• You are currently viewing Lapset ruokakaupassa – uhka vai mahdollisuus?

  Lapset ruokakaupassa – uhka vai mahdollisuus?

  Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarket Arenan kanssa

  Lapset ruokakaupassa – uhka vai mahdollisuus?

  Lapset ruokakaupassa tuntuu olevan aika monelle suoranainen piikki lihassa. Olen itsekin törmännyt huutaviin, lattialla kirkuviin ja tavaroita hyllyistä kiskoviin piltteihin. Meidän lapset eivät montaakaan kertaa ole tolloilleet, oikeastaan mieleeni tulee vain yksi. Silloin 2- ja 4-vuotiaat veljekset napsivat Parrots-karkkihyllystä nameja parempiin suihin, mun etisessä sopivaa salaatinkastiketta. Siinä ei auttanut kuin kuskata tyypit kassalle tunnustamaan syntiä – ja ilokseni kassan takana ollut henkilö suhtautui asiaan mukavan tiukasti.

  No, itse asiaan. Meillä, kuten varmaan monilla muillakin, lapset kulkevat usein messissä kaupassa. Toisinaan on kiva shoppailla yksin, mutta näistä pojista alkaa olla jo seuraa, ja heiltä saa (ihan oikeasti) tosi hyviä ruokaideoitakin. Nyt päätin heittäytyä, ja annoin heidän shopata päivän ruoat K-Supermarket Arenassa. Suurempaa budjettia en antanut, ilmoitin vain että aikaa on vartti. Itse kävin hakemassa ainoastaan pyykinpesuainetta, mutta muuten lapset koostivat ostoskorin sisällön keskenään keskustelemalla. Tipsit siitä, että katsoivat kotoa lähtiessä vielä jääkaappiinkin.

  Mitä mukaan sitten tarttui?

  Pienin pojista oli vähän pallo hukassa siellä kaupassa, mutta isot hoitivat homman kotiin. Jälleen kerran liputan Arenan hevi-osaston puolesta, se on vaan niin hyvä. Siellä on vaaka asetettu myös riittävän alas, että tämä pikkuväki ylettyy helposti punnitsemaan tuotteet. Kaupassa tyypeille iski tietenkin ääääretön nälkä, ja piti kääntyä Arenan salaattibaarin puoleen, jotta saatiin kotimatkalle välipalaa. Tähän ei tarvitse kyllä koskaan pettyä – aina kun mulla on työpäivä Raumalla, koostan mun lounaan ja välipalan Arenan salaattibaarista ja ruokabaarista. On tosi kivaa huomata, että kasvissyöjätkin huomioidaan, kuten nytkin tarjolla oli esimerkiksi lämpimiä juurespihvejä.

  Kaikki ostokset eivät kuviin mahtuneet, mutta tässä pieniä maistiaisia lasten ostoksista!
  Ihan huippu välipala, suosittelen kokeilemaan.
  Mun lempiruoka – avokadopasta! Mielettömän hyvää.

  Päiväruoaksi pojat keksivät avokadopastan, ja se oli kyllä äärettömän hyvä idea. Ainekset siihen löytyivät Arenasta suitsait. Lisäksi mukaan tarttui hedelmiä, vihanneksia, vähän kalaa, voita, tuoretta leipää…ja herkkuja. Tietenkin. Kotimatkalla siis nautittiin salaattibaarin antimien lisäksi jäätelöt. Saatiin myös loistoidea, että seuraavalla kerralla pojat menevät kauppaan suorittamaan hieman isompia ostoksia keskenään – actionkamera muassaan. Siitä lisää myöhemmin!

   

  Mitä sun lapsi valitsisi, jos saisi tehdä ruokaostokset?

  Vastaa