• You are currently viewing Pienen budjetin terassi

  Pienen budjetin terassi

  Kesä ja terassikelit ovat täällä! Niin myös NÄIN SÄÄSTÄT RAHAA – juttusarjan toinen osa.

  PIENEN BUDJETIN TERASSI

   

  Asumme vanhassa 60-luvun omakotitalossa, jota olemmekin vuosien saatossa remontoineet paljon. Nyt haaveissa siintää terassi, johon pääsee kätevästi suoraan olohuoneesta. Tämä projekti ei kuitenkaan vielä ole edennyt unelmointia pidemmälle, joten ainakin tämän kesän saamme vielä viettää pihalla, jonne mieheni jo vuosia sitten teki meille laatoituksen terassikalusteita varten.

  Te, jotka olette tunteneet minut pidempään ja te, jotka olette oppineet minusta ja sisustusinnostani vasta kun olen aloittanut blogin kirjoittamisen, tiedätte, että rakastan tehdä pieniä sisustusmuutoksia useasti.

  Tällä kertaa vuorossa oli pihamme oleskelualue. Uudelle terassille haaveilen uusia kalusteita, mutta tässä kohtaa en halunnut tuhlata säästöjäni uusiin kalusteisiin, joten mentiin vanhoilla ja päivitin terassia vain pienillä, edullisilla hankinnoilla.

  Huhuilin jo muutama vuosi sitten kuormalavoja facebook kirppareilta, joita sitten peräkärryn kanssa haettiin ympäri kyliä.. Ensitöikseni käsittelin niistä jokaisen puuöljyllä. Se suojaa niitä säävaihteluilta ja auttaa, että lavat säilyvät useamman vuoden käyttökelpoisina. Menneinä vuosina meillä on ollut lavoista tehty pitkä day bed. Tänä kesänä en halunnut kuitenkaan sellaista samanlaista, vaan lähdin kehittelemään jotain ihan muuta.

  Pienen pyörittelyn jälkeen lavat löysivät paikkansa ja siinä samassa sain jo useamman idean, joita lähteä toteuttamaan. Halusin aurinkokennolla toimivat valot tuomaan tunnelmaa pimeneviin kesäiltoihin. Halusin prinsessamaisen katoksen, jonka avulla saan loihdittua mukavan pesän ja johon voi käpertyä suojaan ötököiltä. Sen löysin edullisesti facekirpparilta, oli vielä avaamattomassa paketissa!

  Myös vanha aurinkovarjomme oli vuosien saatossa niin hapertunut, että kurvasin lähimpään Tokmanniin ja hain uuden. Valitsin 300 cm halkaisijalla olevan mustan varjon, jonka jalan ympärille kehittelin takapihamme kätköistä löytyvistä harkoista muurin. Tämä itse tehty pienimutoinen muuri erottaa kivasti nurmikkoalueen terassista, vaikka päällimäinen tarkoitus olikin se, että lisäpainojen avulla varjo ei ihan pienestä tuulenpuuskasta vielä kaadu.

  Lopuksi hain vielä muutamat kesäkukat ja oleskelutila oli valmis.
  Nyt enää tarvitaan se helleaalto!

  Vastaa