• You are currently viewing Vastaisku vatsataudille!

  Vastaisku vatsataudille!

  Se on täällä. Nimittäin vatsatauti.

  Heräsimme yöllä pienimmän poikamme itkuun. Mies lähti katsomaan mikä hänellä on hätä, ja noin minuuttia myöhemmin kiidätti oksentavan lapsen vessaan.  (Välihuomautus: miksi vatsatauti alkaa aina yöllä?)

  Siinä meni sitten tietenkin yövaatteet, petivermeet ja parit pehmolelut. Tuntia myöhemmin toiset. Ja kolmannet. Vatsataudin iskiessä on tietenkin ne perusjutut: luuttu heiluu alvariinsa, käsiä pestään vimmatusti ja desinfiointiainetta kuluu.

  Lisäksi uskon seuraavaan pyhään kolminaisuuteen: sipseihin, päärynämehuun sekä piirrettyihin.

  Kipeänä äidin kainalo on paras paikka.

  Kun joku pojista sairastuu, teen täsmäiskun kauppaan ja ostan herkkujen lisäksi myös kiisseliä, hedelmiä, suolakeksejä ja vanukkaita. AINA samat ostokset. Sohva vuorataan pyyhkeillä, pöydälle kasataan edellä mainitut herkut ja isketään piirretyt tulille. En eristä vatsatautista muista – en usko että se suljettu ovi välissä auttaa tarttumista ajatellen, ja lapsella on tarpeeksi ikävää kipeänä muutenkin. Sohvalla köllötellessä potilasta saa myös seurattua paremmin, ja pienen olon saa tehtyä siinä mahdollisimman mukavaksi.

  Nyt kuopus on perinteiseen tyyliin torkkunut sohvalla kevyen viltin alla, hetkittäin on jaksanut seurata piirrettyjäkin. Kun hän alkaa taas paranemaan – ja tämä pätee aina – saa potilas ”tilata” ihan mitä tahansa syötävää. Yleensä siis pizzaa ja hampurilaisia, joskus spagettia tai nuggetteja ja toisinaan on haluttu savustettua lohta tai jopa pirtelöä.  Kaikki käy, kunhan olo paranee ja voimat palaavat. On kuitenkin ollut ”hauska” huomata, että meillä on nämä tietyt tautirutiinit jotka toistuvat kerta toisensa jälkeen.

  Onko teillä tiettyjä tapoja tai ruokia, joihin turvaudutaan varsinkin kipeänä?

  Vastaa