• You are currently viewing Saako pääsiäistä viettää, jos ei usko?

  Saako pääsiäistä viettää, jos ei usko?

  Voiko juhliapyhiä viettää, piittaamatta perinteistä? Pääsiäinen pähkinänkuoressa!

  Niin, voiko näitä pyhiä kuten joulua ja pääsiäistä viettää, vaikka ei perusta niiden historiaan? Meidän lapset on kastettu kristinuskoon, mutta sen jälkeen olemme mieheni kanssa eronneet kirkosta. Mieheni on ateisti, ja omaa elämänkatsomukseni taas on buddhalainen. Silti meillä vietetään kaikkia vahvasti kristinuskoon liittyviä pyhiä. Kunnioitan sitä että joillekin esimerkiksi tämä pääsiäinen on vahvasti uskonnollinen juhla, mutta mitä ne meillä sitten ovat? Kuvat kertovat varmaankin parhaimman, mutta meille nämä pyhät tarkoittavat kiireettömyyttä ja rentoutumista. Olemme seikkailleet luontopolulla, pelanneet lautapelejä, paljuilleet, syöneet hyvin, tavanneet ystäviä, telttailleet, tehneet pihahommia…

   

  Lautapelit osana aikuisten illanviettoa

  Lauantaina ystävän syntymäpäiväjuhlilla vuorossa oli kylmää viiniä, herkkuja JA LAUTAPELEJÄ. Siis musta on mielettömän ihanaa, miten lautapelikulttuuri on uudelleen (?) löytänyt tiensä myös aikuisten illanviettoihin. Me pelaamme kaveriporukalla varmasti ainakin kerran viikossa yhden pelin, mitä milloinkin. Nyt vuorossa oli Late Night Alias k-18, peli on peräisin Tacticilta. Henkilökohtaisesti tykkään eniten Tacticin peleistä, sillä niissä on poikkeuksetta mukana selkeät säännöt, ja tuotteet ovat laadukkaita. Tämä Late Night Aliaksen k-18-versio oli mulle uusi tuttavuus, mutta aivan mielettömän hauska. Todellakin sopii juuri aikuisten illanviettoihin. Ei ole mitenkään roisi – jos ei sitten halua itse muokattavista korteista sellaisia tehdä 😀 Eli peliä voi muovailla pelaajien mukaan, mikä oli tosi mukavaa. Olisi kiva kuulla, että liittyvätkö lautapelit muiden aikuisten iltoihin, ja onko teillä ehkä hyviä pelivinkkejä?

  Munajahtia mutta ilman pieniä muoviyllätyksiä

  Sunnuntaina lapset pääsivät munajahtiin – hieman erilaiseen tänä vuonna. Emme ostaneet montaakaan munaa jonka sisällä olisi ollut perinteinen pieni muoviyllätys. Ostimme tavallisia munia ilman sisällystä, sekä Lumo Stars surprise eggit, joiden sisältää löytyy ihana kiiltosilmäinen pehmolelu. Tutustuin vastikään näihin Lumo Stars-tuotteisiin, joiden joukossa on siis myös Surprise egg-munat. Munat olivat ihan nappijuttu pääsiäiseen, mutta sopivat aivan ehdottomasti myös esimerkiksi lahjoiksi ympäri vuoden. Meillä sekä kuoret että supersuloinen sisus menivät käyttöön välittömästi – ja parin viikon päästä oleville kaverisynttäreille päätettiin hankkia lahjaksi Surprise egg. Lumo Stars-tuotteisiin kuuluvat myös kuvissa vilahtavat muut pehmolelut sekä esimerkiksi puumaja – pitäähän pehmoilla olla koti. Pikainen selailu osoitti että tuotteiden jälleenmyyjiä löytyy kattavasti, mutta meille ne saapuivat kätsysti ihan Tacticin omasta verkkokaupasta.

  Summa summarum – meillä ei siis erityisiä pääsiäisperinteitä ole. Rairuohoa kyllä kasvatettiin ja koristeltiin pajunoksia, mutta muuten ainoa perinne taitaa olla se että pyritään tekemään pyhistä mahdollisimman vaivattomat. Siivottiin etukäteen ja käytiin hyvin kaupassa, jotta saatiin oikeasti vain olla.

  Miten teidän pääsiäinen sujui, onko teillä pääsiäisperinteitä? Voiko mielestäsi pääsiäistä viettää, vaikka ei esimerkiksi kuulu kirkkoon?

  Kommentit

  1. Jancu

   Kristinusko on asettanut pyhänsä pakannallisten juhlien päälle, joten miksei saisi juhlia 🤔

   Meillä kukaan ei kuulu kirkkoon, poika saa tietenkin mennä rippileirille jos tahtoo.

  Vastaa