• You are currently viewing Batman-asu päällä yötä päivää #voihanpojat
  Voihan pojat

  Batman-asu päällä yötä päivää #voihanpojat

  Ollie vetää Batman-asu päällä yötä päivää. Always be yourself! Unless you can be Batman! Then always be Batman.

  Pienet pojat ja rooliasut, mikään ei taida olla suloisempaa. Tässä haikeudella nautin meidän nuorimman pojan Ollien roolileikeistä, koska tiedän, että ne ovat tämän perheen viimeiset sellaiset. Meillä Ossian (nyt 13v) oli aikanaan kova roolileikkien leikkijä ja meillä olikin kotona silloin kaikki mahdolliset ja mahdottomat rooliasut. Kun Ossian sai pikkuveljiä, heidät valjastettiin vauvasta asti roolileikkeihin mukaan.

  Lue myös: Nerf-pyssyjen panokset hyötykäyttöön… äidille

  Kuopus Ollie on aina aika ajoin myös innostunut pukeutumaan rooliasuihin. Hän osti alkuvuodesta omilla rahoillaan haaveilemansa Batman-naamarin  ja pitää sitä ahkerasti päässään, vähän joka paikassa. Ajattelin, että nappaan niistä tilanteista kuvia, ihan vain huvikseni. Sainkin siitä sitten tänne aika hauskan kuvasarjan. Näitä voin kaiholla sitten katsella, kun kukaan pojista ei enää pukeudu rooliasuihin.

  Batman-asu sopii joka paikkaan

  Always be yourself. Unless...
  Batman kylpylässä
  Batman
  Batman syö aamupalaa

   

   

  Batman naamio
  Batman syö tikkaria
  Batman istunnolla…
  Batman
  Batman keinuu…
  Batman
  Batmankin tarvitsee unta.

  Im not saying Im batman

  Pojat sankareina

  Meillä pojat ovat leikkineet hyvin laajasti erilaisia rooleja leikeissään, kuitenkin eniten niissä esiintyvät sankarit. Sankarileikit ovat pojille tyypillisiä ja niihin sisältyy ajatus vapautua pienuudesta ja olla rohkein. Keskeistä leikeissä on hyvän ja pahan taistelu. Turun Sanomien artikkelissa kerrotaan, että sankarileikeillä poika voi vahvistaa uskoaan siihen, että hyvä voittaa pahan ja että on turvassa. Kuvitteluleikit valmentavat lapsia myös ymmärtämään toisen mieltä ja tunteita.

  Lue myös: Miksi 80- ja 90- luku oli paljon parempaa aikaa olla lapsi?

  Vaikka meidänkin kotona on kovin monenmoista poikaa, toistuu saman tyyppinen leikki aina naapurin tyttöjen kanssa. Poika on sankari, joka pelastaa tytön. Tämä on jännä juttu, sillä leikki näyttää toistuvan samanlaisena, oli kyseessä sitten minkälainen poika tai tyttö tahansa. Ainakin täällä minun silmien alla, samat leikit menivät yli 10 vuotta sitten pojilla ja tytöillä, ja taas uudestaan. Leikkiä ehdottaa välillä tytöt ja välillä pojat. Kaikki siitä leikistä tuntuvat kuitenkin tykkäävän. Eikä roolit ole koskaan toisin päin. Onkohan asetelma jotenkin sisäsyntyinen, sillä esimerkiksi Ollien kohdalla todelliset roolit leikkijöiden kesken ovat ihan vastakkaiset. Työt joiden kanssa Ollie leikkii näitä leikkejä, ovat hyvin dominoivia ja vahvoja verrattuna Ollieen. Ollie on selvästi altavastaaja. Silti leikissä roolit menee aina tietyin päin. Jännä juttu…

  Yhtä kaikki, minä äitinä olen aina antanut lasteni leikkiä juuri niitä leikkejä, mitä itse haluavat, niihin puuttumatta ja niitä ohjailematta. Uskon, että siten kasvaa aidosti sellainen aikuinen, mikä on sinut itsensä kanssa. Jos Ollie haluaa olla välillä kaupassa Batman tai mennä nukkumaan Batman-naamari naamalla, niin antaa mennä!

  Mitä roolileikkejä teidän pojat leikkivät?

  Vastaa