• You are currently viewing Olen hyvä äiti – haastan sutkin tekemään listan!

  Olen hyvä äiti – haastan sutkin tekemään listan!

  Olen hyvä äiti – haastan sutkin tekemään listan!

  Miksi olen hyvä äiti? Keksin aika montakin syytä. Viime viikolla poltin lasten illallisen. Ansiokkaasti kokkailin pakastepizzaa, mutta intouduin niin kovasti askartelun lumoihin että unohdin koko lätyn. Keskimmäinen vähän harmitteli asiaa, ja kysyi että miten sä äiti tämän tälleen poltit? Totesin vaan, että ehkä äiti ei oo kovinkaan hyvä kokki. Keskimmäinen oli hetken hiljaa, ja vastasi että äitinä sä olet kyllä tosi hyvä. Tiedättekö, sellainen täysin vilpitön toteamus.

  Olen hyvä äiti näille pojille – ja ylpeä siitä.

   

  Aloin siitä sitten pohtimaan, että miksi olen hyvä äiti? Tätä kirjoittaessani olen jo monta kertaa meinannut kirjoittaa ( ja ajatellut ainakin sata kertaa ) että “olen hyvä äiti vaikka..” …. C`mon, miksi?

  Lue myös: Pärjäisinkö ilman ystäviä?

  Nyt unohdetaan ne vaikka / mutta / silti venkuloinnit. 

  Haastan sutkin mukaan listaamaan seitsemän asiaa, miksi sinä olet hyvä äiti. Jokaisella meillä on ne puutteemme, mutta niihin viitataan kintaalla. Mulle tuli mieleen isoja sekä sellaisia vähän pienempiä juttuja, jotka kuitenkin on muodostuneet tosi tärkeiksi.

  Olen hyvä äiti koska…

  1. …halin ja pussaan, paljon! Läheisyys on ihanaa, rakastan palluuttaa lapsia. Kiireiseenkin päivään mahtuvat ainakin nopeat halailut, sekä vanhempien kesken että lapsien.
  2. …tykkään järjestää lapsille hauskoja juttuja: teemapäiviä, juhlia, telttailua olohuoneessa, koko perheen leffahetkiä meidän sängyssä..
  3. …luen lapsille, paljon. Ja olen aina lukenut! Se näkyy jo heidän kiinnostuksessaan kirjoja ja lukemista kohtaan, mikä on ihan supersiistiä.
  4. …kysyn sekä poikien että mieheni kuulumisia joka ikinen päivä. Ei mene päivääkään ohi ilman että kysyisin millainen päivä koulussa / töissä on ollut, mitä kaikkea on tehty ja nähty?
  5. …olen opettanut lapsia vaalimaan ihmissuhteita. Oman esimerkin voimalla pääasiassa, mutta myös kannustamalla heitä solmimaan ystävyyssuhteita ja huolehtimaan niistä. Mulla on läheisiä ystäviä ja sen lisäksi meidän elämässä on tiiviisti mukana vino pino kummeja, isovanhempia, serkkuja ja muita rakkaita ihmisiä.
  6. …olen opettanut pojille luonnon arvostaminen. Liikutaan paljon luonnossa, pojat ovat oppineet sen korvaamattomuuden ja osaavat sekä liikkua siellä että kunnioittaa sitä.
  7. …nautin elämästä. En ole ehkä aikuinen perinteisellä tavalla – jaksan ja haluan intoutua mukaan lasten juttuihin, mitä sitten jos joskus keskeytetään siivouspäivä, koska tekee mieli rannalle? Tai nukutaan kaikki samassa sängyssä? Tai tehdää eväsretki olohuoneen lattialle?

  Haasta säkin mukaan kaverit – omien vahvuuksien nostaminen on voimaannuttavaa.

  Haluaisin vielä lisätä, että moni kokee vanhempana riittämättömyyttä. Mielestäni tämä MLL:n sivuilta löytyvä artikkeli olisi kaikkien hyvä lukea. Hyvä vanhempi voi olla lukuisin eri tavoin – toinen kokee olevansa hyvä vanhempi koska on kierrättänyt lasta reissuilla ympäri maailman, toinen taas on ylpeä itsestään koska jaksoi tänäänkin nousta ylös ja lämmittää lapsille lounaan.  Eikä kumpikaan ole väärässä.

   

   

   

  Vastaa