• You are currently viewing Sairaspäivän selviytymispaketti: Haaste 2 ja Karhun kakkaa!

  Sairaspäivän selviytymispaketti: Haaste 2 ja Karhun kakkaa!

  *sisältää yhteistyön

  Sairaspäivän selviytymispaketti: Haaste 2 ja Karhun kakkaa!

  Me vietettiin oikein koko perheen voimin sairaspäivää, ja te tiedätte mitä se tarkoittaa, kun lapsi ei ole hirveän sairas mutta ei tervekään. Kitinää, valitusta, kitinää… Ulos ei voinut mennä ja telkkua ei todellakaan jaksa katsoa koko päivää. Meillä pelataan lautapelejä ja luetaan kirjoja muutenkin todella paljon – mun mielestä ne sopivat kaikkiin tilanteisiin.

  Pojat halusivat ensin pelata Tacticin Haaste 2-peliä. Se on ihan huippuhauska, sillä pelaaja saa aina päättää itse että haluaako suorittaa aktiivisen tehtävän vai passiivisen. Lisäksi junioreille on joukossa omat kortit. Kiteytettynä pelin ideana on kerätä eniten rahaa veikkaamalla sitä, miten kukin pelaaja menestyy eri haasteissa. Sekä tietenkin myös itse suorittaa tehtäviä. Pelaajat voivat ennalta sopia peliajan, tai peliä voidaan pelata esimerkiksi niin kauan kunnes pankki on tyhjä. Haaste 2 on mun mielestä sekä lasten mieleen, että ihan mahtava myös aikuisten illanistujaisiin.

  Haasteen alussa jokaiselle pelaajalle jaetaan 80 yksikköä pelirahaa, sekä KYLLÄ ja EI-kortit, joilla pelaajat sitten veikkaavat muiden suoriutumista. Veikatessa pelaaja saa aina asettaa panokseksi maksimissaan puolet omista pelirahoistaan. Mikäli suoritusvuorossa oleva pelaaja onnistuu tehtävässä, hän voittaa kaikkien panosten yhteenlasketun summan pankista. Ne pelaajat jotka arvasivat pelaajan menestyksen oikein, saavat panoksensa takaisin sekä vielä saman summan pankista. Ne pelaajat jotka arvasivat väärin, menettävät panoksensa pankille.

  Passiivisissa haasteissa muut pelaajat nostavat kortin näyttämättä sitä sinulle. He asettavat panoksensa, lukevat tehtävän sinulle ja tämän jälkeen aloitat tehtävän suorittamisen.

  Aktiivinen haaste-kortissa tehtävä luetaan sinulle heti, jonka jälkeen muut pelaajat asettavat panoksensa ja voit suorittaa tehtävän. Aktiivisissa haasteissa pääset hyppimään, tasapainoilemaan, etsimään tavaroita ja käyttämään myös pelin mukana tullutta haastepalloa!

  Pelissä käytetään myös kolmea tiimalasia mittaamaan 15, 30 ja 60 sekunnin mittaisia suorituksia. Haastekortissa olevan tiimalasin väri kertoo, mitä tiimalasia kyseisessä tehtävässä tulee käyttää.

  Kakkajuttuja ja sivistystä samassa paketissa

  Pelin parissa menikin reippaasti yli tunti. Pakko kyllä paljastaa, että me käytetään noita aktiivinen haaste-pelikortteja poikien kanssa ihan muuten vaan jumppailuunkin. Haasteen jälkeen tartuttiin vielä kirjaan, ja mihinkäs muuhunkaan kuin Karhun kakkaa ja muita eläinten jälkiä-kirjaan. Annan tälle suurimmat propsit sen sivistävyydestä. Siis mikä on näiden pienten mielestä hauskempaa kuin kakkajutut? Eipä juuri mikään, ja tähän opukseen on kyllä ympätty hurja tietopaketti aiheesta.

  Karhun kakkaa ja muita eläinten jälkiä-kirjassa on siis eläinten jätösten lisäksi erilaisia eläinten jälkiä, sulkia sekä ohjeita luonnossa liikkumiseen ja retkeilyyn. Uskoisin että tämän kirjan avulla hieman nihkeästikin lukemiseen suhtautuva pikkuväki innostuu, sen lisäksi että kirja ammentaa älyttömän tärkeää tietoa luonnosta ja eläimistä. Meidän jengi liikkuu paljon luonnossa, ja tämäkin kirja on jo kahdesti päässyt metsäretkelle mukaan.

  Mitkä on teidän keinot sairaspäivistä selviämiseen? Lautapelit, piirretyt vai ehkä jokin ihan muu?

   

  Vastaa