• You are currently viewing Kylpyhuoneremontti omin käsin – tästä se alkaa

  Kylpyhuoneremontti omin käsin – tästä se alkaa

  *yhteistyössä Kivitorin kanssa

  Kylpyhuoneremontti omin käsin – tästä se alkaa

  Ostimme vuonna 1974-rakennetun omakotitalomme vuonna 2014, kylpyhuoneremontti siihen oli tehty 2000-luvulla mutta melko omituisella mentaliteetilla. Muutto uuteen kotiin suoritettiin kyseisen vuoden juhannuksena, eli olemme asuneet täällä nyt aika tarkkaan viisi vuotta. Teimme monenmoista remonttia taloon jo ennen  muuttoa, mutta valitettavasti oma  maku oli silloin vielä aika hakusessa, eikä kylpyhuoneremontti ollut edes ajatuksissa. Keväällä 2014 valitut harmaat ja valkoiset sävyt ovat vuosien aikana saaneet väistyä uusien, värikkäämpien materiaalien tieltä. Kodin sisustus ja remontointi on meillä lähellä sydäntä, ja  remppahommissa on mukana koko perhe. Tämän aihepiirin postauksia tulee vastaisuudessa näkymään täällä bloginkin puolella enemmän.

  Nyt siis edessä on kylpyhuoneremontti. Kylpyhuoneemme on 70-luvulle tyypillisesti melko suuri, ja sinne on syystä X aiemmin tehdyssä remontissa laitettu muovimatto. Sekä lattioihin, että seiniin. Kylpyhuone on yhdellä sanalla kuvaten kalsea. Pinnat ovat nuhjuuntuneet, yhdellä seinällä on aiemmin ollut pata ja siitä on jäänyt suuri tummia jälkiä, joita ei saa pois. Myös lattiapinta on hyvin kärsinyt ja ikitahrainen. Kiinteitä hyllyjä ei ole ollut, yksi on riippunut katonreunassa kulkevasta putkesta (jep, jep). Eli aihetta tälle remontille todellakin on.

  Kylpyhuoneremontti on todellakin ajankohtainen. Patterissa näette ah-niin-ihanat lasten taiteilut. Niitä saa tulla vastaisuudessakin, luovuus kunniaan. Materiaalien on oltava meillä sellaisia jotka oikeasti kestävät käyttöä.
  Omituisia virityksiä, repsottavia saumoja…

  Suurempia krumeluureja emme halua kylpyhuoneeseen edelleenkään, ei tule altaita tai mitään hifistelyjä. Meillä pojat tykkäävät maalailla suihkussa ja haluan että siellä on edelleenkin reilusti lattiatilaa, eikä mitään ylimääräistä. Muutaman viherkasvin haluan kiinnittää kattoon, mutta muutoin se saa pysyä simppelinä. Yksi meille molemmille selkeä lähtökohta oli se, että materiaalien on oltava luonnonkiveä. Luonnonkivi on materiaalina käytännöllinen, kestävä sekä helppohoitoinen, eikä se ole märkänäkään liukas. Huikean lämmönvarauskykynsä ansiosta se soveltuu hyvin lattialämmitteisiin tiloihin, ja on myös paloturvallinen. Yksi tärkeimmistä seikoista oli kuitenkin ekologisuus.

  Kivitorin luonnonkivivalikoimasta täydelliset materiaalit

  Lähdimme selaamaan vaihtoehtoja Kivitorin huikeasta valikoimasta, sitä nimittäin todella riitti. Meillä oli itsellä aika selkeä hujumentti siitä mitä me tahdomme ja myös tietotaitoa löytyy, mutta Kivitorilta oli saatavissa tosi hyvin asiantuntevaa palvelua. Heiltä löytyy siis verkkokaupan lisäksi myymälä Orivedeltä.  Valkoimasta löytyi graniitteja, marmoreita, luonnonkivimosaiikkia, kalkkikiveä, liuskekivilaattoja…mielettömästi upeita vaihtoehtoja, joiden värivalikoima vaihteli maasta taivaaseen. Myös laastit ja muut tarpeelliset työkalut löytyvät samasta osoitteesta.

  Päädyimme lopulta valitsemaan lattiaan Dalmata gray, kiillotetun graniittilaatan. Toisin kuin suurin osa luonnonkivistä, tämä kiillotettu laatta on märkänä liukas. Se ei kuitenkaan seinämateriaalina haittaa. Seinään valitsimme vaaleaa, harjattua Jura beige-kalkkikivilaattaa. Kotimme on muutoin melko värikäs, mutta kylppärin suhteen päädyimme kuitenkin yllättävän neutraaleihin väreihin.

  Kuten huomaattekin, laatoiksi valikoituivat laatat joiden pinnat eivät ole tasasävyiset. Se oli meiltä tietoinen valinta, sillä emme halua että jokaisen vesipisaran jälki aiheuttaa pakottavaa tarvetta tarttua rättiin. Vaikka kylpyhuone pestäänkin meillä perusteellisesti viikottain, emme halunneet materiaaleja joissa kaikki tahrat loistavat. Halusimme myös isokokoiset laatat, ja Kivitorin valikoimasta löytyikin tosi kivasti kokoja moneen makuun. Valinnan jälkeen saimme tuotteet todella nopeasti kotiovelle – ja nimenomaan ovelle, ei tarvinnut itse lähteä hakemaan niitä mistään.

  Työvaiheista lisää videon muodossa

  Eilen aloin irroittamaan vanhaa muovimattoa sekä lattiamattoa, ja tänään hommat jatkuvat. Edessä on lattian tasoitus ja lämmitysmaton asennus – joka meiltä siis puuttui. Voitteko käsittää miten jumalattoman kylmä kylpyhuone oli talvisin? Ihan itketti mennä sinne. Myös muutamaa seinää joudumme levyttämään uudelleen, sitten on vesieristeiden teko, viemärin vaihto ja sitten päästään kaikkein parhaaseen puuhaan – laatoittamiseen. Saunan lauteet tulevat menemään myös uusiksi, mutta en ole varma ehdimmekö yhdistää sitä tähän projektiin. Kaikki puuosat kylpyhuoneessa ja saunassa, eli esimerkiksi oven karmet, listat ja ikkunapuitteet tullaan käsittelemään valkoisella sekä keloharmaalla vahalla.

  Seuraavaksi lisään tänne blogin puolelle loppuviikolla videon jossa esittelen laattavalintoja vielä paremmassa valossa, ja pääsette kurkkaamaan työvaihteita ja remontin etenemistä.

   

   

  Vastaa