• You are currently viewing Onko kesäloman oltava loputon spektaakkeli?

  Onko kesäloman oltava loputon spektaakkeli?

  Onko kesäloman oltava loputon spektaakkeli?

  Muistan hirveän hyvin lapsuuteni kesät. Olen syntynyt toukokuussa -89, joten 90-luku oli parhainta kulta-aikaa.

  Muistan rennot aamut, kotipihan nurmikolle levitetyn viltin ja isot Aku Ankka-pinot. Muistan ystävien kanssa tehdyt pyöräretket ja uintireissut, rauhalliset kesäillat perheen kanssa.

  Esikoinen sai ihanat läksyt kesäksi 🌻

  Muistan myös kesälomareissut. Niitä oli kesässä yleensä yksi. Jos mentiin Särkänniemeen, Nokian kohdalla pysähdyttiin vielä levähdyspaikalle syömään äidin tekemiä eväitä ja ruokittiin sorsia.

  Tuntuu, että nykyään lapsille pitäisi tarjota virikkeitä jatkuvalla syötöllä. Tiedän että on sekä yleistä että hyvin murheellista, etteivät kaikki pysty tarjoamaan sitä yhtäkään pientä reissua kesän aikana. Itse vedin tietoisesti jarrut kiinni, koska huomasin että omat lapseni odottivat kesäloman olevan täynnä toinen toistaan hurjempia elämyksiä. En edes tiedä miksi, ainakaan me emme tietääksemme ole upottaneet lapsiin sellaista ajatusta.

  Lapsilla saa olla tylsääkin

  Mielestäni on tosi hyvä juttu, että lapsilla olisi joskus ihan tylsääkin. Omat vanhemmat eivät ainakaan kuluttaneet valtaosaa ajastaan meidän viihdyttämiseen – ja lomat olivat silti hurjan ihania. Kevään korvilla joka tuutista pursuaa mainoksia supermegahurjista huvipuistoista ja erilaisista elämyksistä, jotka tietenkin houkuttelevat myös lapsia…mutta haluaisin uskoa, että nykylastenkin mielestä loma voi olla ihana ilman jatkuvia teemapuistoja ja matkoja.

  Tulevana kesänä meidän jengi tekee yhden kesälomareissun, muita ei varmaan ole tiedossa. Näkisin silti edessä ihanan ja rentouttavan kesän – rajattomasti aikaa ystävien kanssa, pitkäksi venyviä lämpimiä kesäiltoja, pulikointia, metsäretkiä ja mielettömästi jäätelöä❤️

  Mitä mieltä sä olet, kuuluuko lomien olla täynnä elämyksiä? Mistä teidän kesäloma koostuu?

  Vastaa