• You are currently viewing Asiat, jotka haluan vielä kokea #kohtiunelmia

  Asiat, jotka haluan vielä kokea #kohtiunelmia

  #kohtiunelmia

  Aloin mökkireissullamme viime viikolla miettimään, että mitä juttuja MINÄ haluaisin tässä elämässän vielä kokea. Listasta ei tullut kovin pitkä, mikä kertoo ehkä siitä, että olen tosi tyytyväinen nykyiseen elämääni. Jos näistä listan asioista jäisi suuri osa toteutumatta, niin se ei kuulostaisi ollenkaan kamalalta. Unelmia pitää kuitenkin olla, joten tämän tyyppisen listan tekeminen, tekee ihan hyvää jokaiselle.

  Oletteko te muut koskaan miettineet, että mitkä ovat niitä asioita, jotka haluatte vielä tässä elämässä kokea? Ei tämän tyyppisiä juttuja tule nuorempana ehkä mietittyä, lista olisi niin kovin pitkä silloin. Nyt kun on jo keski-ikäinen ja on saanut elämältä hurjan paljon kaikkea, mitä on toivonut, on lista muuttunut lyhyemmäksi. Ehkä siitä on jäänyt paljon sellaisia juttuja poiskin, mitä olisi nuorempana luullut haluavansa kokea. Niitä ei enää koe niin merkittäväksi.

  Millainen olisi sinun listasi?

  Voisin haastaa teidät muutkin tekemään vastaavanlaisen listan. Minne ikinä listasi kirjoitatkaan, niin liitä siihen #kohtiunelmia hastag, jotta löydämme toistemme unelmat helposti. Jos teet haasteen blogiisi, muista linkata minun blogi siihen… liitän sitten teidän kirjoitusten linkkejä tähän tekstini perään!

  #kohtiunelmia

  Nämä asiat haluan vielä kokea

  1. Villit delfiinit

  Minulla on vieläkin morkkis siitä, että olen käynyt useaan otteeseen katsomassa delfiinejä vangittuna. En tietenkään enää pitkiin, pitkiin aikoihin. Vanhimman poikani vein aikanaan delfiinjä katsomaan Särkänniemeen, pienempien kanssa olen ollut viisaampi. Haluaisin edes kerran nähdä läheltä luonnossa laumassa uivia delfiinejä. Olisi aika huippua päästä ihan lähietäisyydelle leikkivien delfiinien kanssa. Olen jo nähnyt Brasiliassa delfiinejä rannalta käsin, mutta haluaisin nähdä delfiinit ihan läheltä. Olisi aika mahtavaa kokea tämä yhdessä poikieni kanssa.

  2. Uusi kieli

  Haluaisin oppia vielä vähintään yhden uuden vieraan kielen. Toivoisin sen kielen olevan espanja. Äitini ja kaksi siskoani puhuvat espanjaa ja olen valehtelematta varmaankin 5 kertaa käynyt alkeiskurssin jo läpi. Ikinä en ole siitä pidemmälle jaksanut lähteä kieltä opiskelemaan. Minulla on aika huono kielipää, lukihäiriö ja uuden kielen opiskelu vaatisi minulta aika paljon aikaa ja energiaa. Ehkä viimeistään siinä vaiheessa, kun pojat lentävät pois pesästä, saan aikaa enemmän tämän tyyppisille omille jutuilleni.

  Lue myös: 10 merkkiä joista tiedät, ettet ole enää nuori

  3. Isovanhemmuus

  Suuri haaveeni on vielä joskus tulla mummiksi. Mitä enemmän lapsenlapsia saan, sen parempi. Tottakai voi olla, että en koskaan isoäidiksi tule, eikä tämä asia ole minun käsissäni alkuunkaan. Mutta suuren suuri haaveeni se on. Toivon olevani lapsenlapsilleni läheinen ja toivottavasti saan elää niin pitkään, että näen heidänkin varttuvan.

  3. Vuosi ulkomailla

  Olen aina haaveillut vuodesta ulkomailla. Poden helposti koti-ikävää ja siitä syystä moinen ei olisi nuorena tullut mieleenikään. Parasta olisikin toteuttaa tämä haave oman perheeni kanssa, jolloin koti-ikävää ei samanlailla syntyisi. Koska toivon läheistä suhdetta lapsenlapsiini, niin tuskin tulen toteuttamaan tätä enää vanhempana. Tämän haaveen toteutuminen olisi siis ihanteellista ihan lähivuosina. Kun pojat ovat vielä koulussa ja matkustavat meidän mukanamme. Kohde: joku lämmin.

  4. Vapaaehtoistyö ulkomailla

  Toinen matkustamiseen liittyvä haaveeni on vapaaehtoistyö ulkomailla. Tämän haluaisin toteuttaa poikieni kanssa, mutta heidän tulisi olla vähän isompia. Tämän unelman saattaisi saada yhdistettyä myös ylläolevaan. Voisin lähteä koordinoimaan toimintaa, ohjaamaan liikuntaa, tai mitä ikinä voisin vain osaamiseni puitteissa tehdä.

  Lue myös: Miniät, jotka eivät ole omalla toivomuslistallani

  5. Korkeakoulututkinto

  Tämäkään unelma ei ole niin ajankohtainen. Tämä on unelman lisäksi myös pakollinen paha. Minulla on monta eri ammattia, mutta ei yhtäkään korkeakoulututkintoa. Nyt en sitä erityisesti mihinkään tarvitsekaan, mutta jos joudun joskus vielä työnhakuun, niin se on minulle täysi pakko. Vaikka työhistoriani on kattava, niin ilman korkeakoulututkintoa en tule pääsemään edes haastatteluihin asti, ellei sitten työhaastattelu avaudu suhteilla. Tällä hetkellä asia ei ole ajankohtainen, sillä yrityksemme kulkee nousujohteisesti eteenpäin, voihan olla, että en enää koskaan palkkalistoille minnekään ole lähdössä. Uuden oppiminen on kyllä kivaa, joten tämän unelman toteutan todennäköisesti joka tapauksessa.

  6. Reppumatka

  Vaikka monet matkamme ovatkin lähennelleet reppumatkailua, niin sellaisella ihan aidolla reppumatkalla en ole vielä ollut. Olisi hauska vielä joskus vaikka mieheni kanssa lähteä reppumatkalle jonnekin. Pelkät reput selkään ja vaeltamaan. Nukkumaan suloisesti riippukeinussa ja vaihtelemaan maisemia. Minne, kuinka pitkäksi aikaa ja milloin, sitä en ole vielä miettinyt. Tämä voisi toki olla hauska toteuttaa myös aikuisen pojan kanssa.

  Unelmat on tehty toteutettavaksi

  Vaikka unelmat ovatkin yksi tärkeimmistä asioista, mitä meillä ihmisillä tulee olla, niin unelmien menettäminen on silti aina mahdollista. Tärkeintä kai olisikin löytää uusia unelmia menetettyjen tilalle. Koska ihminen ilman unelmia, on vain tyhjä kuori. Unelmoi isosti!

  #kohtiunelmia

  Vastaa