• You are currently viewing Äidin hyvinvointi = perheen hyvinvointi

  Äidin hyvinvointi = perheen hyvinvointi

  Äidin hyvinvointi  kirjoitus, sisältää maininnan yhteistyössä saaduista tuotteista: Makeupshop, Depend Cosmetic, Popsockets Finland, Vitabalans, Biofrost Finland, Foodin ja Kulmakonditoria

  Meidän äitien suuri virhe on se, että unohdamme välillä kokonaan itsemme. Unohdamme, että meidän oma hyvinvointimme on myös muun perheen hyvinvointiin vahvasti liittyvä seikka. Hemmottelemme lapsiamme ja puolisoamme, mutta unohdamme hemmotella itseämme. Käsi sydämelle, koska hemmottelit äiti itseäsi viimeksi? Vessareissua yksin ei nyt lasketa. Äidin hyvinvointi, siinä missä lasten ja isänkin, on erittäin tärkeää! Kun kaikilla perheen jäsenillä on hyvä olla, niin perhe voi hyvin.

  Lue myös: 10 merkkiä joista tiedät, että et ole enää nuori

  Isien ajankäyttö lastenhoidossa on kasvanut koko ajan. Äidit kuitenkin vieläkin usein huolehtivat arjen organisoinnista, monesti ihan omasta halustaan ja osittain pakon edessä.  Joka tapauksessa tämä arjen sujuvuutta varmistava ajatustyö, eli metatyö on meneillään meidän äitien päässä koko ajan. Sen kuormitusta ei näe päällepäin, mutta se on olemassa. Vaikka näyttää, että äiti ei tee mitään, ajatustyö käy luultavasti koko ajan.

  Miten voida paremmin?

  Oman ajan ottaminen ei ole mikään synti, sen pitäisi olla itsestäänselvyys. Molemmille vanhemmille. Oman ajan ei tarvitse olla mitään ihmeellistä, riittää, että käy kävelylenkillä rauhassa tai istuu hetkeksi alas terassille ja juo vaikka kupin kahvia. Kuinka usein teet äiti niin? Pystytkö unohtamaan pyykit sekä pyyhkimättömät pölyt ja olla tekemättä mitään?

  Minulle oma aika on sitä, että käyn viemässä yksin koiran tai juon aamukahvin samalla nettiä selaillen. Omaa aikaa on myös se, kun lapset ovat menneet nukkumaan ja voin katsoa televisiosta jotain hömppäsarjaa tai lukea hyvää kirjaa. Parhaimman rentoutumisen saan kuitenkin silloin kun menen jäälle luistelemaan. Siinä tyhjenee pää ja mieli rentoutuu. Omalla kohdallani ei ole suurtakaan ongelmaa olla tekemättä mitään… Osaan sen oikein hienosti. Ehkä vähän liiankin hyvin.

  Miten sinä rentoudut ja otat oman aikasi? Vai unohtuuko se?

  Poikien Äidit
  Minä ja Sanna Hyvinvointi tapahtumassa
  Kakkuja juhliin
  Kakut tapahtumaan tarjosi: Kulmakonditoria

  Äitien hyvinvointitapahtuma

  Ehkä juuri siksi, ei ole suurikaan ihme, että neljä äiti-yrittäjää päättivät yhdessä järjestää Ihanille äideille hyvinvointipäivän Keravalle. Minä, Sanna, sekä Keravan Hop Lopin yrittäjät Emmi ja Niina laitoimme hynttyyt yhteen ja mietimme, miten tuoda hemmottelu äitien saataville, mahdollisimman helposti. Keksimme, että tuodaan hemmottelut sinne, missä äidit ja lapset ovat. Eli sisäleikkipaikkaan HopLopiin.

  Lue myös: 10 asiaa, mitkä on paremmin 40 vuotiaana, kuin 20 vuotiaana

  Järjestimme Ihanien Äitien Hyvinvointipäivän Keravan HopLopissa ja rentouduimme samalla itsekin. Yhteistyökumppanit mahdollistivat sen, että moni äiti sai rentoutua ja nautiskella hoidoista ja rentoutumistunneista vailla kiirettä. Oli kiva nähdä teitäkin siellä. Mukavaa kun saa nähdä ihan livenä ihmisiä, joiden kanssa ollaan tekemisissä somen kautta päivittäin. Erittäin liikuttavaa oli, että yksi teistä muisti meitä tapahtumassa myös lahjalla. Liikutuimme todella paljon.

  Katsotaan taas miten äitien hyvinvoinnista pidetään yhdessä huolta jatkossakin…

  Muista äiti…

  1. Ota viikoittain omaa aikaa
  2. Älä soimaa itseäsi tekemättömistä kotitöistä, kukaan muu ei niitä sinulta odota
  3. Hemmottele itseäsi säännöllisesti
  4. Organisoi! Asioita kotona voi hoitaa muutkin kuin sinä
  5. Jos olet väsynyt, niin lepää. Kotityöt ehtii hoitamaan huomennakin.

  Hop Lop Kerava

  Hyvinvointipäissä jaettuja ja myynnissä olleita tuotteita.

  Videossakin pätkiä tapahtumasta

   

   

   

   

  Vastaa