• You are currently viewing Eskariuhma tuli taloon #äitieiehkäjaksa

  Eskariuhma tuli taloon #äitieiehkäjaksa

  Ah, ihana eskariuhma on rantautunut taloomme. Emme ole törmänneet tämän tyyppiseen eskariuhmaan muiden poikien kohdalla, joten tässä on hieman totuttelua. Ennen niin ihana ja kiltti kuopuksemme, on nyt ärsyttävä jästipää. #äitieiehkäjaksa

  Meillä on ollut tosi vilkkaat ja toimeliaat pojat, ehkä siksi mitään erityistä uhmaikää ei yhdelläkään isommista kolmesta pojasta ole koskaan ollut. Ollie on ollut erilainen, hän on rauhallinen ja kiltti. Maailman helpoin lapsi. Hän ei ole koskaan (ennen tätä uhmaa) sanonut minulle edes vastaan mistään. Olen monesti miettinyt, että miten tuollainen lapsi voi olla edes olemassa?

  Lue myös: Kuopukseni rakkaani

  Kunnes….eskariuhma tuli. Se tuli aika yllättäen meidän viimeisimmällä reissullamme kohti Etelä-Pohjanmaata. Maailman kilteimmästä pojasta kuoriutui melkoinen kuningas. Pieni kiukkupussi.

  Eskariuhma on kuin pieni murrosikä

  Onneksi satuin törmäämään Jari Sinkkosen haastatteluun Vauva.fi sivuilla, jossa Sinkkonen kertoi eskari-ikäisen käyttäytyvän kuin kuningas. Nyt en ole niin huolissani enää.

  Kuuden vuoden ikää kutsutaankin kuningasvuodeksi. Ikään liittyy itsenäistymisvaihe ja se voi olla saman tyypistä irtiottoa, kuin murrosiässä usein tehdään.

  Uhmaikät ja murrosikäkin ovat tärkeitä kehitysvaiheita lapselle. Lapsi voi kasvaa niiden avulla itsenäiseksi minäkseen ja löytää paikkansa maailmasta. Se tarkoittaa myös irtautumista vanhemmista. Samalla meidän vanhempien läheisyyttä, hyväksyntää ja turvaa tarvitaan yhä enemmän. Kunkin itsenäistymisvaiheen läpi käytyään lapsi on kehityksessään askelta kypsempi ja varmempi.

  Lähde: Mannerheimin lastensuojeluliitto

  Eskariuhma
  Yritettiin ottaa kuvaa, yksi ei halunnut.

  Meidän kuningas koettelee hermoja

  Meidän eskariuhmasta kärsivä kuninkaamme koettelee nyt koko perheen hermoja. ”Ei”-oli yleisin sana reissullamme. Poika ei suostunut menemään nukkumaan, ei suostunut kävelemään, ei syömään, eikä menemään vessaan.

  Kuningas tökki veljiä ja kummityttöäni autossa, hymisi toisten korvaan ärsyttävästi ja läpsi selkään. Kuningas halusi lounasta, mutta kun se oli pöydässä, niin ei syönyt suupalaakaan. Kuningas halusi panda-pehmon, ei kun saukon, ei kun pandan, ei kun ketun…

  Lue myös: Älä sano näitä asioista monen pojan äidille

  Kuningas ei keksi tekemistä, ei halua olla kavereiden kanssa, eikä veljien kanssa. Kuningas haluaa syliin ja työntää heti pois. Kuningas ärsyttää veljiään niin kauan, kunnes saa heidät ärsyyntymään ja sitten itkee. Kuningas vaihtaa vaatteita kahden minuutin välein ja ei löydä koskaan mitään sopivaa. Kuninkaalla on nyt tosi vaikeaa.

  Kyllä minä tälle pikku kuninkaalle suon tämän hetken olla uhmakas. Hän kun on ollut maailman helpoin lapsi jo 6 vuotta. Hyvä, että osoittaa vähän tahtoakin jo, ehkä ei jää eskarissa ihan niin jalkoihin.

  Kommentit

  1. Ida

   Meillä ihan sama homma. Poika pienempänä tosi kiltti. Uhma alkoi 5 v. Ja edelleen jatkuu tietyin tavoin. Vähän eri tavalla vaan, kiroilee. Kokeilee rajoja. Menee nyt syksyllä kouluun. Katsotaan helpottaako sitten.

   1. Jonna

    Ehkä näillä kiltimmillä lapsilla se uhma sitten vain tulee voimakkaammin? Kuten jutussa kirjoitin, niin nuo meidän villimmät eivät ole mitään uhmaa koskaan näyttäneet. Voimia sinnekin!

  2. Suvi

   Ah ihanaa vertaistukea. Meidän eskarinpoika muuttui pari viikkoa sitten juuri tuollaiseksi kuninkaaksi joka haluaa kaikkea, ei suostu mihinkään ja ärsyttää siskojaan. Oi toivottavasti pian jo helpottaa.

   1. Jonna

    Kyllä se meillä nyt ainakin alun jälkeen vähän helpotti. Vieläkin ärsyttää isoveljiään jatkuvalla syötöllä, mutta ei nyt ihan kuningasta enää leiki. Tsemppiä sinnekin!

  Vastaa