• You are currently viewing Arki vastaan loma?

  Arki vastaan loma?

  Arki vastaan loma?

  Meillä lomaa on takana 44 päivää, edessä 29. Tai päiväkodin alkuun on enää 18, mutta arki alkaa kunnolla vasta kun koulut alkavat. Arki vastaan loma-asetelma on ehkä vähän huono, mutta mä kyllä tämä kymmenen viikkoa lomaa riittää mulle.

  Ja kyllä, minä todella laskin.

  Ei meidän loma ole ollut kamala, ollenkaan. Ja paljon paljon mukavampi kun viime vuonna, sen todistaa jo sekin että laskin ensimmäistä kertaa päiviä koulun alkuun vasta muutama päivä sitten. En siis makaa loppulomaa itkien sängyssä tai vaivu synkkyyteen kalenteria tuijottaen, mutta on tämä loma välillä tosi raskasta.

  Arki vastaan loma? Meidän lomaan on mahtunut vesileikkejä…
  …hyvää ruokaa…
  …ja aika monia lautapelejä.

  Oman lisämausteensa tekee varmasti se, että mun on pitänyt tehdä töitä samalla kun pojat ovat kotona. Oma valinta oli tietenkin ottaa kaikki pojat taas kotiin koko kesäksi – mutta halusin niin tarjota sen heille. Pitkän kesäloman kavereiden kanssa, laiskoja aamuja ja biitsiretkiä. Mukavia kesälomareissujakin on jo tehty, ja niitä on vielä tiedossakin.

  Meidän lomaan on kuulunut myös reissu Kolmårdeniin.

  Mutta.

  Sotku, tiskit, ikilikaisiksi muuttuneiden pienten kesävarpaiden jättämät jäljet, sisälle kulkeutunut hiekka, ainakin tuhat kertaa päivän aikana huudettu äitiiii, lukemattomat riidat veljien kanssa, kaatuneet mehulasit, nitinää, narinaa ja murinaa.

  Kyllä tämä kesäloma koostuu valitettavasti näistäkin. Koen että elämää on helpompaa hallita silloin, kun arki on läsnä. Eli oodi perusopetukselle ja päivähoidolle. Toki kesän aikana vietetään paljon aikaa ulkonakin, mutta jumaliste missä ajassa lapset saa kämpän kaaokseen, kun eivät ole ollenkaan koulussa, päiväkodissa tai harrastuksissa?! Kyllähän he toki siivoavatkin, mutta tällä äidillä alkaa olla jo pojot lopussa.

  Arki ja rutiinit ❤️

  Loma on ihana, ja loppulomasta otetaan kaikki irti. Silti arki ja arjen rutiinit tuntuvat jo ihan mukavalta ajatukselta. Arki on pääosin musta muutenkin mukavaa, ja janoan jo päästä tekemään töitä tavalliseen tapaan. Harrastukset alkavat, uimahalli aukeaa kesätauon jälkeen ja yleisesti ottaen elämä tuntuu palaavan tavallisiin uomiinsa. Teille joilla arki tökkii tosissaan, lukaiskaa tämä.

  Tiedän toki, että joululoma tullen ajatus breikistä tuntuu taas mukavalta – mutta se olkoon asia erikseen. Summa summarum – kysymykseen arki vastaan loma, vastaan meidän jengin puolesta että puolensa kummassakin. On ollut mukavan rentoa lomailla, ollaan nukuttu monet yöt kainalokkain ja nautittu kauniista kesästä. Neljä viikkoa vielä, ja me ollaan täysin valmiita syksyn haasteisiin❤️

  Millaisia fiiliksiä loma-aika teissä herättää? Onko arki tervetullutta vai voisitko lomailla vuoden ympäri?

  Vastaa