• You are currently viewing Miksi kaikki lapset hengaa täällä?

  Miksi kaikki lapset hengaa täällä?

  Miksi kaikki lapset hengaa täällä aina? Ei sillä, minusta on pääasiassa kiva, että kotimme kelpaa hyvin lapsillemme ja heidän kavereilleen. Oikeastaan se on aika ihanteellista, koska tietää aina missä omatkin lapset kulkevat. Yleensä se on siis ihan ok ja meille ovatkin kaikki kaverit olleet aina tervetulleita.

  MUTTA, välillä on niitä päiviä, kun homma menee ylitse. Parhaimmillaan meillä saattaa olla omien (4) poikien lisäksi 8 kaveria kylässä. Eli yhteensä tusina lapsia. Se on aika määrä! Joskus on ollut paljon enemmänkin. Silloin alkaa huumori loppumaan, erityisesti kun yritän tehdä kotona töitä.

  Jouduin nyt alkukesästä vähentämään ruokatarjoilua kavereille, koska välillä täällä oli niin paljon ylimääräistä väkeä syömässä, ettei enää jäänyt omalle porukalle ruokaa. Sovittiin poikien kanssa, että kesällä jokainen voi syödä kotonaan. Tottakai silti olemme edelleen ruuan tarjonnut, jos kylässä on vaikka vain yksi kaveri.

  Vähiten vaivaa on teineistä. He viettävät aikaansa trampalla tai alakerrassa. Nuorisoa ei samanlailla näe koko ajan. Mutta nämä muut… Vaikka talossa on 200 neliötä tilaa, niin koko ajan valutaan meidän olohuoneeseen. Ulko-ovia jätetään auki, koira karkailee pitkin kyliä. On janoa, on haavaa ja on pissahätää. Olen ”päässyt” jopa pissoja lattialta siivoamaan. Nerf-panokset lentävät, huuto raikaa ja kalusteet siirtyvät. Työntekoni katkeaa jatkuvasti.

  Miksi meillä on niin kivaa?

  Miksi lapset hengaa täällä? Miksi lapset viihtyvät meillä niin hyvin? Luultavasti yksi syy on yksinkertaisesti se, että täällä on aina aikuinen paikalla. Jos en minä, niin Pekka.

  Toinen syy on varmaankin se, että meillä saa hengailla aika huolettomasti. Emme juurikaan nipota esimerkiksi sotkusta. Usein kaverit pistävätkin leikkihuoneen ihan hyrskyn myrskyn. Se on ihan ok, leikittäväksi se huone on tarkoitettukin. Enkä minä ehdi vahtimaan, että sotkut siivotaan. Me sitten siivoamme poikien kanssa siivouspäivinä.

  Yhtenä syynä on varmasti meidän uusi tramppa, mikä nyt vaan on aika makea. Siellä saa isommallakin joukolla hyvät leikit aikaiseksi. Iso piha ja nurmikko myös houkuttavat huolettomaan leikkiin. Meillä on varmaankin aika helppoa olla, kun ei ole mitään paikkoja missä ei saisi olla.

  Lue myös: Kesän paras tramppa

  Kuten sanoin, minusta on ihan kiva, että meillä viihdytään. Silti olen alkanut nyt ottamaan muutamia päiviä silloin tällöin, että passitan lapset vaihteeksi muiden luokse leikkimään. Silloin saa vähän järjesteltyä paikkoja tai tehtyä töitä rauhassa. Omat lapseni eivät työntekoani niin häiritse… ovat omatoimisia ja saavat itse kaikki tarvittavat kaapista. Joten heitä minulla ei ole tarve saada pois kotoa, vaan se iso kaveriporukka. Edes välillä.

  Ihmisten lisäksi täällä hengaa koira ja muutama pupu. Tässä meidän Hemuli

  Tervetuloa kaverit

  Jatkossakin meille on kaikki kaverit tervetulleita. Leikkimään mahtuu aina useampikin. Joskus olisi silti oikein kiva olla ihan omallakin porukalla, edes hetki. Ehkä pitää ottaa joku kiinteä päivä viikossa, kun ollaan vaan oman perheen kanssa ja kavereita ei saa tulla kylään. Esimerkiksi sunnuntaina päivällä tai illalla.

  Lue myös: Uusi piha ja terassi. Vihdoin!

  Miten muut suurperheet ovat ratkaisseet tämän ongelman?

  Tosin siitä olen tarkka, että ennen klo 10 meille ei tulla (koska nukumme pitkään) ja ennen klo 10 ei meidänkään pojat häiritse ketään. Ei edes soittamalla. Aamut rauhoitetaan omalle porukalle, ellei joku ole yökylässä. Se yökyläily…on myös oma lukunsa. Kesän alussa tuntui, että täällä oli JOKA YÖ joku kylässä, usein montakin. Nyt on onneksi loppukesää kohden vähän rauhoittunut.

  No kohta alkaa koulut ja ainakin päivät sitten rauhoittuvat. Sitä odotellessa.

  Tein muuten blogilleni oman instasivun, tule seuraajaksi. Ajattelin sinne jakaa omia juttujani vähän enemmän. Jotta Poikien Äitien instagram pysyisi enemmän yhteisöllisenä.

  Kommentit

  1. Krista

   Me löydettiin tästä koronakeväästä hyvä puoli: lapset leikkivät ulkona ja kodit on rauhoitettu omalle porukalle, koska korona. Mietittiin vain, että voisko tällä kuviolla vetää teini-ikään asti..? Että kavereita treffataan vain pihalla, mut sit yläasteelle siirtyessä ois toivottavaa viettää varsinkin viikonloppuillat kavereiden kanssa meillä kotona (valvovan silmän alla)…

   1. Jonna

    Niin tämä tekstini on viime kesältä, mutta sama meno täällä taas jatkuu. Ihan kesän alku oli ihana, kun kukaan ei tullut sisälle ja tosiaan liikehdintää oli vähemmän. Nyt on taas lähtenyt lapasesta.

  2. Mamma×4

   Tuttua touhua… aina vaan jatkuu
   Vanhimmat asuu jo omillaan ja halusivat tulla viettämään kavereiden kanssa juhannusta meillä.
   Sopihan se, meillä voi rauhassa juhlia, ei ole naapureita joita häiritsisi meteli. Me vanhemmat pakattiin eväät ja painuttiin metsään patikoimaan
   Silloin kun kaikki 4 asui kotona, saattoi lapsia tuo 12 olla leikkimässä ja pelaamassa. Kyllähän sitä ruokaan kului rahaa. Soppaan lisättiin muutama peruna niin kyllä kaikille riitti ruokaa.
   Kun pojat tuli mopo ikään, tulivat jo omien makkarapakattien kansaa grillaamaan.
   Nyt kun nuorin 14v niin välillä ollaan jopa kaksin viikonloppuja….

   1. Jonna

    Niin, aika aikansa kutakin, joten varmasti nämä ovat aikoja, mitä joskus tulen kaipaamaan todella.

  3. Mullekelpais

   Itellä semmonen lapsuus ettei kotio olis ees kehannu viedä ketään kylään saati yökylään. Itse haaveilen joskus tulevien omien lasten kanssa, että meillä voi hengata ja meidän lasten kanssa joku haluaa viettää aikaa. Olisin niin onnellinen, että mun lapsilla on kavereita eikä ne kersat vaan nuoku yksin huoneissaan pitkin päiviä. Toki liika on liikaa joka asiassa, mutta pitäisin tuota enemmän rikkautena, johon itse vanhempana ei oikeesti voi vaikuttaa.

   1. Jonna

    Onhan se hyvä asia! Ehdottomasti.

  4. Äiti 74

   Varmaan siksi teille, kun muut vanhemmat eivät ota muiden lapsia sisälle leikkimään. Aika yleistä nykyään. On kiva ulkoistaa toisille vanhemmille se sotku ja meteli.
   Meilläkin näiden 17 ja 18 v kaverit/serkut/jne on aina meillä. Koskaan eivät ole niiden luona…

   1. Jonna

    Tätä mieheni on välillä epäillyt, että noinkohan lapset ovat täällä, että muut kodit pysyvät siistinä 🙂 No mutta aika aikaansa kutakin, tätäkin varmasti joskus vielä kaiholla muistelee.

  Vastaa