• You are currently viewing Tilannekatsaus

  Tilannekatsaus

  Aika vain menee, päivät rullaa ohitse. Olen ajanut sellaista elämän rallia tässä viime viikkoina ja kuukausina, että nyt on pakko pysähtyä ja tehtävä tilannekatsaus.

  Kyllä, mun on nyt oikeasti tarkasteltava elämääni niin, että pysähdyn kunnolla ja kirjoittelen ajatuksiani ylös. Oletteko te joskus pysähtyneet tekemään oman elämänne tilannekatsausta?
  Tämä keino oikeasti auttaa hahmottamaan tämänhetkisen tilanteen, kun näkee ajatukset silmien edessä eikä vain tunne niitä yhtenä pyörremyrskynä pään sisällä. Siellä omassa pyörremyrskyssä ainakin kun on aina niin paljon niitä ei-tärkeitä ajatuksiakin. Niistä on vaikea erotella ne tärkeät.  Esimerkiksi pesemättömät pyykit, lakananvaihto ja ”ai niin, wc-paperikin oli loppu, pitääkin muistaa ostaa sitä seuraavalla kauppareissulla”!

  Missä siis nyt mennään?
  Mahdollinen töihinpaluuni kesän jälkeen kiinnostaa teitä varmasti yhtä paljon kuin itseänikin. Lopullista päätöstä en ole vielä tehnyt, mutta asetin itselleni deadlineksi toukokuun viimeisen päivän. Siihen mennessä minun on tehtävä päätös. Toisin sanoen alle kaksi viikkoa aikaa. KÄÄK!

  Viime aikojen pohdinnat ovat saaneet minut myös tajuamaan, että tähän asti olen suorittanut elämääni päivästä toiseen saman kaavan mukaan. Olen myös oivaltanut, että nykyhetki ei ole elämän minulle tarjoama kokonaisuus, vaan minun itseni valitsema kokonaisuus. Ja kun kerran haluan muutosta, on aika astua mukavuusalueeni ulkopuolelle ja tehtävä heikkouksistani motivaatio kehittyä.

  Minulla on ideoita ja visioita miten lähteä tulevaa yritystäni kehittämään, mutta se rohkeus ja uskallus ei vielä ole niin voimakas mitä haluaisin sen olevan. Pelkään epäonnistuvani, mutta mitä sitten? Mitään ei voi oppia jos ei kokeile. Mitään ei voi oppia jos ei tee virheitä. Tämän kun saisin taottua itsellenikin siksi päällimäiseksi ajatukseksi.

  Kaadu seitsemän kertaa, nouse ylös kahdeksan. – Japanilainen sananlasku

  Vastaa