• You are currently viewing Curly boy method (kiharat vähän helpommin, myös tytöille)

  Curly boy method (kiharat vähän helpommin, myös tytöille)

  Curly boy method. Kiharat vähän helpommin pojille (kuvassa Oliverin pehko) ja äideille jotka haluavat tehdä sen vähän helpommin.

  Uutena villityksenä luonnonkiharan tukan omistavat tytöt ja naiset ovat villiintyneet Curly girl methodista. Siinä siis opetellaan käyttämään oikeanlaisia tuotteita, sekä kuivattelemaan tukka oikeilla menetelmillä, jotta tukan luonnollinen kihara pääsisi valloilleen. Methodista lisää Ylipyykkivuorten Hannan blogissa.

  Minä olisin pörröisen kiharan tukkani kanssa tähän methodiin varmastikin oikein oiva henkilö, mutta tähän mennessä tuntuu, että se olisi liian vaivalloista ja aikaa vievää minulle. Olen toki mielenkiinnosta lukenut siitä silti. Jos sitä joskus vaikka saisi aikaiseksi kokeilla.

  Mutta pojat…. miksihän tämän methodin nimi edes on Curly girl method, vaikka kiharat ne on pojillakin. Vai liittyykö se siihen, että pojat harvemmin kihariaan arvostaa tai haluaa sitä korostaa?

  Lue myös: Kesätekemistä lapsille

  Meidän poitsuilla (3/4) on mahtavat kiharat. Olen koittanut opettaa heitä arvostamaan upeita kikkaroitaan. Ossianilla on kaikista kiharin pehko, hän pitää sitä melko lyhyenä. Oliverin tukka kihartui vasta yli 2-vuotiaana, mutta kovin on kihara sekin. Vielä pitkässä mallissakin kihartuu reippaasti. Oscarin tukka on enemmänkin laineekas. Hänen tukkansa on myös hävyttömän paksu, sekin tietysti suoristaa kiharaa ja ehkä hämää vähän sitä, kuinka kiharat ne olisivat oikeasti. Olliella onkin sitten ihan suorat.

  curly boy method
  Meidän poikien kikkarat kun olivat 6,4 ja 2.

  Miten hoidat poikien kiharat

  Pitkään pojan tukkaan voi tietysti kokeilla Curly girl methodia, mutta veikkaan, että hyvin harva poika jaksaa sille tielle lähteä. Purnukoita pitää hankkia pilvin pimein ja rättejä sitoa päähän kuivattamaan hiukset. Ei ehkä jokaiselle pojalle sopiva juttu.

  Poikien kiharat (ja myös meidän naisten) saa myös hieman pienemmällä vaivalla nätille kiharalle. Tietyt jutut kun toteuttaa, niin hiuksen oma kihara pääsee aika kivasti esiin. Tässä joitain vinkkejä.

  Lue myös: Mitä lahjaksi opettajalle? Opettajat kertovat

  Älä harjaa hiuksia (ainakaan kuivana)

  Kun olet pessyt poikasi hiukset, harjaa ne heti märkänä läpi. Sen jälkeen anna kiharan kuivua omille raiteilleen. Meillä jos pojilla on ollut lyhyempää tukkaa, sitä ei ole harjattu oikeastaan ollenkaan. Pidempää on kammattu harvapiikkisellä kammalla märkänä läpi. Sitten annettu kuivaa.

  Pese oikeilla aineilla, eikä liian usein

  Pelkkää vesipesua ei suositella, koska se nostaa hiuspohjan happamuutta emäksiseen suuntaan. Mikäli shampoota ei halua käyttää, on pelkällä hoitoaineella peseminenkin parempi kuin pelkkä vesipesu. Kiharalle tukalle sopii erityisen hyvin sellainen shampoo, jossa ei ole silikonia tai sulfaatteja. Hiuksiin jätettävä hoitoaine (suihke) toimii paremmin kuin pois huuhdeltava. Muotoiluun on hyvä käyttää esimerkiksi suolasuihketta. Mitään kovin vahvoja tököttejä ei kiharaan kannata laittaa.

  Kuivatus

  Kuivaus onkin se yksi merkittävimmistä jutuista. Meidän virhe on se, että käymme illalla suihkun jälkeen nukkumaan. Ei siinä paraskaan kihara mene nätiksi, kun on lytyssä tyynyn päällä. Kiharat laskeutuvat nätimmin, kun ne saavat kuivaa rauhassa. Pieni puristelu kuivaan kankaaseen (pyyhe ei ole hyvä, koska se kuivaa hiusta liikaa) ja valmis. Jos on kova kiire ja hiukset pitäisi saada nopeasti kuivaksi, kannattaa fööniin ostaa diffuusori. Meillä sellainen on aina ollutkin, koska välillä olen kuivannut sillä tukkani kiharaksi.

  Lisävinkki

  Kosteuta hiuksia! Tämän jutun kirjoittamisen jälkeen nappasin Curly girl methodista sellaisen lisän meidän hiustenhoitoon, kuin super-kosteutus. Teimme muutamana iltana peräkkäin hiusnaamiot (ei silikonia tai sulfaatteja) minun sekä poikien hiuksiin ja hiusten pörröisyys väheni selvästi. Kiharasta tuli tiukempi. Kosteutusta kannattaa ehdottomasti kokeilla lisänä vielä tähän perus kiharan hoitoon.

  Kikkarat asentoon ja menoksi

  curly girl
  Tässä mun omat kiharat, sillon kun annan niiden kihartua omillaan.

   

  Ja kun onnistuin kosteuttamaan hiusnaamioilla…

  Kommentit

  1. Ingles

   ja moni kiharatukkainen mieluummin kyllä suoristaa hiuksensa kuin kihartaa…

  2. Hanna

   Onko suositella tiettyä hiusnaamiota? 🙂

   1. Jonna

    Itseasiassa, tein sellaisen ratkaisun, että en ostanut virallista hiusnaamiota vaan hoitoaineen ja käytin sitä hiusnaamion tapaan. Koska tiedän, että ne on samaa ainetta, mutta eri purkissa ja eri hinnalla (olen opiskellut kampaajaksi). Ostin VARPU merkkisen Avocado hoitoaineen. Se on sulfaatiton ja vegaanien. Tosi hyvä löytö. Levitin sitä kuivaan tukkaan, niin paljon kun ikinä vaan jaksoi tukka imeä ja annoin vaikuttaa useita tunteja. Sitten huuhtasin sen pois. Ja puristelin kuivaksi. Tein pojille saman ja kiharista tuli tosi hyvän näköiset. Suosittelen.

  Vastaa