• Täydellinen piha lapsiperheelle

  * Kaupallinen  yhteistyö Hemmanet.

  Täydellinen piha lapsiperheelle

  Kun ostettiin tämä meidän mökki viitisen vuotta sitten, oltiin valtavan onnellisia omasta pihasta. Usemman vuoden kerrostaloelämän jälkeen parvekkeen vaihtuminen pieneenkin takapihaan tuntui unelmalta – mutta valitettavasti nälkä kasvaa syödessä, ja vuosien varrella pihan suhteen alkoi tökkimään useampikin asia. Lähtökohtaisesti, tämä talo on asetettu tontille vähän hölmösti. L-kirjaimen mallinen talo halkaisee tontin kahtia, kun talo on asetettu lähes keskelle pihaa. Kodin sisäkunnostustöiden lisäksi, nyt oli siis vuorossa pihan muovaaminen järkevämpään muotoon.

  Vasemmalla puolella pihaa on siis meidän pikkukanala (jossa tosin tänä kesänä ei ole asukkeja ). Sieltä löytyy myös poikien puumaja.

  Yllä olevassa kuvassa jo sileäksi myllättynä oleva osa oli myös täynnä loivasti nousevaa ryteikköä. Laitan tähän vielä kuvan ensimmäiseltä kesältämme täällä. Pahoittelen sen huonolaatuisuutta, mutta tästä näkee pienen vilauksen siitä, että oikea puoli talosta oli ihan käyttökelvoton ajatellen minkäänlaisia pihapelejä tai ajanvietettä. Saimme kuopuksen kummisedän hommiin, ja tuosta rappujen edestä alkaen laitettiin kaikki matalaksi.

  Haaveissa nopeasti valmistuva nurmikenttä

  Talven jälkeen edessä olikin sitten ensin melkoista mutavelliä ja sen perään seisottiin hetki sormi suussa – mitäs nyt? Piha alkoi olla tasainen, eli oli tehtävä päätöksiä sen suhteen, mitä siihen laitettaisiin. Koko perheen haaveissa siinsi pieni nurmikenttä jossa voisi vähän potkia palloa, pelata mölkkyä ja sen sellaista. Perehdyimme eri vaihtoehtoihin, joista ensimmäisenä nurmikon istuttamiseen. Aika nopeasti kävi ilmi, että se ei ollut oikea vaihtoehto meille. Siinä olisi ollut todella, todella suuri työ, sen lisäksi että kaunista lopputulosta olisi saanut odottaa valtavan pitkään.

  Niinpä multakuorman levityksen jälkeen meille lähti matkaan 300 m2 siirtonurmea, Hemmanetistä pohjanmaalta. Vähän kyllä jännitti – kenelläkään tutulla ei juuri ollut näistä kokemusta. Mietittiin että miten nurmi kestää kuljetuksen ja miten asennus sujuu? Ohjeen mukaisesti tasoitimme kuopat, keräsimme risut ja kivet pois, sekä lannoitimme maata. Pohjaa myös kasteltiin reippaalla kädellä asennusta edeltävänä päivänä. Perjantai-iltana täsmällisesti saapunut kuorma purettiin pihalle vauhdikkaasti kuskin avustuksella, ja oli aika lämmittävää huomata että viisi minuuttia siitä eteenpäin meillä oli parit apukädet ja homma täysillä käynnissä.

  Kuten videolta käy ilmi, mukana hommissa oli koko jengi. Jopa perheen pienin, eriparihanskoineen! Nurmi oli todella, todella helppo asentaa. Ohjeissa käskettiin ”jyrätä kevyesti”, mutta meillä ei varsinaista jyrää käytössä ollut. Painelimme nurmikon piukkaan, ja kastelimme heti asennuksen jälkeen hyvin runsaasti. Sekä nurmimaton että kasvualustan on oltava kosteita 2-3 viikkoisen juurtumisvaiheen ajan, eli jos ei sadekausi osu kohdalle, niin nurmikkoa on hyvä kastella päivittäin.

  Aika nopeasti asennuksen jälkeen kävi ilmi, että kaikki huolet olivat turha. Hemmanetin nurmikko oli ensinnäkin ihan mielettömän hyvälaatuista, ja äärettömän helppoja ohjeita noudattamalla nurmikko lähti kasvamaan todella vauhdilla. Kävelyä ja kevyttä oleskelua siirtonurmi kestää heti, ja nyt kolme viikkoa myöhemmin siellä rokataan ja pelataan jalkapalloa.

  Ihana, täydellinen nurmikko!
  Nyt on tilaa pallopeleihin.

  Kuten videolta käy ilmi – hommaa ja ruokkoamista meillä vielä piisaa. Siirtonurmi osoittautui kuitenkin äärettömän hyväksi ratkaisuksi, eli todellakin suosittelen tätä. Ei turhaa säätämistä ja vaivaa, vaan saatiin nopsasti käyttökelpoinen piha, lasten leikkeihin, piknikkeihin – tai ihan mihin vaan.

  Nyt kaivataankin vinkkejä hyvistä jalkapallomaaleista – kuinkas muutenkaan.

   

   

   

   

   

   

  Vastaa