteiinivalmisteita, luomutuotteille on oma osastonsa kuten myös lemmikkien murkinoille. Sain Matsmartin tyypeiltä teille nyt kivan alen, eli uusille asiakkaille 5 euron arvoinen alennus koodilla UUSI5. Koodi on voimassa 1-7.4, ja koskee yli 25 euron tilauksia. Paketti tulee parissa päivässä ja toimituksen voi valita esimerkiksi R-kioskille – eli unohdetaan ne Postin jonot :- )

  Tässä on yhteen kuvaan kiteytettynä jokunen supertuote.

   

  Nyt on oma lehmä ojassa, mutta kuulisin tosi mielelläni teidän hittituotteita Matsmartin valikoimasta? Olis kiva saada uusia vinkkejä, valikoima on niin laaja ja vaihtuukin usein, että paljon on vielä testaamatta.

  Kommentit

  1. Niz

   Mehut on ehdoton suosikki.. Joskus tilannut laatikoittain pillimehuja.. Mut vaikia sanoa suosikkia kun tuotteethan vaihtelevat kovin.. Näkkärit ja valitettavasti karkit tulee paketissa joka kerta. 😂😂

  2. Lara

   Pari kertaa käyttänyt. Jatkuvasti vaihtuva valikoima on sekä hyvä että huono puoli – mielenkiitoista selata valikoimaa (jos ehtii), mutta jos niitä hyväksi todettuja ei-niin-sokeria myslejä tai jotakin muuta hyväksi todettua löydy, jää tilaus tekemättä. Ja valitettavasti suuri osa tuotteista ei ole sen ihmeellisemmässä alennuksessa kuin meidän lähiruokakaupassa; esim. kasvimaidot, pastat, riisit ja tomaattisäilykkeet ovat lähicittarissamme huokeammalla hinnalla myynnissä kuin Matsmartissa, eikä maailma pelastu sillä, että elintarvikkeita rahdataan Ruotsista Suomeen etenkään, jos sisältönä on paljon vettä sisältäviä tuotteita.

   On tärkeää, että ruokahävikistä ja sen vähentämisestä keskustellaan ja vähikkiä pyritään minimoimaan, mutta kuljetusmatkat ja omat kulutustottumukset kannattaa myös ottaa kriittiseen tarkasteluun.

  Vastaa