• You are currently viewing Nainen. Kasvata sinä karvoja, minä en halua

  Nainen. Kasvata sinä karvoja, minä en halua

  Olen jotenkin tosi kyllästynyt tähän yleiseen natinaan kaikesta. Nyt vauhkotaan siitä, että naisten pitäisi antaa karvojen kasvaa villinä ja vapaana, koska tasa-arvo. Kuule nainen, kasvata sinä karvoja, minä en halua! Olen sitä mieltä, että nainen voi antaa kasvaa karvojen villinä ja vapaana niin halutessaan ja tuskin sitä kukaan keneltäkään kieltää, mutta minä en halua! Joten en aio.

  Miksi nämä karvojen vapauttajat eivät vain kasvata karvojaan? Sen sijaan yrittävät saada kaikki muut naiset niitä kasvattamaan. Hyvin harvan tämän asian puolestapuhujan olen nähnyt karvojaan kasvattamassa. Eli jatkossa vähemmän puhetta ja enemmän tekoja.

  Luin juuri Munakoisoni ja minä- bloggaajan aihetta avaavan kirjoituksen ja päätin vihdoin tarttua itsekin tähän aiheeseen. Tästä on pitänyt jo pitkään oma sanainen arkkuni avata. Joten tässä.

  Jasminen kirjoitus: Karvaiset naiset sirkukseen, karvaiset miehet johtajiksi

  Karvainen nainen

  Kun on tosi karvainen, niin kuin minä, ei todellakaan halua kasvattaa mitään karvoja. Se ei liity tasa-arvoon millään muotoa. Naisena peilaan itseäni naisiin ja koska minulla kasvaa 99% tummempaa ja vahvempaa karvaa kuin perus suomalaisella naisella, en halua olla mikään poikkeus massasta. Minua ei siis auta jos kaikki suomalaiset naiset kasvattavat karvat, sillä minun karvani ovat ihan omaa laatuaan. En haluaisi kasvattaa niitä joka tapauksessa.

  Lue myös: Vain todella seksikkäät naiset tekevät poikia

  Jos minulla kasvaisi perus suomalainen vaalea karvoitus, voisin ihan hyvin jättää esim. nilkkakarvat sheivaamatta. Nyt en todellakaan halua jättää niitä sheivaamatta, paitsi välillä jätän laiskuuttani ja ihan kamalat jouhet sieltä sitten heti kasvaakin.

  En sheivaa muiden takia, vaan itseni. Ja KYLLÄ, tämä pitää paikkansa. En tykkää mustasta nilkkakarvoituksesta sitten yhtään. Pidän sellaista vaatteista, joihin mielestäni mustat pitkät nilkkakarvat eivät oikein istu. Kuten mekot ja korkokengät.

  No joku tähän sanoisi, että onhan sitä miehilläkin. Onhan niillä, mutta ne ovat miehiä, minä olen nainen. Peilaan itseäni naisiin. Naisilla aika harvoin kasvaa mustaa jouhta jaloissa. Ei minua muiden karvoitus haittaa yhtään. Jos joku nainen haluaa kasvattaa karvat, niin antaa mennä. Mutta minua on ihan turha lähteä ylipuhumaan siihen hommaan.

  korkkarit
  Vaikka sheivaisin kuinka, niin alle päivässä jo rehottaa.

  Viikset ei ole naisella kivat

  Kun olin lapsi, inhosin ”viiksikarvojani” yli kaiken. Nyt kun voin elää ilman niitä, haluan TODELLAKIN tehdä niin jatkossakin. Jos kaikilla naisilla kasvaisi tummat viikset, niin asia olisi eri. Varmastikin me naiset silloin niitä myös pitäisimme. En siis usko, että tämä on millään muotoa tasa-arvo kysymys. Kysymys on kahden sukupuolen erosta.

  Miehet ovat keskimäärin karvaisempia kuin naiset. Joten miehillä karvoitus nähdään luonnollisempana. Naiset ovat keskimäärin karvattomampia, joten vahva karvoitus naisella on poikkeus. Tästä syystä naiset ovat alunperin varmaankin alkaneet ajamaan karvojaan?

  Lue myös: Lantionpohjalihakset tiukaksi -Perfect PFE laitteella

  Usein naiset korostavat naisellisuutta ja miehet miehisyyttä, nämä piirteet kun ovat viehättäneet vastakkaista sukupuoltakin läpi aikojen. Se on varmasti siis ihan luonnollista, että nainen on lisännyt naisellisuuttaan poistamalla karvoitustaan ja mies lisännyt miehisyyttä kasvattamalla karvoitustaan.

  Voihan kaikesta tehdä tasa-arvo kysymyksen niin halutessaan, mutta minusta tämä ei liity mitenkään tasa-arvoon, että naiset ovat karvattomampia kuin miehet. Nainen saa halutessaan myös ne karvansa kasvattaa, enkä usko minkään työpaikan tai muunkaan tärkeän jutun siitä hankaloituvan, että naisella on karvoja. Parisuhteeseenkin löytyy luultavasti mies (tai nainen) joka pitää karvaisista naisista. Joten ei muuta kuin kasvattamaan.

  Ps. Oletko miettinyt ikinä, että miksi miehet eivät saa antaa partojensa kasvaa villinä ja vapaana? Vielä vuosituhannen vaihteessa 80% naisista ei tykännyt miehellä viiksistä ja parrasta. Pitkä parta tuskin on myöskään miehillä eduksi työnhakutilanteessa moneen työpaikkaan. Onko tämä sen reilumpaa, kuin sekään, että naiset sheivaavat jalkansa? Vai annetaanko ihmisten vaan itse päättää omaan kehoonsa liittyvät asiat!

  Kommentit

  1. Mia

   Amen. Muut tehköön mitä tekee, mutta minä sheivaan / nypin ja sokeroin. Piste.

  2. JP

   Olin niin nettihaltioissani, että tämän kommentointi sattui silmään ja siis olen mies, mutta kommentoin siksi, koska kirjoittaja on aivan oikeassa. On miehiä jotka haluavat lihottaa naisensa 300kg+ ja naiset vielä vapaaehtoisesti suostuvat, joten fine. Mutta karvaisuus (Huom! Liiallinen!) ei sovi naisille ja itse 40v miehenä ja isänä odotin 14-15v milloin parta kasvaa, mutta v..uttaa nykyisin (pitivät naiset sänkeä seksikkäänä tai eivät) pari kertaa vähintään viikossa turvautua Gilletteen naaman takia ja en itse ole mikään ”kaunotar”, mutta kyllä pistää silmään mikäli näen viiksekkään naisen tai rannalla kainalokarvoilla ja yhtä karvaisilla jaloilla varustettu kuin itse olen. Itse esim naama ja kainalot ja muut paikat eivät näy kuin harvoille ja valituille mitkä pidän ajettuna MIEHENÄ. Olkoot homoa tms mutta hetero olen ja ei värähdä viisari miehen pepulle eli se kertonee paljon. Naisen pitää näyttää naiselle on mielipiteeni ja ei minullakaan ole 6-packia (tai aikanaan juotu aika monta) enkä vaadi naisilta (enkä taida edes haluta missikroppaa), mutta jos minun pitää tuijottaa tuntematonta naista puolituntia miettien, että kumpi hän on mies/nainen, niin silloin on vikaa naisellisuudessa. Selluliitit sunmuut ei ole aihe, mutta viikset ja kainalot sekä sääret kuuluvat posliiniosastolle ja voin sanoa, että aika monta naista olen alasti eläessäni nähnyt (livenä) ja varmaan karvaisen viimeksi -90 luvulla (paikkaa tarkentamatta) eli sekin on sama juttu kun itselläni kait?? En kehtaa edes miesten kanssa saunaan mennä ”pöheiköllä” nykyisin, joten seuraavaksi kun nään karvaisen intiimialueen naisella (toki kummankin yhteisellä suostumuksella), niin tod.näk tuijotan tunnin ennen tajuamista. Kiitos ja Anteeksi.

  3. Ingles

   Etelä-Euroopassa miehet sheivaavat rintakarvansa…

  4. Mimmi

   Nyt on aika laiskaa argumentointia. Aiheeseen ei selvästi ole perehdytty yhtään ennen näppikseen tarttumista.

   Kysyt tekstissä ”Tästä syystä naiset ovat alunperin varmaankin alkaneet ajamaan karvojaan?” No itse asiassa nykyaikainen naisten karvojen ajelu juontaa juurensa 1900-luvun alkupuolelle, siihen hetkeen kun Gillette toi markkinoille nykyaikaiset shaverit. Markkinoinnin ensimmäinen kohdeyleisö oli miehet, joille mainostettiin parran ajamista. Kun tämä markkina oli otettu haltuun, kääntyi Gilletten katse naisiin. Heille markkinointi oli vaikeampaa, koska naisilla ei ole partaa. Piti keksiä uusi alue, jota ihmiskehossa olisi olevinaan ”tarpeen” ajella. Päädyttiin kainaloihin. Mainostus tehosi ja nykyisin naisten kainaloiden ajeleminen on muuttunut niin normaaliksi, että siitä poikkeavat saavat osakseen epäasiallista kohtelua ja kommentointia.

   Kirjoituksessasi kerrot, että koet, että sinua (tai kaikkia naisia) painostetaan ajelemisen lopettamiseen. Siitä ei ole kyse. Jokaisen pitäisi saada tehdä oma valinta karvojensa suhteen ja kaikkien valintojen pitäisi olla ihan yhtä hyväksyttäviä. Tämä tarkoittaa sitä, että olisi ok ajella karvat JA olisi ok jättää karvat ajelematta. Tällä hetkellä näin ei kuitenkaan ole. Naista, joka ei ajele karvojaan, saatetaan tuijottaa tai kommentoida rumasti, hänen saatetaan olettaa olevan ”hippi” tai gay yms. Sinäkin julistat väliotsikossasi, että VIIKSET EI OLE NAISELLA KIVAT, vaikka väität, että ajelematta jättäminen olisi susta ihan hyväksyttävää.

   Ja kaiken muun lisäksi mainitset kaksi kertaa, että tämä karvakysymys ei ole susta tasa-arvo-ongelma. Miehellä on kaksi vaihtoehtoa: hän voi leikata hiukset ja sheivata karvat TAI antaa kaikkien karvojen kasvaa luonnollisina. Kumpaakaan vaihtoehtoa ei yhteiskunnassa kummastella, eikä kummastakaan joudu ikävän kohtelun uhriksi. Naisella ei ole kahta hyväksyttyä vaihtoehtoa. Naisen vaihtoehdot ovat joko hoitaa karvojaan yleisen normin mukaisesti ja olla hyväksytty, tai antaa karvojen kasvaa ja sietää siitä koituvia sosiaalisia haittoja. Nainen ja mies eivät siis ole tässä asiassa tasa-arvoisessa asemassa.

   1. Jonna

    Pelkkä aloituksesi tiputti arvostuksen koko kommentiltasi ja sen jälkeen sitä on tosi vaikea enää tosissaan ottaa. Kokeile ensi kerralla sellaista lähestymistä, että et ensimmäisenä hauku toisen mielipidettä väsyneeksi (tai muutenkaan hauku). Saattaisit saada paljon hedelmällisemmän keskustelun aikaan.

    Näkemyseroja vain. Minä en usko, että kainalonsa ajelematta jättävä nainen olisi mikään kummastus. Ketään tuskin kiinnostaa toisten kainalokarvat. Itselläni ainakin kasvaa niin vauhdilla kainalokarvat, että välillä olen ollut toppi päällä vahingossa kainalokarvat rehottaen. Ketään ei ole näyttänyt haittavaan, eikä kukaan ole tuijotellut. Ehkä välillä se on omien korvien välissä se ”tuijottelu” ja sitä näkee sielläkin missä sitä ei ole. Tätäkin vaihtoehtoa kannattaa miettiä.

    Viikset on asia mitkä eivät kasva 99,9% naisista. Ei kyse ole silloin mistään naisille kuuluvasta ominaisuudesta, vaan asiasta mikä ei ole samanlailla kuin muilla naisilla. Jos olet sitä mieltä, että meikäläisten, jolla kasvaa viiksikarvat pitäisi antaa niiden tasa-arvon vuoksi kasvaa, niin olet sitten varmaan myös sitä mieltä, että nainen ei saisi muutenkaan olla huoliteltu ja kaunis? Aika epäreilua, että viiksikarvaisen naisen pitäisi antaa karvansa kasvaa naamassa, vaikka hän heti olisi aivan eri näköinen kuin muut naiset. Edelleen…nainen peilaa yleensä itseään naiseen. Haluaa näyttää siltä miltä suurin osa naisista näyttää. Ja viiksikarvoja ei ole naisilla.

    Miesten vaihtoehdot eivät ole välttämättä niin mahtavat kun tuossa kuvailet. Miehellä voi olla niin vahva kasvu karvoissa, ettei niiden leikkailu tule kyseeseenkään. Miehillä voi myös tippua tukka (kuten monella miehellä tippuukin) ja siitä tulee heille sosiaalisia haittoja, jos ei muuta niin naisten ikävää pilkkaa. Tässä miehillä ei ole edes vaihtoehtoja. Naisilla sentään on, on vaihtoehto ajaa ne viiksikarvat. Ja sen myös teen, koska olen siihen oikeutettu.

    Edelleen… vähemmän puhetta ja enemmän tekoja. Saatte enemmän aikaiseksi kun kasvatatte karvanne ja annatte muiden tehdä mitä haluavat.

  5. Sanna

   ”Viikset on asia mikä ei kasva 99,9% naisista”. Ei kyllä pidä paikkaansa. Kaikilla naisilla kasvaa ylähuulen päällä karvoja, monilla ne ovat vain niin hentoja etteivät erotu. Toiset taas nyppivät niitä, kuten teet itsekin. Vaikka naisen ”viikset” erottuisivatkin selvästi, ovat ne kuitenkin aina ”naisviikset”, eivät koskaan samanlaiset kuin miehillä. Kaikki karva mikä kasvaa, on normaalia, normaalia sille hmiselle, jolle se karva kasvaa. Toisiin on aivan turha verrata, jokaisen keho on omanlaisensa, ja jonkun toisen normaali ei ole välttämättä normaalia sinulle.

   1. Jonna

    Viiksiä ei kasva naisilla, juurikaan ikinä. Ei ihokarvoitus ole yhtä kuin viikset. Karvoja varmasti on jokaisella ihan joka paikassa ihoa, mutta minä puhun tässä VIIKSISTÄ. Paksuista mustista viiksikarvoista joita ei todellakaan suomalaisilla naisilla juurikaan koskaan kasva huulessa. Ja kommenttisi juuri alleviivaa sitä, että et ymmärrä mistä puhun. Joillain naisilla oikeasti kasvaa VIIKSET ei mitkään naisviikset ja harvaa jouhta vaan ihan oikeat viiikset.

  6. Hellu

   Siistityt karvat naisilla näyttävät minusta aina paremmalta kuin karvattomuus. Gynekologit eivät suosittele karvojen ajoa kokonaan. Häpyharvat suojaavat herkkää ihoa infektioilta ja hiertymiltä. Karvojen ajaminen kokonaan pois aiheuttaa riskin karvatupen tulehdukselle niin naisille kuin miehille.

   1. Jonna

    häpykarvoitus onkin juttu mitä ei edes tällainen runsaskarvainen voi oikein hoitaa pois 🙂 kasvavat niin nopeeta takaisin, että saisi olla kolme kertaa päivässä ajelemassa 🙂

  Vastaa