• Ruokaostoksille hymyssä suin – vai pakon edessä?

  *yhteistyö K-Supermarket Arenan kanssa

  Ruokaostoksille hymyssä suin – vai pakon edessä? 

  Tämä taitaa jakaa mielipiteet kahteen kastiin – ruokaostoksilla käyntiä joko vihataan tai siitä tykätään hirveästi. Mä kuulun kumpaankin. Me tehdään useimmiten meidän ruokaostokset K-Supermarket Arenassa. Diggaan hirveästi kaupan kotoisasta fiiliksestä ja huikeasta valikoimasta, mutta se on silti kooltaan niin kompakti ettei siellä asiointiin kulu kahta tuntia. Suuren marketin valikoima nopealla jonotusajalla – kelpaa!  Plussana mainittakoon vielä itsepalvelukassat jotka on aivan parhaita kun muistat autossa että unohdit banaanin ja murot kauppaan.  Käytiin shoppaamassa keskimmäisen kanssa viikonlopuksi ruoat. Tiedossa oli vieraita jotka eivät voineet syödä gluteenia eivätkä maitoa. Ne kuuluu kyllä meilläkin aika rajoitettuihin tuotteisiin, ja Arenasta saatiin kyllä kärry (ja vatsat) täyteen, jälleen kerran.

  Olen ollut äiti kohta yhdeksän vuoden ajan, ja näiden vuosien aikana shoppaillut ruokia aika monin eri tavoin.  Milloin käydään kaupassa päivittäin, milloin kerran viikossa. Toisinaan teen täsmäiskun kauppaan ilman listaa, toisinaan teen Arenan verkkosivujen kautta tarkan listan valmiiksi. Viimeksi mainittu on muuten älyttömän kätevä jos on tarkka budjetti tai pitää laittaa joku muu, esimerkiksi mies, asialle. Enkä todellakaan tällä mollaa miestäni. Hän hoitaa kotihommat siinä missä minäkin, mutta ei tippaakaan tykkää käydä kaupassa, joten tää lista helpottaa sitä reissua älyttömästi. Verkkosivuilta löytyy myös kivoja ohjeita sekä inspiraatiota ruoanlaittoon, tai ainakin me ollaan löydetty sieltä ihan uusia makuja. Ruokarajoitteisten suhteen ostoslista on tosi hyvä siksikin, että samalla pystyy tarkastamaan tuotteiden sisällön ilman eri sivuilla seikkailua.

  Arkeen ja juhlaan, kiireeseen ja rennompaan menoon

  Pääasiassa tehdään ruoat itse kotona, mutta Arena kätkee sisälleen aivan mielettömän hyvän salaattibuffan sekä ruokabaarin, josta löytyy erilaisia lämpimiä vaihtoehtoja. Parasta olisi lähteä kauppaan ilman kiirettä – ja ilman nälkää. Toisinaan sinne kuitenkin lähdetään ihan viimetingassa vatsat kiljuen, joten Arenan salaattibuffa ja ruokabaari ovat älyttömän hyviä vaihtoehtoja sekä kiireisen työpäivän lounaille, illalliseksi hetkiseen arkeen tai evääksi biitsille. Etenkin nyt luvatuille hirmuhelteille Arenan salaattibuffa sekä mieletön jätskivalikoima ovat enemmän kuin tarpeeseen. Ruoanlaitto on meillä kyllä hirveän kausittaista – talvisin tulee suosittua tosi usein patoja, kiusauksia ja keittoja. En ihan sanoisi että motivaatio ruoanlaittoa kohtaan häviäisi kokonaan, mutta vähenee se huomattavasti. Talvipäivien kestosuosikki on kermainen lohikeitto, joten Arenan kalatiski on meillä ahkerassa käytössä.

  Kesäisin sitten taas tulee suhtauduttua ruokaan jotenkin suuremmalla intohimolla, kun varioidaan kaikkia ihania salaatteja sekä herkkuja grilliin. Juustot, vihannekset ja se jo mainittu fisu on meidän kestosuosikkeja. Arenan raikas heviosasto on kesäisin mun aarteeni, ja tuoreita leipiä en voi koskaan ohittaa ilman että jotain päätyy kärryyn. Grillattu halloum, vihersalaatti sekä peruna-kalanyytit yrteillä höystettynä ovat meidän kesäpäivien bravuuri. Eikä unohdeta juustoista patonkia, jonka päälle sipaistaan ruohosipulilevitettä. Ai että.

  Meillä on siis useita syitä shopata ruoat Arenassa, mutta pisteenä iin päälle on kaupan henkilökunnan hyvä flow. Kaikki tervehtivät, aina. Oli kyseessä sitten hyllyjä täyttävä harjoittelija, herkkuleipien maistattaja tai kassan takana istuva henkilö – kaikki hymyilevät ja etenkin lapset otetaan huomioon ihanasti. Vaikka ei ensisijaisesti ajattelisi että ruokakaupan tulee olla visuaalisesti kaunis, meitä vetää puoleensa myös siisti ja puhdas ulkoasu.

  Pieneen ja suureen nälkään, arkeen ja juhlaan.

  Miten teillä shopataan arjen ruoat? Otan myös kiitollisena vastaan grillausidiksiä, paljasta sun helteiden lempiherkut!

  Vastaa