• Miksi kaikki lapset hengaa täällä?

  Miksi kaikki lapset hengaa täällä?

  Miksi kaikki lapset hengaa täällä aina? Ei sillä, minusta on pääasiassa kiva, että kotimme kelpaa hyvin lapsillemme ja heidän kavereilleen. Oikeastaan se on aika ihanteellista, koska tietää aina missä omatkin lapset kulkevat. Yleensä se on siis ihan ok ja meille ovatkin kaikki kaverit olleet aina tervetulleita.

  MUTTA, välillä on niitä päiviä, kun homma menee ylitse. Parhaimmillaan meillä saattaa olla omien (4) poikien lisäksi 8 kaveria kylässä. Eli yhteensä tusina lapsia. Se on aika määrä! Joskus on ollut paljon enemmänkin. Silloin alkaa huumori loppumaan, erityisesti kun yritän tehdä kotona töitä.

  Jouduin nyt alkukesästä vähentämään ruokatarjoilua kavereille, koska välillä täällä oli niin paljon ylimääräistä väkeä syömässä, ettei enää jäänyt omalle porukalle ruokaa. Sovittiin poikien kanssa, että kesällä jokainen voi syödä kotonaan. Tottakai silti olemme edelleen ruuan tarjonnut, jos kylässä on vaikka vain yksi kaveri.

  Vähiten vaivaa on teineistä. He viettävät aikaansa trampalla tai alakerrassa. Nuorisoa ei samanlailla näe koko ajan. Mutta nämä muut… Vaikka talossa on 200 neliötä tilaa, niin koko ajan valutaan meidän olohuoneeseen. Ulko-ovia jätetään auki, koira karkailee pitkin kyliä. On janoa, on haavaa ja on pissahätää. Olen ”päässyt” jopa pissoja lattialta siivoamaan. Nerf-panokset lentävät, huuto raikaa ja kalusteet siirtyvät. Työntekoni katkeaa jatkuvasti.

  Miksi meillä on niin kivaa?

  Miksi lapset hengaa täällä? Miksi lapset viihtyvät meillä niin hyvin? Luultavasti yksi syy on yksinkertaisesti se, että täällä on aina aikuinen paikalla. Jos en minä, niin Pekka.

  Toinen syy on varmaankin se, että meillä saa hengailla aika huolettomasti. Emme juurikaan nipota esimerkiksi sotkusta. Usein kaverit pistävätkin leikkihuoneen ihan hyrskyn myrskyn. Se on ihan ok, leikittäväksi se huone on tarkoitettukin. Enkä minä ehdi vahtimaan, että sotkut siivotaan. Me sitten siivoamme poikien kanssa siivouspäivinä.

  Yhtenä syynä on varmasti meidän uusi tramppa, mikä nyt vaan on aika makea. Siellä saa isommallakin joukolla hyvät leikit aikaiseksi. Iso piha ja nurmikko myös houkuttavat huolettomaan leikkiin. Meillä on varmaankin aika helppoa olla, kun ei ole mitään paikkoja missä ei saisi olla.

  Lue myös: Kesän paras tramppa

  Kuten sanoin, minusta on ihan kiva, että meillä viihdytään. Silti olen alkanut nyt ottamaan muutamia päiviä silloin tällöin, että passitan lapset vaihteeksi muiden luokse leikkimään. Silloin saa vähän järjesteltyä paikkoja tai tehtyä töitä rauhassa. Omat lapseni eivät työntekoani niin häiritse… ovat omatoimisia ja saavat itse kaikki tarvittavat kaapista. Joten heitä minulla ei ole tarve saada pois kotoa, vaan se iso kaveriporukka. Edes välillä.

  Ihmisten lisäksi täällä hengaa koira ja muutama pupu. Tässä meidän Hemuli

  Tervetuloa kaverit

  Jatkossakin meille on kaikki kaverit tervetulleita. Leikkimään mahtuu aina useampikin. Joskus olisi silti oikein kiva olla ihan omallakin porukalla, edes hetki. Ehkä pitää ottaa joku kiinteä päivä viikossa, kun ollaan vaan oman perheen kanssa ja kavereita ei saa tulla kylään. Esimerkiksi sunnuntaina päivällä tai illalla.

  Lue myös: Uusi piha ja terassi. Vihdoin!

  Miten muut suurperheet ovat ratkaisseet tämän ongelman?

  Tosin siitä olen tarkka, että ennen klo 10 meille ei tulla (koska nukumme pitkään) ja ennen klo 10 ei meidänkään pojat häiritse ketään. Ei edes soittamalla. Aamut rauhoitetaan omalle porukalle, ellei joku ole yökylässä. Se yökyläily…on myös oma lukunsa. Kesän alussa tuntui, että täällä oli JOKA YÖ joku kylässä, usein montakin. Nyt on onneksi loppukesää kohden vähän rauhoittunut.

  No kohta alkaa koulut ja ainakin päivät sitten rauhoittuvat. Sitä odotellessa.

  Tein muuten blogilleni oman instasivun, tule seuraajaksi. Ajattelin sinne jakaa omia juttujani vähän enemmän. Jotta Poikien Äitien instagram pysyisi enemmän yhteisöllisenä.

  Vastaa

  Sulje
  ×

  Cart