• You are currently viewing Vanhemmat vapaalla?
  Vanhempien vapaa-aika vuodelta...2016?

  Vanhemmat vapaalla?

  Vanhemmat vapaalla?

  Vanhemmat vapaalla-käsite on meillä aika harvinainen. Erikseen kyllä päästään harrastamaan ja tekemään mitä halutaan, oma aika ei ole ongelma. Yhteinen, kahdenkeskeinen aika kodin ulkopuolella sen sijaan on. Perheen pienin kun on vasta neljävuotias, eikä tietenkään voi vielä olla yksin kotona ollenkaan. Toisinaan kaipaan kyllä terassikierrokselle viiniä kittaamaan, mutta harvemmin on mikään hirveä känninkaipuu, jos päästään yhdessä vapaalle. Tässä jutussa annetaan hauskoja vinkkejä siihen, miten voi viettää parisuhdeaikaa kotona, kun ei saa lapsenvahtia. Jossain vaiheessa kaikki ideat alkavat kuitenkin olla aika loppuun kaluttuja, ja olisi kiva päästä yhdessä kodin seinien ulkopuolelle.

  Kaivataan sitä, että saataisiin olla yhdessä ja aikuisessa seurassa ilman, että kukaan vaatii meiltä mitään. Kaivataan sitä saadaan keskustella ilman, että kukaan keskeyttää tai joudutaan syöksymään erotuomareiksi lasten riitaan. Kaivataan sitä että saadaan lähteä vaikka pienelle reissulle ilman, että tarvitsee pakata kolmelle lapselle vaihtovaatteita ja muita tarvikkeita.

  Lue myös: Arki vastaan loma?

  Vapaa viikonloppu, täältä tullaan!

  Nyt me saadaan sellainen viikonloppu, kiitos veljen ja hänen avopuolison! En tiedä olenko hirveän hyvä äiti, kun kaipaan näin kovasti pientä irtiottoa omista lapsista. Ollaan oltu toukokuun lopulta saakka tosi tiiviisti yhdessä, kaikki arkipäivät napit vastakkain kotona. Isommat ovat olleet jonkunkin kerran kavereillaan yökylässä eri aikoihin, ja yhden kerran koko jengi oli hoidossa niin, että vietiin illalla ja haettiin aamulla. Tiedän, tämä on enemmän kuin monet saavat. Jokainen ihminen on kuitenkin erilainen, ja meille tämä hengähdyshetki tulee todellakin tarpeeseen. Tämä kesä on uuvuttanut meidät jotenkin aivan totaalisesti.

  Pieni irtiotto auttaa jaksamaan taas eteenpäin, käsi kädessä.

  Tänään aiomme suunnata illalla pikavisiitille Rauman Pitsiviikolle, sekä syömään ystävien kanssa. Huomenna suunnataan Turun saaristossa sijaitsevaan Seilin Saareen. Mun kaksi ystävää lähtee mukaan tsekkaamaan Seiliä myös, mutta eivät jää yöksi. Ilta, yö ja sunnuntaipäivä ollaan siis kaksin, ja ajatuksissa siinä illalla rantakalliolla nautitut eväsleivät sekä kylmä viini. Ai että.  Ja kyllä, lapset hoidetaan itse, enkä haluaisikaan sysätä vastuuta kenellekään muulle. Vanhemmuus on kuitenkin kaikkien ilojen lisäksi toisinaan raskas taakka kantaa, ja itsekin otan usein mielelläni muiden lapsia hoitoon tänne meille. Tuntuu myös oudolta ajatella, että kaikki aikuisten menot tulisi laittaa odotustilaan siksi aikaa, kun lapset ovat pieniä. Ei vanhemmuus kai kuitenkaan tarkoita sitä, että meidän pitäisi lopettaa kaikki muu elämä. Hyvin ne mahtuvat rinnakkainkin olemaan.

  Tämän jälkeen lapset menevät seuraavaksi yökylään ehkä loka-marraskuussa, mutta uskonkin että tämän viikonlopun voimin jaksetaan taas hyvän matkaa eteenpäin. Meillä ei siis ole tiedossa mitään suuria hulinoita, ja tosi harvoin onkaan jos lapset ovat poissa. Etenkin mun mies on ollut kuitenkin hirveän tyytymätön siihen, että usein ollaan vain kahdestaan kotona jos lapset ovat yökylässä. Ymmärtäähän sen, enkä itsekään ole siihen oikein tyytyväinen ollut, ja nyt jatkossa koitetaan keksiä hiukan jotain muutakin toimintaa.

  Mitä te teette, kun teidän piltit pääsevät yökylään? Armotonta kreisibailaamista, tauotonta nukkumista vai jotain ihan muuta?

  Vastaa