• You are currently viewing Täydellinen juhannus – enkä edes huijaa

  Täydellinen juhannus – enkä edes huijaa

  Täydellinen juhannus. Makuja ja mielipiteitä on monia, toiset haluavat erakoitua mökille ja toiset taas kaipaavat ihmisten keskelle, suurimpaan sykkeeseen. Itse putoan tähän väliin, ja onnekseni niin tekee myös mun mies.

  Rakastan kaikkia juhlia. Joulu ja juhannus ovat suosikkejani, mutta vappu, venetsialainen ja kaikki muutkin ovat mukavia. Keskiössä ovat aina hyvä ruoka sekä rento ja iloinen meno. Nämä tavoitteet täyttyivät tänäkin vuonna, ja siitä kiitos kuuluu myös ihanille vieraille.

  Hyvä ruoka, loistava seura

  Torstaina aamupäivällä käytiin hakemassa vielä piiiitkä lista ostoksia, vähän siivoiltiin, hoidettiin pari haaveria sekä valmisteltiin juhannusruokia. Pari työjuttua sain valmiiksi, ja kun mun mies tuli duunista neljältä, läppäsin koneen kiinni. Haettiin vielä juhannuskoivuja terassille ja sitten vaihdettiin vapaalle.

  Perjantaina aamulla pojat kävivät keräämässä luonnonkukkia, ja katettiin terassin pitkään pöytään valkoiset liinat sekä astiat kaikille. Tuli ihanan juhlallinen fiilis, kun yhdessä laitettiin kaikki kauniisti. Lapsille oli oma pieni pöytä, se oli heille hirveän tärkeää. Puoliltapäivin saatiin vieraita, joiden kanssa syötiin pitkän kaavan mukaan masut killilleen. Samalla saatiin myös vauvauutisia – musta tulee tammikuussa toista kertaa TÄTI 😍

  Osa vieraista vietti meidän kanssa koko päivän aina myöhään yöhön saakka – pelattiin lautapelejä, grillattiin ja nautittiin. Lapsilla oli kavereita, ja vimpat pomput trampoliinilla hypittiin vielä puolilta öin.

  Lauantaina kaava oli aika pitkälti sama. Tai oikeastaan täysin sama 😄 Vieraat olivat osittain samoja, muutama muukin saatiin joukon jatkoksi. Grilli kuumeni taas, ja ilta jatkui mölkyn, Haaste 2:n, Aliaksen, Pictionaryn sekä Bingon voimiin pikkutunneille asti.

  Kaikki eivät mitenkään mahtuneet mukaan kuvaan. Tarjolla oli mm.perunoita sipulivoikastikkeella, silliä, vihersalaattia, coleslawia, grillisalaattia, kananmunia, vesimelonia, kukkakaaligratiinia, graavattua lohta, savustettua lohta, mozzarellahelmiä tomaatilla ja basilikalla, täytettyjä sieniä, kassleria, makkaraa, kasvispihvejä, halloumia, grillattua ananasta, lohimoussea, saaristolaisleipää, patonkia….

  …ja tietenkin mansikkakakku.

  Tänään herkuteltiin vielä pizzalla naapuriperheen kanssa, käytiin porukalla jäätelöllä kesäkioskilla, pelattiin erä lautapeliä sekä paljuiltiin.

  Ei stressiä tarjoiluista

  Näistä koostui mun näkökulmasta täydellinen juhannus. Hyvää ruokaa, rakkaita ihmisiä. Ei kiirettä, ei draamaa. Pelkkää iloa, valoa ja naurua. Ei humalaa, ei krapulaa. Pari lasia kylmää viiniä, mukavan kupliva olo. Lapsilla hyvä ja turvallinen olo, herkuilla ja ystävillä ympäröity.

  Mitään muuta en voisi pyytää, tuntuu että tästä viikonlopusta saatiin ihan mielettömästi energiaa arkeen. Meidän juhannus on jo useana vuonna ollut aika samanlainen. Nautin itse siitä kun saan kokata ja tarjota ruokaa, enkä ota siitä stressiä tai kierroksia.

  Onko teillä juhannusperinteitä, juhannusruokia? Meneekö juhannus festarihumussa vai mökin hiljaisuudessa?❤️

   

  Vastaa