• You are currently viewing 10 merkkiä joista tiedät, että et ole enää nuori

  10 merkkiä joista tiedät, että et ole enää nuori

  Et ole enää nuori- kuiskasin itselleni, kun tässä keväällä painelin menemään ulkona legginseissä, lenkkareissa ja nilkkojeni kohdalla minulla vilkkui pitkät kirjavat raitasukat. Kaikki teinien vanhemmat tietävät, että nilkat pitää nykyään olla paljaat. Jos housujen ja kenkien välistä näkyy sukat, niin se on vähän sama, kuin meidän nuoruudessa oli jollain sukat sandaaleissa. Eli siis tosi out.

  Aloin sitten miettimään, että mitkä kaikki jutut paljastaa sen, että ei ole enää nuori? Jos ei nyt puhuta rypyistä tai siitä, että ajokortissa niin lukee. Vaan sellaisista merkeistä, joita ei ehkä tule ajatelleeksi. Listasin niitä tähän muutamia. Löytyykö teiltä muilta 30-40 ja 50-vuotiailta jo näitä merkkejä?

  Lue myös: Lomamatkan kauhunhetken Kroatiassa

  10 merkkiä menetetystä nuoruudesta

  1. Mukavuus menee muodin edelle

  Kyllä vain, ne raitasukat lenkkareissa on hyvä esimerkki siitä. Ei ole niin väliä, miltä näyttää, ainakaan ihan joka hetki. Kunhan on lämmin ja mukava olla. Jalassa pieruverkkarit tai legginsit, päällä iso t-paita ja tukka äitinutturalla. Jalassa mielummin lenkkarit kuin korkkarit. Siinä on jo monta merkkiä siitä, että et ole enää nuori.

  2. Yksi kahvikuppi ei riitä

  Muistatko vielä niitä aamuja, kun yksi kahvikuppi riitti? Tai jopa nolla kahvikuppia. Vaikea muistaa, kun nykyään kahvia pitää kitata kaksin käsin monta kuppia, ennen kuin mitään vaikutusta edes huomaa. Illalla, kun menee nukkumaan, haaveilee jo seuraavan päivän aamukahvista.

  3. Tapahtumissa ja juhlissa odotat eniten ruokaa

  Ennen mietit saako tapahtumassa ilmaista viinaa. Nyt mietit, onko siellä hyvää ruokaa. Ennen mietit, miten puet näyttävästi päällesi, että näytät juhlissa hyvältä. Nyt mietit, miten puet päällesi, että voit syödä mahdollisimman paljon juhlissa, eikä vaatteet kiristä.

  4. Autoradiossasi soi HitMix, Ysäri tai Kasari.

  Vaihtoehtoisesti Suomipop tai Radio Nova. Omat lapsetkin joutuvat oppimaan kaikki 80- ja 90- luvun hitit ulkoa.

  5. Aurinkoinen päivä kuluu kädet mullassa

  Kun aurinko alkaa paistamaan, alkavat erityisesti omakotitalossa asuvat ahkeroimaan puutarhan parissa. Putsataan pihakivetystä, maalaillaan aitoja ja kuokitaan kukkapenkkiä. Kevään mahtavuutta ovat puutarhahanskat ja kukkapenkki. Parasta on ikkunoiden loiste ja pölyttömät pinnat. Ennen voiton vei terassi tai rannalla makoilu. (Minulla tämä vielä hakee löytymistään…)

  Lue myös: Vaihdevuodet? Vai mitähän hittoa

  6. Trampalla tehdyn tempun jälkeen, et kävele viikkoon

  Ennen pystyit heittämään kuperkeikan ja kärrynpyörän, vailla mitään vaikutusta seuraaviin päiviin. Nyt, jos teet yllättäviä temppuja, on kroppa seuraavana päivänä aivan shokissa. Eikä palautumiseen riitä enää yksi päivä normaalin treeninkään jälkeen. Olen aika hyväkuntoinen 40-vuotias, mutta minullakin volttiharjoittelu trampalla teki selästä yhtä kipeän, kuin olisi pesäpallomailalla selkään hakattu.

  7. Joskus unohdat, mitä olit tekemässä ja minne olit menossa

  Ihan oikeasti, kamala tunne. Huomaat, että yhtäkkiä ei ole mitään muistikuvaa, mihin olit ajamassa autolla, tai mitä olit etsimässä kotoa. Eihän niitä usein tapahdu, mutta tapahtuu kuitenkin. Nuorena ei moisia unohduksia tullut, paitsi jos joku asia ei kiinnostanut tarpeeksi.

  Villejä napapaita vuosia.

  8. Napapaita ei tule enää kyseeseen

  Joko jenkkikset tursuavat sivusta tai löysä nahka heiluu housujen päällä. Vaikka olisit kuinka treenattu keski-ikäinen, on keskivartalon malli vähintäänkin muuttunut pötkyläksi. Uoma on kadonnut ja napapaidat eivät tule enää kyseeseen. Toki niitä voi halutessaan käyttää, mutta harva haluaa.

  9. Silmälasit lepäävät todennäköisesti nenälläsi

  Hyvin todennäköisesti olet saanut tai vähintäänkin saamassa silmälasit. Ikänäkö vaikuttaa jo ja nekin meistä, joilla oli hyvä näkö nuorena, ei ole sitä välttämättä enää. Jos olet nuorena pitänyt paljon piilolinssejä, käytät nyt enemmän silmälaseja.

  10. Inttipojat aiheuttavat äidillisiä tunteita

  Naisen ikävaiheiden kehityksen näkee parhaiten inttipojista. Ensin he olivat isoja ja aikuisia, sitten kuumia poikia, sitten suloisia nuoria ja nyt ne aiheuttavat jo äidillisiä ”voi pieniä poikia” tuntemuksia. Niin se aika kuluu…

  Mites on? Onko nuoruus jo takana?

  Katso kenellä on vielä nuoruutta jäljellä…ei äidillä, mutta Pertsalla kyllä!

  Mitä teidän elokuvailtaan yleensä kuuluu??? Kuuluuko popparit, niin kun äidillä ja Pertsalla? 😅 Elokuvailta saattaa joskus (jos on pienten poikien äiti) olla melko kuluttavaa äidille… 😀 😉 (Seuraa Poikien Äitiejä Youtubessa https://www.youtube.com/results?search_query=poikien+äiti)

  Julkaissut Poikien äidit Perjantaina 26. huhtikuuta 2019

  Kommentit

  1. Ingles

   tuo vaatetusjuttu kyllä riippuu aika paljon ihmisestäkin…ei kaikki nuoret sipsuttele korkkareissa, moni kulkee niissä lökäreissä ja isossa t-paidassa…nykyään

  2. Noo

   Meidän vanhin poika on menossa kutsuntoihin syksyllä. Ja todellakin on aika tunteellista.

  Vastaa